Czy mogę być w ciąży, jeżeli...?

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

cat
Początkujący
Początkujący
Postautor: cat » 28 gru 2008, 14:05

A jaka jest ta inna możliwość ?
Awatar użytkownika
Pani Batman
Bywalec
Bywalec
Postautor: Pani Batman » 28 gru 2008, 16:51

niektóre plemniki jak superambo przenikają przez gumkę. Albo telepatycznie;)

A ile ten okres sie spóźnia? Może stres, może przez zimę - zimno się zrobilo na dworzu-taka zmiana wpływa na organizm:)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 28 gru 2008, 17:40

Nie martw się. Takie rzeczy się po prostu kobietą zdarzają. :)
cat
Początkujący
Początkujący
Postautor: cat » 28 gru 2008, 23:39

Dzięki Wam za odpowiedzi ;) zrobiłam test ciążowy i wynik wyszedł negatywny, ale powtórzę go jeszcze jutro rano.... a okres spoznia mi sie juz 3 dni - dla mnie to jest wiecznosc bo nigdy mi sie nie spoznial, a wrecz przeciwnie - czesto dostaje 1 - 2 dni przed czasem, takze jesli liczyc ze tym razem bym tez dostala przed czasem to spoznia sie juz jakies 5 dni.... ;/ zestresowalam sie masakrycznie, ale mam nadzieje ze ten test jest wiarygodny i juz niedlugo okres dostane... aha, uzylam testu AMIL płytkowego, jakby ktoś coś wiedział na jego temat to bardzo proszę o opinię.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 29 gru 2008, 00:02

Jak się będziesz stresować to jeszcze więcej się teraz spóźni. 3 dni to żadne opóźnienie i powód do stresu. To, że zawsze miałaś regularny nie znaczy, że dopóki będziesz miesiączkować zawsze taki będzie.
Awatar użytkownika
Pani Batman
Bywalec
Bywalec
Postautor: Pani Batman » 29 gru 2008, 08:22

3dni?! Pff! Mi sie spóźnij kiedyś 15 i wszystko było okej, lekarz stwierdził, że wpływ miały wakacje itp
Nie stresuj się i wrzuć na luz! Czekaj spokojnie na okres...na pewno przyjdzie:)
Pozdrawiam
samodzielny
Początkujący
Początkujący
Postautor: samodzielny » 03 sty 2009, 12:48

Witam!
Co jakiś czas mam mozliwość pracy z młodymi ludzmi którzy zadaja pytania różnego rodzaju. Jedne sa proste inne zas wymagaja zgłebienia literatura badz wypowiedzi osób specjalizujacych sie w danym temacie. Podczas ostatniego spotkania pojawiły sie pytania zwiazane z płodnoscia, ciążą i stosunkiem płciowym. To co wiem na ten temat to kropla z encyklopedi.
Dlatego kilka pytan zadam Wam może Wy podacie mi wiecej informacji z która będe mógł sie podzielic z młodymi.
"Czy to prawda ze w czasie stosunku z partnerem mozna stracić kalorie?"
"Jeśli w czasie miesiaczki uprawia sie stosunek z partnerem można zajść w ciąze?"
"Jaka antykoncepcje najlepiej stosowac?"
"Jesli partner przed kilkoma minutami onanizował sie a nastepnie dotykał miejsc imtymnych partnerki (np.włożył palce do pochwy) to czy mogł w ten sposób ją zapłodnić?"
To trzy pytania na które mam naj mniej odpowiedzi i informacji
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 03 sty 2009, 13:40

"Czy to prawda ze w czasie stosunku z partnerem mozna stracić kalorie?"

Tak

samodzielny pisze:"Jeśli w czasie miesiaczki uprawia sie stosunek z partnerem można zajść w ciąze?"

Tak

samodzielny pisze:"Jaka antykoncepcje najlepiej stosowac?"

sprawa indywidualna

samodzielny pisze:"Jesli partner przed kilkoma minutami onanizował sie a nastepnie dotykał miejsc imtymnych partnerki (np.włożył palce do pochwy) to czy mogł w ten sposób ją zapłodnić?"

Teoretycznie możliwe ( ale bardzo mało prawdopodobne)
Awatar użytkownika
passion_flower
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: passion_flower » 03 sty 2009, 17:01

samodzielny pisze:To trzy pytania na które mam naj mniej odpowiedzi i informacji

a) cztery
b) najmniej

To, o co pytasz, to dość podstawowa wiedza jest. Fajnie, że pracujesz z młodzieżą, ale długo autorytetu nie zatrzymasz, jeśli nie będziesz od nich mądrzejszy :)
samodzielny
Początkujący
Początkujący
Postautor: samodzielny » 03 sty 2009, 23:38

Dzieki wielkie za podpowiedz ! To prawda że w pracy z młodymi ludzmi jest potrzebna wiedza dlatego jeszcze raz dziekuje za podpowiedz (odpowiedz) :)
Pozdrawiam serdecznie
Remulus2
Początkujący
Początkujący
Postautor: Remulus2 » 05 sty 2009, 21:19

Witam!
Mam podobny problem jak dziesiątki osób na tym forum... Wiem że takie pytanie i podobne sytuacje były już opisywane, ale przecież podobne nie oznacza takie samo...
KIlka dni temu kochałem się ze swoją dziewczyną, był to jej pierwszy raz, poniosły nas emocje i nie użyliśmy od razu zabezpieczenia. Po kilku ruchach dopiero postanowiłem jednak założyć prezerwatywę. Dziewczyna mówi że miała już jajeczkowanie, a teraz na dniach powinna dostać okresu. Dokładnie miała termin dzisiaj ale rozumiem że stres związany ze szkołą i pierwszym razem no i do tego jest trochę przeziębiona wpłyną na pewno na przesunięcie terminu. Czy jest możliwość że skoro miała już jajeczkowanie a ja nie doszedłem w niej tylko "machnąłem" kilka razy to może zajść w ciążę? Ona jest 100% pewna że nie i nawet się tym nie przejmuje, przypomniałem jej dzisiaj dopiero czy dostała okres, a ona powiedziała że się tym narazie nie przejmuje. Ja się jednak boję o to że mogła zajść w ciążę.
Proszę jednak o odpowiedzi osób znających się na rzeczy bo posty amatorów w tej dziedzinie którzy dużo mówią a G. wiedzą tak na prawdę mnie nie interesują. Więc jeśli ktoś zna się na tym tak dobrze to proszę o opinię eksperta. Pozdrawiam! <hmm>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 sty 2009, 21:33

Gdybym ja od czegoś takiego miała zachodzić w ciążę to bym już przedszkole miała w domu.
Remulus2
Początkujący
Początkujący
Postautor: Remulus2 » 06 sty 2009, 00:37

Niby masz rację księżycówka ale nie wiem czy z mojego penisa nie wydostało się nic podczas stosunku... A przecież 1 plemnik wystarczy do zapłodnienia... Ale skoro dziewczyna twierdzi że była już po jajeczkowaniu to chyba nie ma możliwości nawet gdybym się tam spuścił żeby zaszła w ciążę? Czy może się mylę... Nie znam się na sprawach fizjologicznych dla tego szukam rady u ekspertów... Bo chciałbym być do końca pewny a nie tylko przypuszczać... Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 06 sty 2009, 00:40

Remulus2, jeśli się nie znasz to się doucz. Jak nie zasiejesz tonie zbierzesz jak mówi Andrew :>
Remulus2 pisze:dybym się tam spuścił
Ale nie miałeś wytrysku. <cisza> Chyba czujesz jak go masz?
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 07 sty 2009, 00:52

księżycówka pisze:Chyba czujesz jak go masz?

Mogl sie jakis
Remulus2 pisze:1 plemnik
wypsknac i
Remulus2 pisze:zaszła w ciążę
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 07 sty 2009, 01:12

tarantula, a w tym wieku w bajki też wierzysz? :>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 07 sty 2009, 08:10

a skad Ona wie, ze jest po jajeczkowaniu i ile dni.
To ze ktos nie zachodzi w cize wcale nie oznacza , ze inny tez nie zajdzie .Ja uprawiam sex tak czesto i bez zabezpieczen zadnych tyle lat a dzieci są wszystkie planowanymi , podczas podniecenia wydiela mi sie duza ilosc płynu w którym to mogą znajdowac sie plemniki mimo to ! zadnych dzieci nieplanowanych . Za to znam takich , ze co sie wsadza to dziecko zrobią mimo iż nie został w srodku <hahaha>- ale jak On to robi podczas dni płodnych ....
Swego czasu , o czym juz pisałem gdy to chcialem miec juz pierwsze dziecko , to ja poznalem nature mej kobiety i dni jej płodne kiedy wystepuja i mimo jechania na całosc w cize nie zachodziła kiedy to dokladnie zostawalem w niej podczas dni płodnych !! tak wiec sami widzicie , jedne zachodza w ciaze nawet kiedy pod wiatr sie taka wysika , a z inna trzeba sie pomeczyć !
Ostatnio zmieniony 07 sty 2009, 08:13 przez Andrew, łącznie zmieniany 2 razy.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Remulus2
Początkujący
Początkujący
Postautor: Remulus2 » 07 sty 2009, 12:01

Skąd wie? Bo przecież jak miała mieć okres za 2 dni a jajeczkowanie jest mniej wiecej w polowie cyklu, trzy dni w przód tył odliczyć na wszelki wypadek...To chyba logiczne...
Na szczęście się dobrze skończyło... Wczoraj dostała okresik... [:D]
I dzięki za odpowiedzi. I nie dziwcie się że młodzi są nie doinformowani, jak w szkole nas uczą tylko jak się pszczółki rozmnażają i zwierzątka, takie pierdzielenie o niczym a temat seksu to temat tabu... Od gimnazjum powinni już zacząć mówić jak się zabezpieczać i unikać ciąży i inne potrzebne rzeczy... Powiem szczerze że moja cała wiedza na temat seksu pochodzi z doświadczeń życiowych, trochę z internetu i trochę od kumpli. Żadne z tych źródeł nie są w 100% wiarygodne tak naprawdę. A potem się dziwić że takie pytania są zadawane po raz setny... Pozdrawiam!
Stormy

Postautor: Stormy » 07 sty 2009, 13:06

Remulus2 pisze:Od gimnazjum powinni już zacząć mówić jak się zabezpieczać i unikać ciąży i inne potrzebne rzeczy...

mnie tam o prezerwatywach w szkole uczyli... na lekcjach i o kobiecym cyklu bylo...trza bylo uwazac. skoro wiesz kiedy ma owulacje to i wiesz gdzie kupic prezerwatywe ;p ponioslo was - zdarza sie, ale zwalanie na szklole, rodzico, zle info od kolegow - to zalosne...
Remulus2 pisze:Wczoraj dostała okresik... [:D]

okresik moze byc i do 3 miesiaca ciąży [:D]
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 07 sty 2009, 15:10

Remulus2 pisze:Skąd wie? Bo przecież jak miała mieć okres za 2 dni a jajeczkowanie jest mniej wiecej w polowie cyklu, trzy dni w przód tył odliczyć na wszelki wypadek...To chyba logiczne...

<hahaha> <hahaha> widzisz jak skwitowalem Twoja wypowiedz i to co niby jest logiczne ?!
Zatem Ona przypuszcza jedynie , a nie wie ! dla mnie roznica - stad tez moje pytanie .

[ Dodano: 2009-01-07, 15:12 ]
Stormy pisze:okresik moze byc i do 3 miesiaca ciąży [:D]

zgadza sie ! moja sasiadka tak miala normalne okresy pzrez trzy mieiace , a jak poszla do ginka to juz była w czwartym miesiacu ciazy.Tylko nich mi tu ktos nie napisze, iz to niemozliwe !!
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 07 sty 2009, 18:41

księżycówka pisze:tarantula, a w tym wieku w bajki też wierzysz? :>

W tym wieku wlasnie dopiero zaczyna sie wierzyc w bajki, sama zobaczysz ;)

Andrew pisze:Tylko nich mi tu ktos nie napisze, iz to niemozliwe !!

Jest to mozliwe, jak najbardziej.
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.

Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,

czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko

inne."
Remulus2
Początkujący
Początkujący
Postautor: Remulus2 » 09 sty 2009, 02:13

Dobra dziękuje za odpowiedzi więcej mi nie trzeba... Nie straszcie dzieci mikołajem <brawo>

A i mam jeszcze jedno i ostratnie pytanie do Księzycówki... Czy ten tyłeczek na tym jpg kolo Twojego loginu to faktycznie twoja pupa? [:D]

Jeśli tak to gratuluje... I chętnie pomogę zrzucić brzemię kajdan... 8) [:D]

Pozdro!
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 sty 2009, 03:22

To nie jest przedmiotem tego topicu i nie zakładaj błędnie, że każda chce takie kajdanki (bo kajdany to nijak nie są) zrzucić.

Co do topu to racja, że okres można mieć przy ciąży przez pewien czas, ale ciąża się z powietrza nie bierze jakby niby miało być w tym przypadku.
Stormy

Postautor: Stormy » 09 sty 2009, 13:57

księżycówka pisze:ciąża się z powietrza nie bierze jakby niby miało być w tym przypadku.
ale nie z powietrza a z ptaszka ;] niektorzy panowie przed wytryskiem "popuszczaja" troche spermy, nie jest to strzal, nie jest tego duzo, kilka kropel, a do orgazmu jeszcze chwilka dluga. kto wie, kto wie ;D (postraszmy dzieciaka, moze sie nauczy :D)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 09 sty 2009, 15:05

To nie ma co straszyc w płynie ejakulacyjnym wydobywajacym sie z penisa znaczna czesc facetów ma plemniki .... tyle !
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 09 sty 2009, 15:35

Stormy pisze:niektorzy panowie przed wytryskiem "popuszczaja" troche spermy, nie jest to strzal, nie jest tego duzo, kilka kropel, a do orgazmu jeszcze chwilka dluga

Ja powiem więcej. Jak utrzymywać przez długi czas silne podniecenie, to sky is the limit, owego płynu można naprodukować że hoho :D
Remulus2
Początkujący
Początkujący
Postautor: Remulus2 » 12 sty 2009, 01:20

Postraszmy dzieciaka? A kto powiedział że jestem dzieciakiem? Jestem studentem czwartego roku na Politechnice Rzeszowskiej... Po prostu pomyślałem że skoro ktoś założył takie forum to nie po to żeby inni wyśmiewali i nabijali się z ludzi którzy mają problem z którym sami sobie nie radzą bądź nie wiedzą do końca jak sobie poradzić i dla tego napisałem o swoim problemie. Jak widać nie ma sensu pisać cokolwiek na forum bo wszystko jest z góry traktowane powierzchownie, wyśmiewane a samych userów zaczyna się z góry traktować jak dzieci bo nie wiedzą tyle co wy? Może po prostu nie wszyscy sypiają po 100 razy w tygodniu z inną partnerką lub partnerem i nie wiedzą tyle co wy na ten temat... Ale szczerze to wolę w takim razie pozostać przy tym co wiem na ten temat niż złapać jakiegoś syfa dokształcając się całe tygodnie żeby moja wiedza wyrównała się z waszą... Są też oczywiście na tym forum osoby którym dziękuję za szczere odpowiedzieli... Pozdro! censored
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 12 sty 2009, 06:30

Remulus2 pisze:Jestem studentem czwartego roku na Politechnice Rzeszowskiej.

To tym bardziej powienieneś się wstydzić za poziom zadanego pytania.
Remulus2 pisze:Ale szczerze to wolę w takim razie pozostać przy tym co wiem na ten temat niż złapać jakiegoś syfa dokształcając się całe tygodnie żeby moja wiedza wyrównała się z waszą

<pijak> Ponieważ, nie daj Boże, nasza wiedza nie może płynąć z podręcznika biologii z piątej klasy podstawówki. Ale Ty pewnie od razu na studia poszedłeś.

Poza tym owe pytanie było w każdej możliwej formie na poprzednich stronach tego tematu więc zalecam studentowi czwartego roku Politechniki Rzeszowskiej więcej czytać.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Stormy

Postautor: Stormy » 12 sty 2009, 12:24

Remulus2 pisze:Jestem studentem czwartego roku na Politechnice Rzeszowskiej.
i to ma o czyms swiadczyc?
Remulus2 pisze:samych userów zaczyna się z góry traktować
zwroc prosze uwage ze tu sa sami userzy, wiec nikt nikogo z gory nie traktuje - nie ma tu grona specjalistow, ktorzy by mieli sie czuc od kogos lepsi
Remulus2 pisze:Może po prostu nie wszyscy sypiają po 100 razy w tygodniu z inną partnerką lub partnerem
teraz ty obrazasz innych userow - jestes tu od niedawna, wiec o zyciu prywatnym osob co tu pisza - nic nie wiesz
Remulus2 pisze:Nie straszcie dzieci mikołajem <brawo>
-> a dzieciak, za ktorego sie tak szacowny studencie politechniki rzeszowskiej burzyles wzial sie z twojej wlasnej wypowiedzi. do tego zwalanie odpowiedzialnosci na szkole, bo nie nauczyla ze są gumki- jak to mowia dzieci w wieku mojej siostry - żenua....
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 12 sty 2009, 12:36

Remulus2 pisze:Może po prostu nie wszyscy sypiają po 100 razy w tygodniu z inną partnerką lub partnerem i nie wiedzą tyle co wy na ten temat...

Ale Twoje pytania dotyczyły wiedzy teoretycznej, żeby to wiedzieć nie trzeba spać z setka osób, nie trzeba z pięćdziesiątką, ba można być dziewica i to wiedzieć.

Remulus2 pisze:. Ale szczerze to wolę w takim razie pozostać przy tym co wiem na ten temat niż złapać jakiegoś syfa dokształcając się całe tygodnie żeby moja wiedza wyrównała się z waszą...

Możesz wiedzę poszerzać czytając odpowiednie publikacje, wiesz książki, odpowiednie artykuły, od tego syfa nie złapiesz.
a Twój ukryty przekaz o tym jacy my to sypiający z kim popadnie, bo wiemy więcej jest żenujący

To tym bardziej powienieneś się wstydzić za poziom zadanego pytania.

Lepiej zapytać i się raz wstydzić a potem wiedzieć

Kochani proszę zakończyć dyskusje na temat Remulus2 <cisza>

Remulus2
bez złośliwości radze Ci poczytać na tematy w których masz braki. Tu na forum i/lub w jakiś książkach o odpowiedniej tematyce.

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”