wiek, a antykoncepcja...
Moderator: modTeam
- ksiezycowka
- Weteran
vkajot pisze:hmm co do 18, to może nie jest zły pomysł i całkiem niezła data...
Po raz n-ty dzieci drogie...magiczna liczba 18 nie oznacza, ze nagle z dnia na dzien staniecie sie geniuszami, odkryjecie lekarstwo na raka i bedziecie wiedziec wszystko o swiecie. 18-to letni czlowiek bardzo rzadko bywa czlowiekiem dojrzalym. Moze i odpowiada za siebie ale to jest tylko prawo. Tym bardziej masz wiecej watpliwosci bo musisz isc na swoje a wy tu przedstawiacie 18tke jako klucz do doroslosci, dojrzalosci i tym podobne farmazony.
betusia pisze:Ludzie są bardzo różni - ale mimo wszystko porządna dziewczyna w tym wieku chodzi grzecznie do liceum i uczy się, żeby w przyszłości coś osiągnąć. Nie mówię, że nie da się pogodzić nauki z seksem (bo sama teraz nieźle sobie radzę) ale jeśli zaczna się w tak młodym wieku to pozostawia ślad w psychice...
Zajrzalam w swa psychike. Slady ma po innych wydarzeniach ale nie po seksie. Dziwne

betusia pisze:Jeśli natomiast dziewczyna ma 24 lata i nie jest na to gotowa - to jest troszkę przegięcie w drugą stronę
Wcale nie. Co jesli nie znalazla odpowiedniego faceta albo chce czekac do slubu (jak to pownni robic kandydaci na swietych a przynajmniej chrzescijanie).
betusia pisze:A ona właśnie bierze się z takich poglądów w których to ktoś taki jak ja kto zaczyna w wieku 21 lat
Dla ciebie z kolei 21 lat to magiczna liczba, jedyna i sluszna? Nozesz wezcie sie pozbierajcie z podlogi w koncu.
betusia pisze:Poglądy może i nie - ale seks na pewno jest gorszy jeśli odbywa się na zasadzie sportu...
Nie uzywaj slowa "na pewno" jesli sama czegos nie przezylas....to samo ze slowem "nigdy" -_-
vkajot pisze:ludzie mają to do siebie że popełniają błędy, a problem jest wtedy gdy zawinił system, albo rodzić, który nie potrafił wychować dzieciaka a ten później wtopił, albo miał jakieś problemy po tabletkach i teraz wini wszystkich innych
Juz sobie wyobrazam swoja rozprawe sadowe jak pozywam III Rzeczpospolita i system o to, ze stracilam dziewctwo w wieku 15tu lat (rodzice bez winy)

Sie uhahalam jak czytalam ta strone.
moon pisze:Zaliczyc ohaczyc w kalendarzu i dalej siup
Chcialabym zobaczyc kogos kto odznacza w kalendarzyku zaliczone laski <rotfl2>
Posikalabym sie ze smiechu. Ale nie wnikajmy moonbo wejdziemy w "twilight zone" gdzie zwykle rzeczy nie dzieja sie zbyt czesto. Tak jak w swiecie niektorych forumowiczow

Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
- ksiezycowka
- Weteran
runeko pisze:Co jesli nie znalazla odpowiedniego faceta albo chce czekac do slubu (jak to pownni robic kandydaci na swietych a przynajmniej chrzescijanie).
A ja mam teorie, że świętym można być nawet jeśli się robi to przed ślubem
runeko pisze:Dla ciebie z kolei 21 lat to magiczna liczba, jedyna i sluszna?
Nigdzie tak nie powiedziałam, to, że ja tak zaczęłam to nie oznacza, że ma się to stać regułą... co Ty mi wmawiać próbujesz...
Chodzi mi tylko o to, żeby zaczynać kiedy jest się na to na tyle dojarzałym i odpowiedzialnym...
Nie mówię, że każda 13-14latka która to robi to jest jakaś nie halo i na pewno

Natomiast kiedy podchodzi się do tego świadomie i nie jest się już jakimś tam podlotkiem, ale świadomą osobą która bierze za swoje zycie odpowiedzialność - to jest to całkiem inaczej...
Przyjemność z seksu jest większa na bank.
runeko pisze:Nie uzywaj slowa "na pewno" jesli sama czegos nie przezylas....to samo ze slowem "nigdy" -_-
Seksu nigdy bym bez uczucia raczej nie odbyła z kimś do kogo nic nie czuje, ale mam porównanie w kwestii całowania się. Było nawet nie kilka takich sytuacji, że zdarzyło mi się całować z kimś bez uczucia na przykład tylko dlatego, że podobały mi się jego usta... i wniosek jest tylko jeden... Bez uczucia pocałunek nie jest już taki słodki.

moon pisze:Znałam takich
Ja bym się do takich znajomości nie przyznawała. Jak można tak siebie nie szanować i nie szanować drugiej osoby przede wszystkim... Rozumiem już bardziej dlaczego kobiety uprawiaja prostytucje niż takich k.wiarzy co jeszcze się cieszą z tego, że nimi są to wywaliłabym na zbity pysk.
Kazdy problem ma rozwiazanie.
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
Yasmine pisze:ooo to do pana ginekologa jednak cos czujesz,skoro jest Ci tak dobrze
Nie da się ukryć, że jest przystojny, ale tu chyba chodzi o coś innego.
Po prostu w czasie wizyty jest intymna atmosfera sprzyjająca temu, żeby się rozluźnić i oddać marzeniom. Aż tak bardzo kosmate myśli to mnie nie nachodzą, ale rzeczywiście atmosfera gabinetu działa na mnie podniecająco... A jeszcze bardziej inne akcesoria na przykład kroplówki i inne takie...

- ksiezycowka
- Weteran
Czemu?Ze znalam to co?NIe popieram i za durnote uznaje, a sama znajomosc jedynie uczy jak roznie sa ludzie.betusia pisze:Ja bym się do takich znajomości nie przyznawała.

U mneie to bylo 3 kumpli ktorzy sie z raz w meisiacu spotykali czy rzedziej nawet na gadki o podbojach. Znalam ich z jednym do szkoly chodzilam. I nei mial zeszyciuku a kalendarzyk taki ksiazkowy. I tam jak kazdy zapisywal jakies terminy itp m innymi randek. Po randce stawial przy informacji o niej "+" albo "-" w zaleznposci czy zaliczyal a potem sobie chlopaki na spotakniach opowiadali i podliczali ponoc. Ponoc bo na spotkaniu nie zdaryzlo mi sie byc. Dzieki Bogu...Yasmine pisze:co mial zeszycik i wszystkie zaliczone zapisywal.
zgadzam się z 'moon' bo taka jest prawda to zależy od kiedy występuje u danej osoby miesiączka...ale nie spieszyć się najlepiej...Ja osobiście się nie śpieszyłam i nie ma czego żałować jeżeli nie musicie....to niech wystarczają wam prezerwatywy
A na pewno nie myśleć jak niektóre dziewczyny że już staniesz się kobietom która wie wszystko o sexie bo już bierze tabletki i czujesz się bardzo dorosła...
Często okazuje się że osoby już po swoim pierwszym razie nie są jednak przygotowane do dalszego współżycia
[ale żem siech rozpisała]
[ Dodano: 2006-08-01, 02:06 ]
Sorka MEVERICK ale mam pytanie...dlaczego nie można rzekomo wcześniej uprawiać suksu...
Choćby 14...
P.S: I tak najwięcej zależy od rozwoju człowieka - nie każdy jest na to przygotowany w wieku nawet 16lat [a szczególnie te pokolenia które teraz dorastają tzn roczniki z tych młodszych] to dzieci które wyglądają w np 2/3 klasie gimnazjum 'jak ja gdy byłam w zerówce'-są bardzo mało rozwinięte jak na swój wiek

A na pewno nie myśleć jak niektóre dziewczyny że już staniesz się kobietom która wie wszystko o sexie bo już bierze tabletki i czujesz się bardzo dorosła...
Często okazuje się że osoby już po swoim pierwszym razie nie są jednak przygotowane do dalszego współżycia
[ale żem siech rozpisała]
[ Dodano: 2006-08-01, 02:06 ]
Sorka MEVERICK ale mam pytanie...dlaczego nie można rzekomo wcześniej uprawiać suksu...

Choćby 14...
P.S: I tak najwięcej zależy od rozwoju człowieka - nie każdy jest na to przygotowany w wieku nawet 16lat [a szczególnie te pokolenia które teraz dorastają tzn roczniki z tych młodszych] to dzieci które wyglądają w np 2/3 klasie gimnazjum 'jak ja gdy byłam w zerówce'-są bardzo mało rozwinięte jak na swój wiek
Lepiej żałować rzeczy które się zrobiło niż tych których się nie zrobiło 

- ksiezycowka
- Weteran
no nie o to chodzi, ale prawnie kobieta, tzn dziewczyna jak ma 15 lat to pod tym względem odpowiada za siebie i jak będzię sie stukać ze starszym facetem to jemu nic nie grozi, a jak nie ma 15 to facet może za to nieźle beknąć, wtedy wg prawa to będzie pedofilia!!
a 14a z 14latkiem to nikomu chyba nic by nie zrobili bo oboje są nieletni.
swoją drogą to tylko prawo i jak ktoś am na tyle rozumu żeby je łamać i się nie narażac to po to jest prawo żeby je łamać! wszystko z głową!
swoją drogą to tylko prawo i jak ktoś am na tyle rozumu żeby je łamać i się nie narażac to po to jest prawo żeby je łamać! wszystko z głową!
vkajot pisze:to po to jest prawo żeby je łamać!
Ciekawe podejście, które już niejednego zaprowadziło za kratki.
vkajot pisze:a 14a z 14latkiem to nikomu chyba nic by nie zrobili bo oboje są nieletni.
Twoje domniemane przypuszczenie mija się z prawdą - bo takie dzieciaki same nie wiedzą co czynią i oczywiste jest że robią źle sobie...
Znam takich co też stosują zasade "wszystko z głową" i zaprowadziło ich to na manowce...
- ksiezycowka
- Weteran
betusia pisze:Gdzie tam pedofilia? A jakby 14stoltka z 14stoltkiem mieliby na tyle fantazji o odwagi by to zrobić, to przecież to nie pedofila.
betusia pisze:vkajot napisał/a:
Twoje domniemane przypuszczenie mija się z prawdą - bo takie dzieciaki same nie wiedzą co czynią i oczywiste jest że robią źle sobie...
Sama napisalas, ze to nic zlego i teraz do niej piszesz, ze zle napisala? W domu wszyscy zdrowi? Nikt nie napisal, ze to dobrze, tylko, ze prawa na to nie ma.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”