Witam,
Pisze w sumie w imieniu mojej kolezanki. Otoz od ponad miesiaca stosuje tabletki atykoncepcyjne konkretnie tez Harmonet. Lyke ja codziennie o 18 i problem w tym ze nie codziennie ale zdarza sie jej isc do toalety (na dluzsze posiadzenie, nie jest to biegunka) godzine po przjeciu tabletki. Jej pytanie jest takie czy tabletka w pelni sie wchlonie? Mi sie takie cos nie zdarzylo i nie zdarza wiec nie potrafie jej pomoc. Bede wdzieczna za odpowiedzi.
po raz kolejny temat tabletek
Moderator: modTeam
- ksiezycowka
- Weteran
A mnie zastanawiam jedno - dziś jakieś 3,5 godz po wzięciu tabletki mialam coś a la biegunka, takie półmiekkie, z tym, że podejrzewam, że to było po wczorajszej libacji, czasem na II dzień tak mam po alkoholu. W sumie to ciągnęło mnie do toalety już jakieś półgodziny po tabletce, więc chyba za wcześnie, żeby ta tabletka zdołała dojśc do jelit, zwłaszcza, że po dość krótkim czasie odechciało mi się, a wcześniej wstrzymywałam. No i sie tak zastanawiam teraz, co mam robić? Brac nową tabletkę? Czy jestem dalej zabezpieczona?
I czy takie wstrzymywanie miało sens

I czy takie wstrzymywanie miało sens

- ksiezycowka
- Weteran