Karmienie piersia

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 maja 2006, 14:57

Sophie ! ales pojechała z tymi swiatłami <hahaha> To dzialo sie w tramwaju , skoro karmiła znaczy sie taka pora była i widac uniknac tego nie mogła , nie nam doziekac dlaczego w tej pozre znalazła sie w tramwaju , ot wsio
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 11 maja 2006, 15:05

Skoro mały nie kwilił o cyca (bo nie chciał obciągnąć), to może chciała go zmusić bo ją cyc już bolał?
Nie wiem jak było, ale nie mam nic przeciw publiczym małym ssakom. Tak jak i przeciw lizaniu się ;P
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
kinomaniak
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kinomaniak » 11 maja 2006, 15:06

moze i by nie karmiła czekajac na zielone, ale jesli dziecko przyzwyczaja do jedzenia o stalych godzinach to moze by zjechala na pobocze...to bardzo wazne by dziecko jadlo o okreslonych godzinach i spalo w tedy gdy ma spac...ma sie uregulowany tryb zycia i jest to duzo lepsze dla dziecka...a i kozystne dla matki....nie ma nic obuzajacego w karmieniu dzieci w publicznych miejscach jesli jest taka potrzeba...postarajcie sie zrozumiec..ty bedac głodna siegasz po chceb ,,, mozesz jesc chleb, w miejscu publicznym..dziecko tez moze jesc w miejscu publicznym
Ostatnio zmieniony 11 maja 2006, 15:07 przez kinomaniak, łącznie zmieniany 1 raz.
W szaleńczej wichurze znajdę Twój szept
W wzburzonym morzu oblicze Twe
W gwieździstym niebie oczu Twój blask
W słodyczy miodu pocałunków smak
Nie ważne kiedy, i tak znajdę Cię
W ślad po twych stopach pójdzie mój cień
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 maja 2006, 15:07

Całowanie jednak a całowanie , moze wygladac róznie , jesli zas chodzi o to lizanie sie w sposób ostentacyjny , długi , pzreciogły , (nie zwykły pocałunek ) to jestem też przeciw ! zbyt intymne pocałunki nie sa na pokaz <browar>
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 11 maja 2006, 15:44

Szczególnie te francuskie :P
Ja bym wolał świeże mleko niż z butelki..a chyba poza piwem nie ma nic lepszego niz takie mleczko prosto z piersi :D
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 11 maja 2006, 16:37

Andrew pisze:Bo dama z papirosem wyglada zle ! i nie przystoi jej palic w miejscu publicznym , wtedy niczym sie od dziwki nie ruzni

A dama z wywalonym cyckiem przy ludziach to jak wyglada <pijak>.
Z papierosem dziwka, a z cyckiem ?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 11 maja 2006, 16:37

Pegaz pisze:a chyba poza piwem nie ma nic lepszego niz takie mleczko prosto z piersi
To jak sie taka sytuacje widzi to trza sie spytac mlodej matki "czy mozna sie podlaczyc" :D <hahaha>

EDIT:
A w ogóle to jestescie zbyt pruderyjni. Roznie moglo byc - jak pisal Mysior.
Awatar użytkownika
Sylwunia24
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Sylwunia24 » 11 maja 2006, 16:54

Yasmine pisze:Z papierosem dziwka, a z cyckiem ?

<hahaha> <hahaha> <hahaha>
Nigdy nie wyciagnełabym cycka w srodku tranwaju. A co do palenia u kobiety czy u mężczyzny tak samo traktuję. Nie rozumię dlaczego wg Andrewa palacy mężczyzna to palacz, a paląca kobieta to dziwka. :?
Miłość jest sztuką produkowania czegoś, dzięki możliwościom kogoś innego. »
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 11 maja 2006, 17:07

ło maj... to już nawet pruderyjnym w dzisiejszych czasach być nie można? :>
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 11 maja 2006, 17:17

Sylwunia24 pisze:Nie rozumię dlaczego wg Andrewa palacy mężczyzna to palacz, a paląca kobieta to dziwka.
A ja rozumiem, choc nie podzielam tego pogladu. Ale obecnie kobiety sa takie "wyzwolone" i "rownouprawnione" ze nic dziwnego ze nie rozumiecie. Choc nie wiem co by bylo niegdys wieksza hanba dla damy, gdyby palila publicznie, czy gdyby wyszla w obcislych dzinsach na ulice. Obawiam sie ze to drugie, wiec nie popadalbym tutaj w az taka skrajnosc. Zwlaszcza ze nawet papierosa mozna palic z klasa :) Byle nie byl to jakis grubasny i krotki blantowaty mocny tylko jakis taki cienki (sa takie, nie pale wiec nie wiem jak sie zwa) i przez lufke.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 11 maja 2006, 17:28

Maverick, właśnie, że nieprawda, prawdziwe damy palą cygaretki, a nie jakieś kiczowate slimy :] mogą być w długich fifkach, czemu nie, potem taką fifkę się za podwiązkę chowa, bo do żadnej torebki nie wejdzie :]
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 11 maja 2006, 17:55

Rebeca2006 pisze:tylk ocalkiem naturalna rzecz ...
Ale dla ich otoczenia byc nie musi...
pani_minister pisze:I w imię czego mam się kurde na mieście w takie wyścigi bawić?
Sporo tej niesprawiedliwosci na swiecie. Ale wiesz co mozna zrobic?Tak jak mnie an poprosilw klubie osoatnio bo wywietrznik byl tak ze moj dym na nniego lecial - poprosil zebym na niego nie dymila jak moge. I jakbys mnei na ulicy poinformawala ze Cie okopcam to bym jakos tak poszla zeby Ci nie przeszkadzac.
sophie pisze:o do palenia - juz niedlugo nie bedzie mozna palic nawet na ulicy, wiec temat zniknie
I tak wszyscu beda dalej palic na ulicach. Tak jak jest zakaz na przystankach i niewielu go przestrzega. :]
kinomaniak pisze:mozesz jesc chleb, w miejscu publicznym..dziecko tez moze jesc w miejscu publicznym
Ale w tramwaju nie moge!W tramwaju jesc ani pic nie wolno!
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 11 maja 2006, 18:42

kinomaniak pisze:to bardzo wazne by dziecko jadlo o okreslonych godzinach i spalo w tedy gdy ma spac...ma sie uregulowany tryb zycia i jest to duzo lepsze dla dziecka...

Bzdura. Dla dziecka jest lepsze gdy je, gdy jest glodne, a nie gdy godzina nadejdzie. Karmieniem na godzine rozregulowuje sie przemiane materii, dziecko jest przejedzone lub niedozywione i potem dzieciaki walcza z otyloscia, maja problemy z trawieniem etc.
To jeszcze niestety nalecialosci z poprzedniej epoki, tej gdzie starano sie wyeliminowac karmienie piersia na rzecz butelki, jakoby bylo zdrowsze. Totalna pomylka =='

Dzindzer pisze:Zawsze mozna w butelce zabrac, a nie tak przy ludzuiach

Jasne Dzin... a przy okazji jeszce podgrzewacz do butelki, sterylizator, przenosny akumulatorek do pradu i pol domu w koncu. Latwiej wyjac piers i nakarmic niz babrac sie z butla. No i dziecku nie powinno sie wcale dawac butelki dopoki tylko ssie, a nie je innych pokarmow.

Nie mowie, ze ta kobieta w tym przypadku zrobila dobrze, bo moze naprawde nie musiala akurat karmic, ale przeciwko samemu karmieniu nic nie mam. Mam w nosie co sobie ktos pomysli, wazniejsze jest dobro dziecka. Jak sie komus nie podoba niech nie patrzy. Mi sie wiele zachowan, wygladow ludzi nie podoba i hecy z tego nie robie. Jak mnie czyjs wyglad razi to odwracam glowe.
No i przy karmieniu sytuacja jednak jest inna. To sie robi z waznej przyczyny, a nie wlasnego widzimisie.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 11 maja 2006, 18:44

Ja nie rozumiem całej bulwersacji..przecież to ładny widok..jeśli kogoś nie wzrusza maluch wcinający to może jakaś ładna pierś przynajmniej..ehh wy to wybredni jednak jesteście..
Awatar użytkownika
Rebeca2006
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Rebeca2006 » 11 maja 2006, 18:49

ja ostatnio w restauracji ogladalam wlasnie karmiaca malenstwo matke i to bylo wzruszajace a nie obrzydliwe <diabel>
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 11 maja 2006, 18:56

Rebeca2006 pisze:ja ostatnio w restauracji ogladalam wlasnie karmiaca malenstwo matke
O tez widuje!Zazwyczaj chociaz maja tyle taktu zeby serwetka sie zaslonic :] I to jest ok.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 11 maja 2006, 18:59

Pegaz pisze:przecież to ładny widok

... cyca rozmiar E <diabel> Kobiety do karmienia!
A tak na marginesie... ten mały głodny będzie wyrabiał Wam ZUS - niech żre ile wlezie i gdziekolwiek ;P
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
kinomaniak
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kinomaniak » 12 maja 2006, 12:17

ja nie okresliłam wieku dziecka...gdy dziecko jest glodne to płacze i niema rady by nie dac mu jesc...tu sie zgodze.ale dziecko od pierwszego roku powinno jesc juz o stalych porach( dlatego sie je do tego przyzwyczaja juz mniej wiecej w 6 miesiacu)(wiele matek jeszcze karmi piersia i jak dziecko chce piers a jest ta pora to nie widze problemu by mialo nie dostac cycka w tramwaju)...bo to normuje jego styl zycia i nie powoduje rozciagniecia zoladka---jedzenie w roznych porach powoduje tycie bo dziecko je przez caly czas....matki wpychaja babcie wpychaja a dziecko je ...to jest twoim zdaniem dobre...niema to jak z kruchego dziecka zrobic wieloryba ...mam taki przyklad w rodzinie cisli na umur a dziecko jadlo....ja jadlam o okreslonych porach i waze 50 kilo mam dobra przemiane materi i jakos nic mi sie nie stalo--jesc mozesz...nie mozesz nakruszyc....niegdzie nie pisze ze nie wolno sporzywac posilku..nie wolno pic...owszem ale alkoholu....nie ma nic o coca coli czy tez o kawie...grunt ze nie zanieczyszczasz srodka lokomoci...

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 12 maja 2006, 12:36

kinomaniak pisze:esc mozesz...nie mozesz nakruszyc....niegdzie nie pisze ze nie wolno sporzywac posilku..nie wolno pic...owszem ale alkoholu....nie ma nic o coca coli czy tez o kawie...grunt ze nie zanieczyszczasz srodka lokomoci...
W pojazdach lokalnego transportu zbiorowego, na stacjach metra oraz na przystankach pasażerom zabrania się:# spożywania napojów alkoholowych,
# spożywania napojów i artykułów żywnościowych, jeżeli może to spowodować zabrudzenie pozostałych pasażerów, zanieczyszczenie pojazdu, stacji metra lub przystanku,
Kawa cola czy czyms mozesz tez kogos ubrudzić czy rozlac na kogos. Tez nie mozna.
Awatar użytkownika
kinomaniak
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kinomaniak » 12 maja 2006, 12:39

wiec nie ma calkowitego zakazu spozywania posiłków.tylko przypadku jaki moon podala powyzej! <aniolek> pprostu zapomnialam dodac ze innych osób i tyle.

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 12 maja 2006, 15:00

moon pisze:Rebeca2006 napisał/a:
ja ostatnio w restauracji ogladalam wlasnie karmiaca malenstwo matke
O tez widuje!Zazwyczaj chociaz maja tyle taktu zeby serwetka sie zaslonic :] I to jest ok.

dokładnie, przeciez wszystko sensownie mozna zrobic. nie trzebatak ostentacyjnie
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 12 maja 2006, 16:28

Tak gadacie jakby matka chciała cyca pokazac a nie dziecko nakarmic , gdzie tu ostentacyjnosc ?
lepiej załuż odpowiedniej długosci kieckę jak masz krzywe nogi <hahaha> <hahaha> <browar>
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 12 maja 2006, 18:07

Dziecko powinno jesc w unormalizowanachy porach dopiero gdy przestaje panowac nad swoim poczuciem glodu. Brzmi absurdalnie? Ale wcale takie nie jest!

Dziecko rodzi sie z naturalnym wyczuciem ile pokarmu mu potrzeba. Jak zwierze (pomijajac te hodowane przez czlowieka, ktorym to on spaczyl wewnetrzny mechanizm).
Niestety nadmiernym pchaniem w dzieciaka jedzenia niszczy mu sie to wyczucie - "jest pora to jedz, niewazne, ze nie jestes glodny. I to do konca bo nie wolno nic zostawiac."

No i ludzie jedza teraz masakrycznie przetworzona zywnosc. Z za duza iloscia cukrow, powodujaco skoki cukry we krwi i wilcze napady glodu.

Niestety dorosli sami przez to cierpia i pakuja w to kolko maluchy.
I potem dziecko nie potrafi odroznic glodu od zachcianki i je ciagle.

Dlatego rodzice powinni starac sie poddtrzymywac prawdziwa nature dziecka, a nie sztucznie wciskac go w jakies ramy. Ono i tak zlapie swoj rytual jedzenia, tyle, ze bedzie on naturalnie regularny.

Organizm czlowieka jest madrzejszy niz wielu sadzi, dlatego powinno sie nauczyc sie go sluchac.

kinomaniak pisze:jadlam o okreslonych porach i waze 50 kilo mam dobra przemiane materi i jakos nic mi sie nie stalo

Ja jadlam o okreslonych porach i okreslone ilosci, wedlug tamtejszych zalecenie i mam bardzo zla przemiane materii, problemy z jedzeniem, nadwage. To, ze Ty tak masz jeszcze o niczym nie swiadczy.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 12 maja 2006, 18:22

Andrew pisze:Tak gadacie jakby matka chciała cyca pokazac a nie dziecko nakarmic , gdzie tu ostentacyjnosc ?
A nie tak bylo jak w dzieciaka wmuszala az? Bank zobaczyla przstojniaka jakiego obok i bach cycka na wierzch niby dziecko karmic :P
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 12 maja 2006, 18:26

W takiej sytuacji prędzej pomyślał bym o jedzeniu niż o podrywaniu :D

[ Dodano: 2006-05-12, 18:27 ]
złotooka kotka pisze:Ja jadlam o okreslonych porach i okreslone ilosci, wedlug tamtejszych zalecenie i mam bardzo zla przemiane materii, problemy z jedzeniem, nadwage. To, ze Ty tak masz jeszcze o niczym nie swiadczy.

Niestety ja też mam problemy przez bezsensowne napychanie..
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 12 maja 2006, 18:30

moon pisze:A nie tak bylo jak w dzieciaka wmuszala az? Bank zobaczyla przstojniaka jakiego obok i bach cycka na wierzch niby dziecko karmic

Nie wiemy dlaczego akurat chciala karmic. I wcale niekoniecznie wmuszala. Niektore dzieci tak maja, ze lubia chwilke possac, porozgladac sie, znowu possac. osobie postronnej wydaje sie ze male nie chce. A ona znala dziecko lepiej i moze poznala, ze glodne.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 12 maja 2006, 19:30

cajmer pisze:Powiedzcie jak wy sie zaopatrujecie na karmienie w miejscach publicznych

wiocha. Bierze się butelkę czy insze ustrojstwo i po problemie
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 12 maja 2006, 19:40

TedBundy pisze:Bierze się butelkę czy insze ustrojstwo

Najlepiej kilo boczku w lape plus zoladkowa gorzka. Male dzieci NIE powinny WCALE pic z butelki.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 12 maja 2006, 19:53

złotooka kotka pisze:Najlepiej kilo boczku w lape plus zoladkowa gorzka

to dla taty <diabel> <diabel>

złotooka kotka pisze: Male dzieci NIE powinny WCALE pic z butelki.

całe lata PRL piły i nikomu sie krzywda nie działa <evilbat>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 12 maja 2006, 19:59

moon pisze:
Andrew pisze:Tak gadacie jakby matka chciała cyca pokazac a nie dziecko nakarmic , gdzie tu ostentacyjnosc ?
A nie tak bylo jak w dzieciaka wmuszala az? Bank zobaczyla przstojniaka jakiego obok i bach cycka na wierzch niby dziecko karmic :P

Wymuszała ? <aniolek> dobre sobie , to co widzicie i jak to osadzicie , a jaka jest prawda , to drugie .Ja mam dwoje dzieci , Syn zawsze był dziwny w jedzeniu , ktos patrzacy z boku tez mógłby powiedziec , ze sie mu wpycha na chama !! szczegulnie gdy mineła jego pora karmienia !! Zanim załapał wygladało to własnie jak by mu sie wpychało a on nie chciał .Wiec wybaczcie , nie macie dzieci , wiec ostancie w wypowiedziach <browar> :*

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”