Antykoncepcja "po"...
Moderator: modTeam
Antykoncepcja "po"...
Oprócz Postinoru, czy istnieją jakieś inne (domowe/tańsze) sposoby na antykoncepcje,
jeżeli do zbliżenia już doszło, a 72 godziny jeszcze nie upłyneły?
Pozdrawiam.
jeżeli do zbliżenia już doszło, a 72 godziny jeszcze nie upłyneły?
Pozdrawiam.
a te 72 godz. to mit, bo nie wiadomo czy już do niego nie doszło.
jarku mylisz sie, otóz te tabletki działaja nawet gdy doszło juz do zapłodnienia komórki!!! ich zadaniem jest bowiem nie dopuszczenie do "zaczepienia" sie owej zapłodnioniej komórki o sciany macicy gdzie mogłaby sie ona rozwijac
ale jak najbardziej popieram ze o zabezpiecznieu trzeba myslec przed
Pytam się z ciekawości, bo okazuje się, że postinor nie jest taki łatwy do zdobycia.
Koleżanka wpadła tydzień temu, więc przeszła wszystkie przychodie w mieście, łącznie z pogotowiem i nic, bo nie miała jeszcze 18 lat.
Przyszła do mojej dziewczyny, ona miała to wziąć na siebie i też odesłali ją z kwitkiem,
a jeden pan doktor to chciał ją od razu badać
W końcu załatwiliśmy jej recepte po znajomości, bo się okazało, że mam ciocię w Katowicach.
Częstochowska służba zdrowia jest de best.
Dlatego pytam się o alternatywne środki.
Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że można sobie wziąć cały zestaw 21 tabletek
Diane35, zaraz po. Prawda, czy fałsz?
Koleżanka wpadła tydzień temu, więc przeszła wszystkie przychodie w mieście, łącznie z pogotowiem i nic, bo nie miała jeszcze 18 lat.
Przyszła do mojej dziewczyny, ona miała to wziąć na siebie i też odesłali ją z kwitkiem,
a jeden pan doktor to chciał ją od razu badać
W końcu załatwiliśmy jej recepte po znajomości, bo się okazało, że mam ciocię w Katowicach.
Częstochowska służba zdrowia jest de best.
Dlatego pytam się o alternatywne środki.
Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że można sobie wziąć cały zestaw 21 tabletek
Diane35, zaraz po. Prawda, czy fałsz?
Jest domowy sposób Antykoncepcji
nie wiem na ile on ma swą skutecznosc , ale zaraz po tym jak facet sie zapomni i skonczy w srodku , dziewczyna powinna isc do łazienki i dokładnie sie podmyć (wypłukać ) wziąsc gruche i do dzieła , no chyba ze odkrecic przewód z prysznica i w ten sposób NIE SMIAC MI SIE !! TO NIE GŁUPOTY !
i działa ! 

Ostatnio zmieniony 16 maja 2004, 14:03 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
-
- Uzależniony
Podobno można sobie jaja podgrzać - plemniki ponoć giną w wyższej temperaturze. Między innymi dlatego jaja są w worku mosznowym. Wziąć prysznic, puścić ciepłą wodę i ogrzewać jakiś czas. Tylko - ile? 
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
hmmmm czytalem gdzieś (teraz to juz nie pamiętam gdzie:)) żę po zbliżeniu, kiedy doszło do wtrysku w środku kobiety, jako środek zaradczy mozna wziąść odrazu po stosunku dwie lub trzy tabletki antykoncepcyjne a potem nadal brać tabletki jak zwykle,czyle jedna dziennie. Płukanie pochwy po stosunku może tylko zmniejszyć ryzyko zajścia w ciąży, nie jest to niestety środek antykoncepcyjny, inaczej nie powstały by gumki itp 
Nie to nie tak !!!! gómki powstały po to bo :
Płukanie pochwy wodą z kranu powoduje a jeszcze jak sa kobiety wrazliwe , ale i nawet u tych nie wrazliwych ,iż zmienia sie flora bakteryjna w pochwie a wtedy jest wielki kłopot !@!!
zresztą nie ma 100% metody albowiem kazda Pani jest inna , ale indywidualnie dla jednej kobiety takową metodę mozna znalesc !
Płukanie pochwy wodą z kranu powoduje a jeszcze jak sa kobiety wrazliwe , ale i nawet u tych nie wrazliwych ,iż zmienia sie flora bakteryjna w pochwie a wtedy jest wielki kłopot !@!!
zresztą nie ma 100% metody albowiem kazda Pani jest inna , ale indywidualnie dla jednej kobiety takową metodę mozna znalesc !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Z tym Postinorem to rzeczywiście niezbyt łatwa sprawa...
Wiem, bo moja przyjaciólka kiedyś potrzebowała. Duzo czasu to zajelo i kombinacji. W końcu się udało, ale nie przyznam się jak...
Wiem, bo moja przyjaciólka kiedyś potrzebowała. Duzo czasu to zajelo i kombinacji. W końcu się udało, ale nie przyznam się jak...
Ostatnio zmieniony 16 lis 2004, 23:44 przez sophie, łącznie zmieniany 1 raz.
"nie przyznasz sie"
czyli zrobilas cos czego sie wstydzisz
a tak swoja droga kolezanka mi dzis dala link www.wpadka.pl
a tak swoja droga kolezanka mi dzis dala link www.wpadka.pl
"Niezależnie od sytuacji zawsze broń swoich racji
To dla Twojej informacji, reszta jest owiana tajemnicą
Jedni będą krytykować - inni się zachwycą
Jedni będą Cię szanować - drudzy znienawidzą"
Fenomen - Prawda
Fenomen - Prawda
MKV pisze:"nie przyznasz sie"czyli zrobilas cos czego sie wstydzisz
W sumie to ja tylko pośrednio to zrobiłam, no ale jednak... Tak czy inaczej, sprawa skończyła się pomyślnie, ale...! Ona ostatnio znów to zaczęła robić bez zabezpieczenia - a to, że tabletki zaczeła brać tydzień po fakcie wcale niczego nie tłumaczy... Eh, co za człowiek

fakt.. chyba dopiero jak w ciaze zajdzie to ja to czegos nauczy bo widze ze nauczka ta mala jej nic nie dala niestety 

Fenomen - Prawda
Fenomen - Prawda
no tak ale mowa chyba o dziewczynie wiec onachyba nie ma innej glowy niz ta na gorze.. a moze sie myle ?
Fenomen - Prawda
Fenomen - Prawda
no jasne ze musi ale dziewczyna musi chyba odrobinke bardziej sie oto martwic bo wkoncu jakby co to ona bedize w ciazy a nie jej chlopak a znou to bez zabezpieczenia robila... powinna isc po pigulki do ginekologa...
ps. na Discovery Channel lecial wlasnie dokument o antykoncepcji i bylo o roslinach jakie niegdys ludzie zazywali np jak kobiet ajuz po stosunku nie chciala zajsc w ciaze to jadla jakas tam rosline i bylo psoko. Narazie badali te rosliny na myszach i psach i skutecznosc byla 100%
ps. na Discovery Channel lecial wlasnie dokument o antykoncepcji i bylo o roslinach jakie niegdys ludzie zazywali np jak kobiet ajuz po stosunku nie chciala zajsc w ciaze to jadla jakas tam rosline i bylo psoko. Narazie badali te rosliny na myszach i psach i skutecznosc byla 100%
Fenomen - Prawda
Fenomen - Prawda
no jasne ze musi ale dziewczyna musi chyba odrobinke bardziej sie oto martwic bo wkoncu jakby co to ona bedize w ciazy a nie jej chlopak a znou to bez zabezpieczenia robila... powinna isc po pigulki do ginekologa...
No dobra, bez takich mi tu prosze, dzieci nie biorą się z samego jajeczka. Faceci jeszcze są potrzebni

A moja bestfriend owszem, bierze tabletki, ale dopiero od kilku dni... Załamało mnie tylko, że styczniowa afera jej niczego nie nauczyła

Myślcie przed, naprawdę. O zbyt wielu wpadkach już słyszałam (lub znam młodych rodziców). No chyba, ze spieszy sie wam bardzo z potomstwem...
A moja bestfriend owszem, bierze tabletki, ale dopiero od kilku dni... Załamało mnie tylko, że styczniowa afera jej niczego nie nauczyła Może dlatego, że choć w dobrej wierze, zrobiłam za jelenia i wszystko jej sama załatwiłam...
...to pewnie dlatego jej nie nauczyło, że to ty wszystko załatwiłaś.
Kochać i być kochanym
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”