poronienie łączy sie z okresem??
Moderator: modTeam
poronienie łączy sie z okresem??
Witam, takie pytanie mam ostatino moja znajoma poroniła, znaczy sie dzis. Nie wiedziała o ciązy bo niby skąd. Byla u lekarza (ginekologa) w miniony piatek i po badaniu kobita nic nie stwierdziła, przypisała tabletki anty diana 35 oraz postinor bo sie bala ze wpadła. Wzieła tabletke odrazu czyli w piatek a druga w sobote nad ranem. A dzis wyszło ze bardzo ja boli brzuch i ze krwawi. Poszla do lekarza (tego samego) i doktorka powiedziala ze to był 3 tydzień ciązy i ze poroniła. Smutne troche to bo nie czula zadnych oznak ze jest w ciązy a zabezpieczała sie. Pytanie jest takie czy jesli teraz krwawi nadal to mysli ze ma szybszy okres i powinna wziąc 1 tabletke diany. A normalnie powinna go miec za tydzien. Powinna wziąc dzis ta tabletke?? Czy poczekac? prosze o szybkie odpowiedzi.
Mona pisze:Swoją drogą - ma dobrego znajomego
nom
Andrew pisze:lekarz przepisuje tabletki anty a i do tego dodaje postinor ? nie mówiac co i jak barac i kiedy ? nie poznaje na badaniu trzeciego tygodnia ciazy ? a po poronieniu stwierdza takowa ?
głowa mnie boli
tak, przypisała postinor bo znajoma bała sie ze wpadła dzień wczesniej, a ciązy 3 tygodniowej nie wykryła. Do tego tabletki diana 35 jako antykoncepcja w dodatku bo polecił dermatolog. Po poronieniu stwierdzila ze to był 3 tydzien. Tak to sie przedstawia.
"Milośc to nie jest kontrakt który zrywasz gdy dzień masz gorszy"
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”