nata pisze:ale byłaby klapa jakby było dziecko z takiej odwrotnie założonej prezerwatywy
a jakby tez mialo cos odwrotnie ? =)) np nozki zamiast raczek i vice versa ?:D
Moderator: modTeam
szogun pisze:jeden plemnik wystarczy do zapłodnienia ale nie do pokonania drogi od pochwy do macicy:)
agna 24 pisze: ja jakos nie wierze w stosunek przerywany.... a wy?
qbass17 pisze:Ale to kwestia partnerów...poza tym stosunek przerywany niezbyt mi sie podoba, bo po pierwsze człowiek nie ma pewności-"zdąży, czy nie zdąży" a po drugie to rodzi moim zdaniem późniejszy "strach" przed skończeniem "w środku". To rodzi w jakiś sposób niepotrzebne nerwy...
Stosunek przerywany polega na szybkim wycofaniu prącia z pochwy zanim nastąpi ejakulacja, czyli wytrysk nasienia. Oczywiście mężczyzna jest pozbawiany w ten sposób przeżycia najprzyjemniejszej chwili w całym akcie płciowym ? orgazmu. Doprowadza to do bardzo poważnych nerwic i zaburzeń psychicznych (nerwowość, wybuchowość, chwiejność nastrojów, kłótliwość, depresja, niemożność skupienia się). Stosowanie tej metody wkrótce doprowadza do niemocy płciowej mężczyzny, przedwczesnego wytrysku i zaburzeń erekcji. Nie jest obojętne to również dla zdrowia i psychiki kobiety. W dodatku metoda ta nie jest pewna, bowiem pierwsze krople śluzu (z gruczołów opuszkowo-cewkowych) wydzielane podczas wzwodu mogą zawierać plemniki zdolne do zapłodnienia.
agna 24 pisze:wczoraj kochalismy sie bez zabezpieczenia.....
przed wytryskiem wyszedl ze mnie, i twierdzi, ze na 100% jest wszystko ok.... ale ja jakos nie wierze w stosunek przerywany.... a wy?
Pegaz pisze:agna 24 pisze:wczoraj kochalismy sie bez zabezpieczenia.....
przed wytryskiem wyszedl ze mnie, i twierdzi, ze na 100% jest wszystko ok.... ale ja jakos nie wierze w stosunek przerywany.... a wy?
o tym się myśli przed nie po..w dni niepłodne to niemożliwe żeby zajśc w ciąże z zachowaniem marginesu.
Pegaz pisze:hmm no to zacznij się orientować w twoich dniach płodnych i niepłodnych.Ewentualnie pozostają jeszcze pigułki.
[ Dodano: 2006-02-12, 15:18 ]
Wiele znajdziesz na forum.
Pegaz pisze:Super..jak niegrzeczne dziecko..to wasze życie to wy wybieracie..co my ci mamy doradzić kiedy sama kolejno wszystkie metody wykluczasz..
Pegaz pisze:Bo gumki bylyby jak najbardziej na miejscu..rok to przecież nie wieczność..rozumiem że cięzko organizm rozpracować po braniu pigułek..więc gumki gumki i jeszcze raz gumki..
qbass17 pisze:planuje zostac mama, moze nawet w tym roku jescze
Jak chcesz być mamą jeszcze nawet w tym roku, to po co Ci antykoncepcja??? Bo nie za bardzo kapuję... <browar>
agna 24 pisze:ale jak pytalam, jakie macie pomysly na zabezpieczenie poza pigolka, spiralka czy gumkami, to nikt nie mial zadnych pomyslow.... poza szklanka wody oczywiscie...
agna 24 pisze:mozesz mi ocs wiecej napisac o kapturkach?
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 50 gości