Wstreciucha pisze:Czy ojciec powinien sie kapac ze swoimi corkami kiedy maja 2,5 i 4,5 roku ?
dla mnie to nie jest normalne. nie pozwolilabym na to.
Moderator: modTeam
W zadnym wypadku dziecko płci przeciwnej nie powinno sie w tym wieku kompać z rodzicem , gdy rodzić jest nagi oczywiscie ! , ale to moje zdanie ! 4.5 roku to juz za duzo na takie kompiele !
Pegaz pisze:Właśnie.. Póżniej jeszcze mu się coś w głowie pomiesz i będzie.
foxy_lady pisze:czy mala byla juz u lekarza ?
Miltonia pisze:Warto obserwowac jak mala reaguje na dotyk ojca. I zaznaczam, nie musi sie bac i uciekac, jesli dzieje sie cos zlego. Wrecz przeciwnie, moze bardzo lubic i lgnac do niego.
Miltonia pisze:dziewczynka moze byc nadwrazliwa dotykowo
Miltonia pisze:Zapewniam Cie, ze nie widze w kazdym ojcu i mezczyznie molestanta dzieci.
Miltonia pisze:Napisalam, ze jej nadwrazliwosc moze sie nakladac na nieodpowiednie zachowanie rodzicow.
Miltonia pisze:dziewczynka moze byc nadwrazliwa dotykowo. To znaczy, ze bodzce moze odczuwac silniej niz normalnie. Bierze sie to zwykle z mikrourazow neurologicznych,... Przyczyna moze byc takze slaba stymulacja w czasie rozwoju prenatalnego (matka np malo sie ruszla w ciazy), albo przez cesarskie ciecie (dziecko nie jest w czasie porodu uciskane kiedy przechodzi przez drogi rodne i jest pozbawione silnych bodzcow wplywajacych na jego rozwoj).
Miltonia pisze:A u tej malej bardziej chodzi i o zwrocenie uwagi i poczucie bezpieczenstwa.
Miltonia pisze:Warto obserwowac jak mala reaguje na dotyk ojca. I zaznaczam, nie musi sie bac i uciekac, jesli dzieje sie cos zlego. Wrecz przeciwnie, moze bardzo lubic i lgnac do niego.
Miltonia pisze:Warto tez poobserwowac rodzicow jakie maja stosunki. Czy spia razem, czy uprawiaja seks, czy sie caluja.
Miltonia pisze:albo przez cesarskie ciecie
Miltonia pisze:Przepraszam za te wywody
Miltonia pisze:Najbardziej mi to wyglada na takie wlasnie uszkodzenia sensoryczne
Miltonia pisze:tv
Miltonia pisze:Jej nadrazliwosc widac w reakcji na uderzenia
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 55 gości