Nastolatka w ciąży-wyrzucanie ze szkoły

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 24 sty 2006, 22:53

KyLu pisze:Czyli mozna byc empatycznym lewicowym humanista, a zarazem zwolennikiem zabijania najslabszych i bezbronnych (czyli nienarodzonych dzieci)

można:) Wiesz, ja osobiście mam głęboko gdzieś troskę świętojebliwych o "dzieci nienarodzone" - żygać mi się chce, jak słyszę ten termin...ludzie po śmietnikach i dworcach zdychają z głodu, a klecho-prawacka propaganda robi z płodów istoty ludzkie..., zapominając o krzywdzie naprawdę potrzebujących...ale nie o tym jest ten topic....

Sir Charles pisze:po prostu przez 2 lata broniły swojej cnoty jak hugenoci La Rochelle,

podoba mi się ten cytat;)

Sir Charles pisze:Ted -> najprawdopodbniej wychowasz dziewczynę tak, że w życiu się żadnemu mężczyźnie nie pozwoli dotknąć i skończy jako stara, zgredliwa, samotna i w gruncie rzeczy biedna osoba. O ile rzecz jasna Ty najpierw tak nie skończysz. Już widzę Cię oczyma wyobraźni jak z siekierą lub kablem od odkurzacza będziesz ścigał z pianą na ustach każdego "chłystka", który się zbliży do Twojej "kruszyny".

Charlie, Ty uwielbiasz popadać ze skrajności w skrajność....czy 15latkę puściłbym na całonocną dyskotekę - nie. Czy piętnastolatkę puściłbym na wyjazd z chłopakiem na wakacje - nie... Za młoda.....To żadna skrajność, bracie...to rodzicielski realizm i "szorstka miłość" :) Wyobraźnia Cię przerosła ;) ja siebie w roli takiego terrorysty i kata nie widzę w żadnym razie....to nie w moim stylu... Rozsądek.Złoty środek. To naprawdę niewiele.

Sir Charles pisze: uważasz, ze przejawem sprawiedliwości społecznej jest spi.erdolenie jej wszelkich perspektyw na przyszłość?!

dlaczego spier.dolenie? Skończy wieczorówkę. Chodzi o to, by odzielić ją (na zasadzie selekcji) od reszty klasy. Po co? Ano po co pisałem powyżej....Nie rób ze mnie idioty, ze seks w tak szczenięcym wieku to norma, że "wszyscy tak robią", że "to normalne" i "trendy".....przecież to idiotyzm....Zrobiła to? Rodzice nie mieli czasu na wychowanie/nie upilnowali? Niech płaci za swoje postępowanie! Jeżeli czuje się na tyle dorosła, by iść z jakimś pajacem do łóżka, niech weźmie za to odpowiedzialność...i odseparować od reszty uczniów.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 24 sty 2006, 22:59

TedBundy pisze:.czy 15latkę puściłbym na całonocną dyskotekę - nie. Czy piętnastolatkę puściłbym na wyjazd z chłopakiem na wakacje - nie... Za młoda.....

No ja też nie. Ale jak to się ma do buńczucznych zapewnień o tym, że "moja córka będzie taka a taka"?

[ Dodano: 2006-01-24, 23:03 ]
TedBundy pisze:Nie rób ze mnie idioty, ze seks w tak szczenięcym wieku to norma

Hm.. no w wieku 16 lat nie, ale w maturalnej klasie raczej tak...
TedBundy pisze:Jeżeli czuje się na tyle dorosła, by iść z jakimś pajacem do łóżka, niech weźmie za to odpowiedzialność..

Dużo bardziej negatywnie na poczucie odpowiedzialności - a o nim przecież mowa - wpłynie potencjalna aborcja, niż jakiś nie wiadomo skąd zaczerpnięty pomysł separacji od rówieśników. Natomiast jeżeli chcemy osiągnąć efekt, o którym mówisz - niech urodzi dziecko i wychowa je. To dopiero odpowiedzialność :]
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 24 sty 2006, 23:07

Biedne dzieci ! Są płciowo dojrzałe w wieku 11 lat i muszą czekać z pieprzeniem do 18 roku życia (przepraszam nawet nie z pie.przeniem tylko z ciążą) ...

7 lat celibatu ! Rzeczywiście ! Toż to karcer... :| <hahaha> <hahaha> A wylenione to, fizycznie robić się nie chce, żadnych kurna problemów... to i ich roznosi chora energia... batem na tyłek i tyle a nie takie tam - bezstresowe wychowanie...

Ale przecież trzeba im miłosiernie zapewnić komfortowe warunki do nauki - bo to przecież nie biednych dzieci wina, że ich du.pa nosi. <hahaha>

A co to ? Jak pójdzie dziewczyna do wieczorówki to gorsza ? Jaka gorsza ? Po prostu inna.

Ludzie ! Troche zdrowego rozsądku - równowagi trochę.... błagam... <przytul>
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 24 sty 2006, 23:21

jabłoń pisze:bo to przecież nie biednych dzieci wina, że ich du.pa nosi.

Nie no - jasne, że ich. Każdy sobie przecież sam może zaprogramować własne libido, prawda? <hahaha>
jabłoń pisze:Jak pójdzie dziewczyna do wieczorówki to gorsza ? Jaka gorsza ?

No to po jasną cholerę?
jabłoń pisze:Ludzie ! Troche zdrowego rozsądku - równowagi trochę.... błagam...

Przyłączam się do apelu <banan>
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 24 sty 2006, 23:22

Czyli jak dziewczyna wpadnie np w klasie maturalnej, to na hurra ma sie przeniesc przed sama matura do innej szkoly?? Bo daje zly przyklad? Bo brzuch ja dyskfalifikuje, mimo iz chce dobrze zdac i przyklada sie do nauki? Bo po prostu to censored? Tak wynika z Waszych slow. Nie jestem w stanie pojac takiego rozumowania... :|
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 24 sty 2006, 23:24

Jabłoń, przyznaj się - Ty masz po 40-stce i to tak zdrowo, prawda? <diabel>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 24 sty 2006, 23:33

jabłoń pisze:Biedne dzieci ! Są płciowo dojrzałe w wieku 11 lat i muszą czekać z pieprzeniem do 18 roku życia (przepraszam nawet nie z pie.przeniem tylko z ciążą) ...

hihi, cholerna racja:) Dorośli , dojrzali do seksu? - to wynajmywać mieszkanie i szukać roboty! I won od rodziców, sami się utrzymywać, jak tacy dorośli, hehehehe. Wyjdzie wtedy dorosłość szczyli.... <hahaha> A raczej bandy bezproduktywnych pajacyków, którym się z nadmiaru spokoju, szczęścia i dobrobytu w główkach poprzewracało i są "dorośli".......no nie mogę, po prostu...nie mogę... <hahaha>

Sir Charles pisze:Nie no - jasne, że ich. Każdy sobie przecież sam może zaprogramować własne libido, prawda?

człowiek kontroluje popęd a nie popęd człowieka....kolejny banał i truizm, ale warto go powtórzyć.... :)

Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 24 sty 2006, 23:36

TedBundy pisze:człowiek kontroluje popęd a nie popęd człowieka....
Owszem, ale... niektórzy maja wiekszy niz Ty i muszą sobie jakoś radzić :]

Naturalnie wpadka to koszmar dla każdej młodej dziewczyny. Ona i tak ma potem ciężko, a wykluczanie jej ze środowiska, to po prostu chamstwo. Obyście sami się na tym nie przejechali kiedyś... A może jednak bez tego "nie" :P
Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 25 sty 2006, 00:36

TedBundy pisze:KyLu napisał/a:
Czyli mozna byc empatycznym lewicowym humanista, a zarazem zwolennikiem zabijania najslabszych i bezbronnych (czyli nienarodzonych dzieci)

można:) Wiesz, ja osobiście mam głęboko gdzieś troskę świętojebliwych o "dzieci nienarodzone" - żygać mi się chce, jak słyszę ten termin...ludzie po śmietnikach i dworcach zdychają z głodu, a klecho-prawacka propaganda robi z płodów istoty ludzkie..., zapominając o krzywdzie naprawdę potrzebujących...ale nie o tym jest ten topic....

Tylko czemu usunoles z cytatu moje slowa o tym, ze chcesz to zrobic nawet jakby Twoja corka sie temu sprzeciwiala ? :/

TedBundy pisze:Charlie, Ty uwielbiasz popadać ze skrajności w skrajność....czy 15latkę puściłbym na całonocną dyskotekę - nie. Czy piętnastolatkę puściłbym na wyjazd z chłopakiem na wakacje - nie...

Czy puscilbys swoja corke na wagary z jej chlopakiem do jego domu? Tez nie - ale ona by tam poszla i by sie moglo dziac, a Ty wplyw bys mial na to zerowy :D

TedBundy pisze:Sir Charles napisał/a:
uważasz, ze przejawem sprawiedliwości społecznej jest spi.erdolenie jej wszelkich perspektyw na przyszłość?!

dlaczego spier.dolenie? Skończy wieczorówkę. Chodzi o to, by odzielić ją (na zasadzie selekcji) od reszty klasy. Po co? Ano po co pisałem powyżej....Nie rób ze mnie idioty, ze seks w tak szczenięcym wieku to norma, że "wszyscy tak robią", że "to normalne" i "trendy".....przecież to idiotyzm....Zrobiła to? Rodzice nie mieli czasu na wychowanie/nie upilnowali? Niech płaci za swoje postępowanie! Jeżeli czuje się na tyle dorosła, by iść z jakimś pajacem do łóżka, niech weźmie za to odpowiedzialność...i odseparować od reszty uczniów.

I znow wybrales tylko cytat, ktory Ci pasowal <lol>, a cala wypodziedz (genialna zreszta) brzmi tak :

Sir Charles pisze:I powiedz mi Ted jeszcze jedno - jakim prawem pozwalasz sobie na mienienie się szlachetnym, niezapominającym o żadnym ludzkim istnieniu troskliwcem (stąd rzekomo ma wynikać Twoja lewicowość), jeżeli faktycznie: potrafisz w spitym żulu spod dworca dojrzeć człowieka, którego życie skopało po tyłku, ale który bardzo często znajduje się na tym dworcu z własnej winy, bo zamiast uczyć się lub pracować on wolał zaglądnąć do kieliszka trochę częściej i głębiej niż można bez narażenia się na takie właśnie skutki, natomiast nie potrafisz takiego samego człowieka dojrzeć w dziewczynie, która w wieku 16 lat, kochając swego lowelasa na śmierć i życie (w wieku 16 lat zazwyczaj się tak kocha) poszła z nim do łóżka uświadomiona przez koleżanki spod trzepaka, albo kolegów z klasy po lekturze "Twojego Weekendu" będąc absolutnie przeświadczona, że jak się podczas pierwszego razu zamknie oczy, to na ciążę nie ma szans. I uważasz, ze przejawem sprawiedliwości społecznej jest spi.erdolenie jej wszelkich perspektyw na przyszłość?!

jabłoń pisze:Biedne dzieci ! Są płciowo dojrzałe w wieku 11 lat i muszą czekać z pieprzeniem do 18 roku życia (przepraszam nawet nie z pie.przeniem tylko z ciążą) ...

7 lat celibatu ! Rzeczywiście ! Toż to karcer... A wylenione to, fizycznie robić się nie chce, żadnych kurna problemów... to i ich roznosi chora energia... batem na tyłek i tyle a nie takie tam - bezstresowe wychowanie...

Ale przecież trzeba im miłosiernie zapewnić komfortowe warunki do nauki - bo to przecież nie biednych dzieci wina, że ich du.pa nosi.

A co to ? Jak pójdzie dziewczyna do wieczorówki to gorsza ? Jaka gorsza ? Po prostu inna.

Ludzie ! Troche zdrowego rozsądku - równowagi trochę.... błagam...

Raz : "inna" to jestes Ty
Dwa : na milosc boska, zanim odpowiesz czytaj ze zrozumieniem, bo przy takim rozumieniu/interpretacji tesktu pisanego to ja nie wiem jak Ty zostalas tym prawnikiem <lol>

[ Dodano: 2006-01-25, 00:43 ]
TedBundy pisze:....Zrobiła to? Rodzice nie mieli czasu na wychowanie/nie upilnowali? Niech płaci za swoje postępowanie! Jeżeli czuje się na tyle dorosła, by iść z jakimś pajacem do łóżka, niech weźmie za to odpowiedzialność

Raz : czemu niby (zdaniem lewicowego humanisty) corka ma placic za bledy swoich rodzicow.
Dwa : odpowiedzialnoscia dziecka (mlodej matki) i rodzicow (skoro nie upilnowali to teraz moga sie wykazac) bedzie urodzenie i wychowanie dziecka. Skrobanka to ucieczka, pojscie na latwizne.
Trzy : nie napisales jak chcialbys ukarac ojca dziecka, skoro chcesz karac jego matke

TedBundy pisze:Chodzi o to, by odzielić ją (na zasadzie selekcji) od reszty klasy

Czyli od klasy powinnismy oddzielac rowniez dzieci, np. alkoholikow? No bo przeciez one moga miec rowniez zly wplyw na reszte dzieci z klasy ; lub np. dzieci wychowywane przez pary homoseksualne. Zagrozenie jest wszedzie <lol>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 25 sty 2006, 00:58

TedBundy pisze:rozmawiamy o gówniarach, a nie studentkach...

A jaka róznica miedzy klasą maturalna a 1 rokiem studiów?Bo jak dla mnei żadna no...

sophie pisze:Owszem, ale... niektórzy maja wiekszy niz Ty i muszą sobie jakoś radzić

Sweet <lol>

jabłoń pisze:Są płciowo dojrzałe w wieku 11 lat i muszą czekać z pieprzeniem do 18 roku życia

Takie muszą? <lol> Ja nie czekałam i dobrze na tym wyszłam i m.in. dzięki temu majac 19 lat nie pierdzielę takich głupot tutaj jak co poniektórzy. ;P

KyLu pisze:Ty zostalas tym prawnikiem

O moj bosze!Ja rozumiemj żeby ściemniac bo net to pieknie umozliwia ale nie przesadzajmy no <lol>

jabłoń pisze:to i ich roznosi chora energia...

A moze sęk w tym, ze Ciebie nie? :>

jabłoń pisze:batem na tyłek i tyle a nie takie tam

Sie sama lej.
Ja ani za bezstresowym ani za radyklanym. Ba!Nawet bardziej za radykalnym, ale tez realistycznie. Jak bedzie trza to dzicko wpierdziel dostanie. A jak nie bedzie trza to wystarczy rozmowa, i odpowiednie wpajanie sprawy. Nie mówienie sex w wieku 15 lat to patologia, bo jak dziecko sie spyta ile ja miałam lat to co mam kłamac czy jak?Mówić raczej, ze to jeszcze nie czas, powoli wpajac takie rzeczy jak sex z własciwa osoba nei pod presja innych nie z byle chłystkiem co gwiazdek z nieba naobiecuje i przede wszystkim wpajanie wiedzy o antykoncepcji. Dziecko ma miec swiadomosc ze odkąd pamieta o niej wie i tylko sie dokształca!
Coś pomiedzy po prostu.
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 25 sty 2006, 01:06

Sir Charles pisze:Jabłoń, przyznaj się - Ty masz po 40-stce i to tak zdrowo, prawda?

Jestem w wieku prawie Chrystusowym <aniolek> A co ? <diabel>

Ale czuję się młodsza duchem i ciałem od niektórych tutaj ... weteranów... albo wypranych z emocji... <hahaha> <hahaha> <hahaha>
"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."
Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.n.e.)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 25 sty 2006, 07:56

jabłoń pisze:7 lat celibatu ! Rzeczywiście ! Toż to karcer...

a wiesz jeszcze jaki !! łohoho

Ale Ty cale zycie w takim zyjesz, no to o czym my tutaj rozmawiamy :].
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 25 sty 2006, 08:18

Yasmine pisze:a wiesz jeszcze jaki łohoho

rzeczywiście, permanentne okrucieństwo.. <hahaha> tragedia dużo gorsza niż moja -czyli tylko 70 dych jakie mam do pierwszego, buhahahahaha!!!! <hahaha> <hahaha> Nie ośmieszaj się, Jas:)

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 25 sty 2006, 08:21

Ted, napisalam to zartobliwie, ale ze Ty nie potrafisz tego dostrzec, to juz inna sprawa :].
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 25 sty 2006, 08:42

Tedi pisze:widzisz, Andrew...:) Zawsze mi się wydawało, że to bardzo złożony proces, którego "zasiane za młodu ziarno" przyniesie z perspektywy kilku lat pewien "plew" :) Jak wychowamy i jakie wpoimy zasady, otrzymamy pewien efekt po latach. I tu już niepotrzebna nasza kontrola, zakazy, obostrzenia i nakazy...Sam/sama z siebie wie, jak sie zachowywać, jak nie, -kwestia dobrze wyregulowanych wewnętrznych hamulców:)

Bzdura Tediczku <aniolek> na swoim przykładnie wiem ze to co piszesz to sciema , mnie wpajano zasady niczym był bym synek biskupa , a co ze mnie wyrosło widać po postach <browar>

Jabłon pisze: Tedi ma rację. Nastolatki w ciąży mogą iść do szkoły wieczorowej albo jakiejś tam ekstern i też się będą uczyć (może nawet szkoły dla nastolenich matek w ciąży). Będzie im tam lepiej... i dla efektywności nauki i dla samopoczucia psychicznego tzn. bez spojrzeń i komentarzy otoczenia albo jawnie ciąże nastoletnią potępiających albo śmiejących się po kątach albo w najlepszych wypadku fałszywie współczujących i przyjaznych...

Gdyby moja córka została oddalona z szkoły bo jest w ciazy , oddał bym sprawe do sądu i wygrał ! jakich spojrzen , jakich komentarzy ?, jakichś kretynów , debili ? słowem marginesu i ludzi ograniczonych ?, współczujacych ? czego ? , ze byc moze one same nigdy w ciazy nie bedą ? smiejacych tak! - z własnej głupoty

Charlie pisze: No masz rację. A wiesz dlaczego zwariował? Bo nagle wszystkim - jak to Ted mawia - się "w dupach poprzewracało" i nie dość, że każdy ma dzisiaj maturę, to jeszcze wyższe studia chce. .hahaha. Dawniej, proces dojrzewania płciowego przebiegał znacznie poźniej (bo wpływ na to mają m.in. żarcie, którego dzisiaj jest dowoli, a kiedyś nie... i inne podobne czynniki).

Zawsze tak było jak jest teraz ! wiecej jedynie ludzi , wiecej przypadków
a tekstem o tym ,ze zarcia kiedys nie było mnie po prostu rozwaliłes kolejny raz , kto Ci takie farmazony mówi , bo przeciez nie zyłeś kiedys , to skad mozesz wiedzec ?

Tedi pisze: człowiek kontroluje popęd a nie popęd człowieka....kolejny banał i truizm, ale warto go powtórzyć..

jak sie czegos nie ma to to łatwo kontrolowac ! <aniolek>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 25 sty 2006, 10:06

TedBundy pisze:dojrzali do seksu? - to wynajmywać mieszkanie i szukać roboty!

Pisałem już o różnicy pomiędzy poziomami wiekowymi, na których osiąga się w dzisiejszych czasach poszczególne rodzaje dojrzałości. Chrzanisz Ted tak, jakbyś swojemu dziecku np 8-letniemu kazał roznosić ulotki i płacić sobie za żarcie, którym go karmisz. :]
TedBundy pisze:człowiek kontroluje popęd

Oczywiście. Tylko że każdy do pewnych, swoich granic. Twoja córka może ten popęd kontrolować i kontrolować, aż zamiast pójść do łóżka z chłopakiem, z którym jest od -
powiedzmy - roku i poza którym świata nie widzi, ona zrobi to z przypadkowym fagasem, po alkoholu, na jakiejs szemranej imprezie. Bo akurat wtedy nie wytrzyma.

Nie wszyscy jesteśmy chrześcijańskimi świętymi, więc żeby samemu ten popęd kontrolować musimy sobie to najpierw umożliwić. Dla mnie kontrola nie równa się wyzbyciu wszystkiego, co w tej kwestii ludzkie, wszystkich żądz i namiętności. Tylko na właściwym ich nakierunkowaniu, coś jak uregulowanie rzeki. Ale Ty zamiast tę rzekę regulować wolisz postawić na niej tamę. Też ok - ale nadal musi być jakiś przepływ. Inaczej tama się w końcu zerwie.

jabłoń pisze:Ale czuję się młodsza duchem i ciałem od niektórych tutaj ... weteranów... albo wypranych z emocji..

Nie no jasne - trzeba sobie jakoś poprawiać samopoczucie.

Andrew pisze:kto Ci takie farmazony mówi

Po pierwsze dziadek-pediatra :> Po drugie czytałem :> Zresztą po co ja się tłumaczę przed kimś, kto nawet konstruktywnej krytyki nie umie zastosować, tylko rzuca hasłami (jak zwykle) typu
Andrew pisze:Zawsze tak było jak jest teraz !

??????

Andrew pisze:a tekstem o tym ,ze zarcia kiedys nie było

Myślisz, że jak Ty byłeś syty przez całe życie, to znaczy, że Twoi przodkowie również nigdy na przedwiośniu z głodu nie przymierali?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 25 sty 2006, 15:04

Nie nie przymierali Charlie , i wlasnie dlatego dziwi mnie to co piszesz , Nie moja wina ze Twój dziadek głodował , dzis też ludzie głoduja , co nie znaczy ze ktos za lat 40 ma o tym pisać , albo o bezdomnych ! stad brak mojej konstruktywnej krytyki ...bo z Tobą sie jej zastosować nie da !
To Ty piszesz to co piszesz i jestes przekonany o słusznosci tego , zas ja o swojej
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 25 sty 2006, 16:25

Andrew pisze:Nie moja wina ze Twój dziadek głodował

Ale ja nie mówię, że on głodował <hahaha>

Mówię tylko, że dawniej nie było tyle żarcia. Mówię o dobrobycie. "Dobrobycie" w II RP po reformie Grabskiego w porownaniu z sytuacja chlopa pod zaborem rosyjskim, "dobrobycie" lat powojennych, "dobrobycie" gierkowskim, wreszcie tym, co mamy teraz. Widzę przecież ile jest ludzi w hipermarketach i jakie straszliwe ilości jedzenia kupują.

Dzisiaj nie jest już standardem chodzić niedojedzonym, standardem jest chodzić sytym. O tym mówię.

Mówię Andrew o przeciętnej.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 25 sty 2006, 19:01

Sir Charles pisze:Dzisiaj nie jest już standardem chodzić niedojedzonym, standardem jest chodzić sytym. O tym mówię.

rzeczywiście....o połowie narodu, która żyje poniżej minumum socjalnego, o 20 proc, która żyje poniżej minimum biologicznego....rzeczywiście, dobrobyt... <hahaha>

cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 25 sty 2006, 19:23

TedBundy pisze:o połowie narodu
jakiej polowie? :>
podaj mi źrodło! (Tylko nie ze stronki Samoobrona RP ani LPR ;) )
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 25 sty 2006, 20:02

Nie było tyle zarcia? tak tu pełna zgoda ! ...tyle ,ze ile z tego zarcia co teraz jest , jest człowiekowi do zycia potrzebna , a ile zbedna . Charlie , oczy jedza , to fakt , ale 2/3 z tych półek sklepowych jak by rzeczy znikło , to dalej by chodzil ludzie dzis syci , tak samo jak chodzili syci a przedewszystkim zdrowsi , w czasch o których pszesz .
Zawsze beda też syci i głodni , dlatego mówienie o tym (a mówimy o przepychu juz tereaz ) wydaje mi sie jest przesadą ! <browar>
Charlie ...Ty młody jestes , załoze sie , iż nie wiesz(a moze sie myle ) co to dobry chleb , i choć smak , to też gust to jednak mogę miec racje , Ja jednak pamietam smak chleba tego dobrego , dzis takiego nie kupie nigdzie , dlaczego ? znasz odpowiedz .Popatrz co dzis jesz ...no tak Twa młodosc , Ja za to doskonale pamietam co jadłem ,a co jem teraz , i nie chodzi tu o te drogie towary ale o podstawowe ! masło ...dzisiejsze masło to juz kicha a i kto go kupuje ? Ludzie sie zrobili wygodni , dlaczego? bo widza co jest na półkach w sklepie i jak opakowane
Smalec ...swojski smalec mmmmmmmmmmmmmmmmmmm! mojej babci , złe zarcie ? w połaczeniu z swierzym pachnącym chlebem i jej cherbatą (mojej Babci ) nie chce zadnej szynki czy też wedlin najlepszej masci!
I mógłbym tu tak pisac jeszcze długo
głodu to nikt nie miał , poza wyjatkami jakie i teraz mamy
Kto dzis sie bawi w obiad dwodaniowy ? reka w góre kto ma dwa dania w domu , bo póki ja mieszkałem z rodzicami to było tak zawsze , bo tak wyniesli skolei Oni z domu
rolada i tarte kluski z modra kapusta na boczku , jak i swojskiej roboty makaron , to podstawa była , zawsze w niedziele , komu dzis sie chce to robić ?
Nie ........nie głodowali ludzie , moi dziadowie do jakichś bogaczy czy nawet srednich nie nalezeli , mieli kawałek ziemi coś z inwentarza itd, jak kazdy w tamtych czasach A w sklepach mimo obiegowej opini było co kupić , fakt pomarancz , bananów , serków danio itd, nie było , dziś są i co z tego ? <browar>
Grace

Postautor: Grace » 25 sty 2006, 20:31

Tedi, no co TY mówisz?
Jestem za tym, żeby nie wyrzucać uczennic za ciąże - hmm, ale nie jestem za indywidualnym nauczaniem dla nic, za jakimiś ulgami. Trudno mi powiedziec teraz licea sa 3letnie ida tam dziewczyny w wieku 16 lat. Racja to nie jest wiek na rodzenie dzieci. 19 -jesli ktos tylko ma warunki to nic przeciwko. Jednak nie o to chodzi -wyrzucenie ze szkoly znaczylo by tyle, ze ciezarne dziewczyny sa gorsze, napietnowane i dyskryminowane -a chyba rownouprawnienie panuje w Polsce. Blad -kazdemu sie moze zdarzyc, w kazdej dziedzinie, ale przyznaje, racje Tedowi, ze 14, 15 pieprzace sie po katach to patologia, z brzuchem czy bez.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 25 sty 2006, 20:34

Równouprawnenie ??? gdzie jest i jesli tak to dlaczego w az 98% dziecko sad zawsze przyzna matce ! guzik nie równo <browar>
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 25 sty 2006, 21:37

TedBundy pisze:o połowie narodu, która żyje poniżej minumum socjalnego

Niech będzie - właśnie dlatego tacy ludzie obżerają się ponad miarę. Nie stać ich na nic więcej, oprócz żarcia z hipermarketu po dumpingowych cenach. Jeszcze jak ktoś nie pije nałogowo, nie pali i ma z kulturą tyle wspólnego co ojciec dilera z Mercedesami, to na co ma wydawać?
Andrew pisze:tyle ,ze ile z tego zarcia co teraz jest , jest człowiekowi do zycia potrzebna , a ile zbedna . Charlie , oczy jedza , to fakt , ale 2/3 z tych półek sklepowych jak by rzeczy znikło , to dalej by chodzil ludzie dzis syci , tak samo jak chodzili syci a przedewszystkim zdrowsi , w czasch o których pszesz .

Zgadza się <browar> Ale zauważ, że ludzie są coraz więksi (to akurat najłatwiejsze do sprawdzenia), coraz grubsi, a dziewczyny coraz wcześniej dostają okres. O tego ostatniego wyszedłem, żeby udowodnić coś zupełnie innego, a Ty się uczepiłeś ;)
Andrew pisze:załoze sie , iż nie wiesz(a moze sie myle ) co to dobry chleb ,

Mylisz się - kuzyn wżenił się w wiejską rodzinę, która ma piekarnię i masarnię i produkuje wszystko bez konserwantów, wg tradycyjnych receptur. Ja praktycznie nie jem innego pieczywa, niż chleb wypiekany tradycyjną metodą. :)
Andrew pisze:Smalec ...swojski smalec mmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

Też wiem o czym mówisz - to z kolei za sprawą babci kolegi :) <browar>
Gosia... pisze:ale przyznaje, racje Tedowi, ze 14, 15 pieprzace sie po katach to patologia,

Może nie użyłbym słowa patologia, wszystko jest kwestią indywidualnej dojrzałości, ale generalnie masz rację. No ale 14, 15, to nie klasa maturalna - o ile się nie mylę sama w takiej jesteś? :>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 sty 2006, 08:41

No to mnie cieszy ,ze wiesz co to dobry chleb itd. inni Ci mogą tylko pozazdroscic ,Ja juz pomału zapominam , Babcia ma juz 98 lat zyje , jest swiadoma , rozmowana , ale Ciotka juz ja z domu nie wypuszcza i gotowac nie pozwala w zwiazku z tym brak smalcu ! <aniolek>
Awatar użytkownika
BlueEyes
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: BlueEyes » 26 sty 2006, 13:47

Kolejni, którzy powariowali.
Jak to separować młode ciężarne? A z jakiej racji?
Jabłonko czyś Ty się przypadkiem nie za bardzo uderzyła przy spadaniu? Bo Ted... to Ted. On jest inny <diabel>

A jeśli ktoś jest chory, śmiertelnie, też ma być separowany? Bo psuje humor innym? A może mu tak pomóc, bo spojrzeń uniknie.
Jeśli ktoś pochodzi z rodziny niepełnej, też ma mieć swoje z góry ustalone miejsce?
I wreszcie... jeśli młoda Dziewczyna zaszła w ciąże... zdecydowała się urodzić... A jeszcze nauki nie przerywa- należy się Jej szacunek. Za to, że wzięła na siebie tę jakże trudną odpowiedzialność.
Resztę przemilczę. Pogadamy jak sami będziecie mieć dzieci. Cały świat się Wam zmieni. Calusieńki.
Oby w tę dobrą stronę...
... you bleed just to know you're alive ...
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 26 sty 2006, 13:47

TedBundy pisze:jasne że tak, ale nie w wieku 15-16 lat "pójdzie swoją drogą", Pegazie

a czemu nie ? bo jej nie pozwolisz? heh.. to ci byłby dopiero argument..
TedBundy pisze:Jak wychowamy i jakie wpoimy zasady, otrzymamy pewien efekt po latach. I tu już niepotrzebna nasza kontrola, zakazy, obostrzenia i nakazy...Sam/sama z siebie wie, jak sie zachowywać, jak nie, -kwestia dobrze wyregulowanych wewnętrznych hamulców

to jest wariant bardzo optymistyczny..każdy popełnia jakieś błedy..Tadziu chyba że tobie żaden się nie przydażył..jeśli tak to ci gratuluje..heh i Tadziu pamiętaj o jeszcze jednym charakter kobiety jest o wiele bardziej skomplikowany od tego który posiadamy my,a co za tym idzie nie jesteś wszystkiego w stanie przewidzieć..twoja córka(załóżmy na chwile że ją masz)może w każdej chwili olać wszystkie zasady które jej wpajasz dla samego ich olania..coś zupełnie irracjonalnego a jednak zdaża się i to dosyć często.. i nie miałbys na to najmniejszego wpływu..a gdyby to był akurat seks bez zabezpiecznia..i konsekwenscje z tego płynące no to co tu dużo gadać..a pomyśl że może tak zrobić od po prostu bo na to będzie miala ochote..i twoje zasady będą ostatnimi na jakie spojrzy jeśli oczywiście na nie spojrzy :)
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 26 sty 2006, 14:02

Pegaz pisze:a czemu nie ? bo jej nie pozwolisz?

tak,do cholery. Bo jej nie pozwolę. Jeżeli jestem jej ojcem,to jestem za nią odpowiedzialny i nie pozwolę by spieprzyła sobie przyszłość w szczenięcym wieku przez bachora. To nie jest wiek o decydowaniu o sobie - gówniarski.

Pegaz pisze:..twoja córka(załóżmy na chwile że ją masz)może w każdej chwili olać wszystkie zasady które jej wpajasz dla samego ich olania..coś zupełnie irracjonalnego a jednak zdaża się i to dosyć często.. i nie miałbys na to najmniejszego wpływu..a gdyby to był akurat seks bez zabezpiecznia..i konsekwenscje z tego płynące no to co tu dużo gadać..a pomyśl że może tak zrobić od po prostu bo na to będzie miala ochote..i twoje zasady będą ostatnimi na jakie spojrzy jeśli oczywiście na nie spojrzy

widzisz, taka sytuacja może mieć miejsce jeżeli kontakt z rodzicami nie istnieje i dzieciaka wychowuje ulica i koleżanki. Jeżeli nie, to ten obraz staje się zwykłą bzdurną hipotezą, błędną u samego założenia. Wsio:)

PS. Byłem w dzieciństwie krótko trzymany. Wychowywany "szorstką miłością" Nie psuty zachwytami, komplementami czy prezentami. I całe szczęście.....I to mam zamiar przekazać dalej... <evilbat> Nie będzie mądrzejsze "jajko od kury"....nigdy!
Ostatnio zmieniony 26 sty 2006, 14:06 przez Ted Bundy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 26 sty 2006, 14:05

TedBundy pisze:Jeżeli nie, to ten obraz staje się zwykłą bzdurną hipotezą, błędną u samego założenia.

Czekamy na opinię "nadwornych" (naforumowych? :D ) psychologów w tej kwestii :)
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 26 sty 2006, 14:52

TedBundy pisze:Byłem w dzieciństwie krótko trzymany. Wychowywany "szorstką miłością" Nie psuty zachwytami, komplementami czy prezentami. I całe szczęście.....

widzisz a ja bylam kompementowana, rodzice nigdy nie uzyli w stosunku do mnie sily. Prezenty tez dostawalam, nie zaznalam tej "szorstkiej" milosci i jakos wyszlam chyba na ludzi. Nie "zaciazylam" w wieku 15 lat i jakos do tej pory sie trzymam. W glowie mam chyba poukladane wiec jak widzisz nie w "szorstkiej" milosci rodzicielskiej polega wpojenie dziecku odpowiednich zachowan, postaw itd. A dziecko i tak zrobi to co bedzie chcialo. Dziewczyna bedzie miala ochote na seks to w ten czy inny sposob do niego dojdzie, nawet jak bedziesz jak bedziesz jej pilnowal.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”