Yasmine pisze:jakiej owulacji, skoro owulacja nie wystepuje.
Kiedy tabletki nie zadziałają to występuje.. <aniolek2>
Moderator: modTeam
Robaczek pisze:a ja płacę 45 zł za jedno opakowanie (Yasmine)
moon pisze:kociak napisał/a:
Co sadzicie o tymczy powinna być refundowana antykoncepcja
![]()
Jak najbardziej z mojego punktu widzenia.
Nie wiem jak by to było gdybym same se miała za tabletki te 40 zł płacić
Gosia... pisze:Ja za Twoja antykonceocje placic nie chce
Pegaz pisze:użyciem pigułek które dają 92% wg wskaźnika pearla jak się nie myle
Gosia... pisze:jak najbardfziej nie - nie chcesz miec dzici moon to sie nie kochaj albo naucz sie metody naturalne. Ja za Twoja antykonceocje placic nie chce i za niczyja, oprocz swojej i mojego chlopaka:) sa wazniejsze sprawy , lki preparaty do refundacji, niz antykoncepcja, ktora jest po prostu wygodna, a nie niezbedna.
Gosia... pisze:a liczby to liczby - ich nie oszukasz, tak napisali i koniec.
Pegaz pisze:Takiej to na pewno nie ma
złotooka kotka pisze:
Gosia... napisał/a:
a liczby to liczby - ich nie oszukasz, tak napisali i koniec.
I to wlasnie oznacza, ze glupio napisali. Jakby byla 100% pewnosc to nigdy zadna kobieta w ciaze by nie zaszla w czasie stosownia tej tabletki. A to jest oczywista bzdura.
Dlatego, prawda jest, ze:
Pegaz napisał/a:
Takiej to na pewno nie ma
złotooka kotka pisze:Jakby byla 100% pewnosc to nigdy zadna kobieta w ciaze by nie zaszla w czasie
No ale jak oni tak pisza, to przeciez dane sa chyba na podstawie badan. Poza tym zawsze jest przedzial jakis nie? Bo robia np trzy badania na grupie 1000 kobiet przez okres roku. W jednym im wychodzi skutecznosc 98,7, w drugim 99,2 w trzecim 100%. To moga chyba napisac, ze 98,7-100%, albo ze do 100%
Gosia... pisze:tez nie napisalam, ze ja tak twierdze tylko, ze tak napisali ...boże..
Sir Charles pisze:W jednym im wychodzi skutecznosc 98,7, w drugim 99,2 w trzecim 100%. To moga chyba napisac, ze 98,7-100%, albo ze do 100%
Andrew pisze:Radomir , czy ty wiesz na czym polega metada naturalnawiesz
wiesz jak poznac po kobiecie kiedy ma dni płodne a kiedy nie ? wiesz ? nie wiesz ...dlatego piszesz to co piszesz !
Problem polega na tym , ze metoda ta w wstepnym jej poznaniu potrzebuje wiele uwagi i systematycznosci , zapisywania wyników obserwacji , jak to wszystko poznasz u swojej,podkreslam kobiety ! z którą jestes , bo to metoda tylko dla par które są razem od dłuzszego czasu . (np . mąż i zona , albo narzeczeni ) to bedziesz wiedział kiedy ma dni nie płodne , do tego dodasz informacje która jak Cie to interesuje , to ja znajdziesz , a chodzi o zywotnosc plemników , i masz prawie komplet , zajscie w ciazę w dni nie płodne jest wykluczone ! niemozliwe !
Pegaz pisze:Pamiętaj że na zajście w ciągu miesiąca jest ok 20%szans zakładajac że będzie się codziennie uprawiało seks..(
To przyznaj sie od razu, ze to zło konieczne a nie metoda lepsza niż np. pigułkiAndrew pisze:jesli nie chce brać tabletek , a prezerwatywy też nie ! tak jak np , moja zona ? pozostało mi tylko nauczyc sie metody naturalnej
Andrew pisze:Jeszcze raz to wkleje , to cytat z fachowego zrudła na temat antykoncepcji hormonalnej
Tylko, czy cytat z fachowego źródła zapewnia pełną wiedzę...Andrew pisze:Mozecie ze mną dyskutowac , ale tylko wtedy gdy macie pełną wiedzę !
Yasmine pisze:Pegaz pisze:wyżej wymieniony celist daje 92%
Gdyby moj Cilest dawal 92 % to bym go w zyciu nie brala. A tak sie sporo o nich dowiedzialam ,jeszcze przed braniem i te 92 % to pierwszy raz slysze. I to niemozliwe !
I niech se Andrew gada, ze ja niedouczona
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 50 gości