Moderator: modTeam
Andrew pisze: bo mialo sie plany zwiazane z wykształcenem i trudno sie pogodzic z tym, ze jego nie bedzie , bo bez pomocy z dzieckiem sie nie da !
Andrew pisze:Ale na tym etapie , gdzie strach bierze góre nad rozumem , usuniecie jest karygodnym głupstwem i lekkomyslnoscią
Yasmine pisze:Ze ciaza to koniec wszystkiego. Wszystkiego. Ze to tragedia.
Sir Charles pisze:ptaszek pisze:Ja pamiętam, że miałam takie zajęcia zarówno w gimnazjum jak i w liceum
Ja też. Sumarycznie: 45 min przez całą podstawówkę, i drugie 45 min przez całe liceum
złotooka kotka pisze:TedBundy napisał/a:
guzik prawda:D poza organizmem matki szlag by to "życie" trafił
Znaczy, ze ktos z np. rozrusznikiem serca nie jest zywy, bo bez tego czegos (rozrusznika) szlag by to jego zycie trafil?
TedBundy pisze:Może nie środek anty, Tanebo, ale medyczny zabieg...
TedBundy pisze:Primo - życie dla mnie zaczyna się w chwili narodzin, a nie poczęcia...
TedBundy pisze:czas skończyć z hipokryzją
TedBundy pisze:podziemie aborcyjne w naszym kraju szacowane jest na 200 tys nielegalnych zabiegów rocznie....to tak gwoli przypomnienia.
TedBundy pisze:"mój brzuch należy do mnie" -o tyle, o ile to wspólna decyzja pary w sprawie zabiegu.... i tyle
Imperator pisze:Niektórym się w dupach poprzewracało!
Elspeth pisze:Ludzie powinni miec prawo podejmowania takiej decyzji. Z reszta jak beda chcieli "pozbyc" sie dziecka to nie znajdzie sie sila ktora im tego zabroni.
A odnosnie "przeludnienia" w domach dziecka - wezcie pod uwage ze duzo z tych dzieci nie ma uregulowanych spraw prawnych i nie moga byc wytypowane do adopcji. A cala procedura adopcyjna tez bardzo dlugo trwa, a nie tak hop-siup.
mika pisze: powracajac do tematu bardzo ze dziewczyna poronila, oszczedzili kase, stres, sumienie
TedBundy pisze:głównie kasę i pozbyli się kłopotu...
( sa tacy co powoduja poronienia przez pobicie brzucha)
robinho pisze:Wtopili. Jeden z moich serdecznych przyjaciół ze swoja dziewczyną.
Podjeli decyzję. Usuną dziecko.
robinho pisze:Jest mi z tego powodu bardzo bardzo smutno...
Nie chcę sie nikomu wtrącać do życia, tymbardziej komuś kogo bardzo lubię i szanuję, i po prostu nie wiem co zrobić. Staram sie ich rozumieć, a przede wszystkim nie oceniać.
robinho pisze:Oni są innego wyznania. Ich wiara im nie zabrania usunąć ciąży. Ale czy można mieć po czymś takim sposój sumienia? Czy będa mogli na siebie patrzyć? Czy to, że sie kochają nie wystarczy żeby mieli dziecko (czy aż tak ważne są wzgledy ekonomiczne)?
mika pisze:a powracajac do tematu bardzo ze dziewczyna poronila, oszczedzili kase, stres, sumienie.
Pegaz pisze:A ty Tadziu czym niby jesteś czarną dziurą czy anty materią że mówisz o zlepku komórek?
robinho pisze:Nie wierzę. Niestety nie wierzę
Piotr1 pisze:Ja osobiście uwarzam że aborcja nie jest rozwiązaniem ale chyba jest to lepsze jesli dziewczyna usunie ciąże niż ma dziecko urodzić a potem pożucić ale w skrajnych przypadkach zabić
Piotr1 pisze:Ja osobiście uwarzam że aborcja nie jest rozwiązaniem ale chyba jest to lepsze jesli dziewczyna usunie ciąże niż ma dziecko urodzić a potem pożucić ale w skrajnych przypadkach zabić
złotooka kotka pisze:Ja za cholere nie rozumiem takiego toku myslenia, przywolywanego przez, zdaje mi sie, normalnych ludzi. Jakie zabic, jakie porzucic? Prawo do aborcji trzeba odniesc do siebie, a nie marginesu spolecznego, ktory zrobi cos bez wzgledu na prawo.
Tu trzeba sobie zadac pytanie "co JA bym zrobil/a w takiej sytuacji? Naprawde bylby tu wybor aborcja albo wyrzucenie - zabicie?" Tylko: albo - albo? Jesli ktokolwiek odpowie tak, to ja poprosze o zatrzymanie swiata. Wysiadam.
TedBundy pisze:Odnoszę do siebie, jak zawsze
złotooka kotka pisze:Ty bez zmruzenia oka mordujesz malenkiego czlowieka, ktory ma juz nawet wszystkie czesci ciala, bije mu serduszko, porusza sie etc.
złotooka kotka pisze:Dla mnie okrucienstwo i smarkateria,
TedBundy pisze:wzruszające, Kotko
złotooka kotka pisze:Nie potrafie przyjac rozumowania: zlepek, zlepek, zlepek <buuum> czlowiek, czlowiek, czlowiek.
złotooka kotka pisze:Wiec skoro sie nie da, to znaczy, ze trzeba przyjac - powstal "czlowiek" - dowiadujemy sie o nim
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 55 gości