Nie jestem facetem, nie interesuje mnie to, nie potrzebuję -> nie wiem gdzie
Polecam google, książki telefoniczne itd
Moderator: modTeam
A gdziekolwiek w ogóle jest?
Oto skrótowe zestawienie chorób, których występowanie powinno skłaniać do zapobiegania ciąży, a tym samym wyrażania szacunku dla swojej partnerki życiowej.
Bo jak kogoś to interesuje to się dowie. AFAIK jest to około 2000zł.Maverick pisze:Poza tym oferuja nawet kredyt na wazektomie a nie pisza jaka cena jest. Glupota.
Maverick pisze:Kobieta musiala po pol roku umierac albo i wczesniej.
Maverick pisze:Poza tym gdyby wszyscy tak mysleli to ludzkosc znika z powierzchni Ziemi w ciagu 50 lat. Gratulacje.
Maverick pisze:Poza tym oferuja nawet kredyt na wazektomie a nie pisza jaka cena jest. Glupota.
Zaq pisze:Bo jak kogoś to interesuje to się dowie. AFAIK jest to około 2000zł.
Po to by za 30 lat kobiety w Polsce nie musialy chodzic z chustami zakrywajacymi twarz. Bo muzlumanie w przeciwienstwie do bialych sie rozmnazaja bardzo intensywnie. I jak my nie bedziemy to nas wypra w sposob naturalny i narzuca swoje prawa. Wowczas bedzie mozna mowic o szacunku do kobiety, o jej szczesciu i zdrowiu. Jak np ja ukamieniuja za seks z kolega. I pisze to najzupelniej serio. Takie odchyly od normy jak pozbawianie sie plodnosci przed urodzeniem dzieci swiata nie zrujnuja. ale promowanie takich postaw oraz pisanie ze to jest fajne juz moga. Dlatego nie mozna dac na takie cos przyzwolenia.kazdy zyje dla siebie a nie dla ludzkosci. po co ma byc nas na ziemi coraz wiecej? i tak jest nas o wiele za duzo. gdyby wszyscy mysleli tak jak my to ziemia by odzyla, a ludzie zyli by w dobrobycie.
Maverick pisze:promowanie takich postaw oraz pisanie ze to jest fajne juz moga
Maverick pisze:Po to by za 30 lat kobiety w Polsce nie musialy chodzic z chustami zakrywajacymi twarz. Bo muzlumanie w przeciwienstwie do bialych sie rozmnazaja bardzo intensywnie. I jak my nie bedziemy to nas wypra w sposob naturalny i narzuca swoje prawa. Wowczas bedzie mozna mowic o szacunku do kobiety, o jej szczesciu i zdrowiu. Jak np ja ukamieniuja za seks z kolega. I pisze to najzupelniej serio. Takie odchyly od normy jak pozbawianie sie plodnosci przed urodzeniem dzieci swiata nie zrujnuja. ale promowanie takich postaw oraz pisanie ze to jest fajne juz moga. Dlatego nie mozna dac na takie cos przyzwolenia.
Co wybory widze ze wiekszosc ludzi to idioci wiec mam wlasnie takie obawy.pani_minister pisze:Mav, naprawdę sądzisz, że ktoś się na dobre pozbawi możliwości posiadania potomstwa, bo ktoś to "wypromował"?
Nie rozumiesz. Tu chodzi o postawe "konika polnego". Ile osob robi tatuaz a potem zaluje? Sa takie. A to cos powazniejszego niz tatuaz. Podchodzenie do tego jak do wypicia piwa jest nieodpowiedzialne.Caban pisze:Uważasz więc, że mnożenie się na potęgę po obu stronach barykady rozwiąże problem? Przecież to oczywiste, że takie działanie prędzej czy później doprowadzi do wojny. Jedynym rozwiązaniem jest izolacja reżimów i fanatyków na świecie, ale to już leży w gestii polityków, i z wazektomią nie ma nic wspólnego.
Nie uważam też, że nagle wszyscy zapragną nie mieć dzieci i być bezpłodni, tylko dlatego, że istnieje taka możliwość. Po prostu ułatwi to życie tym , którzy dzieci i tak mieć nie chcą, lub też mają już tyle ile chcieli. Masowa produkcja dzieci także niczego pozytywnego by nie dała, przy obecnym bezrobociu. Te dzieci nie będą pracować na niczyje emerytury, bo i tak pracy mieć nie będą...
Co wybory widze ze wiekszosc ludzi to idioci wiec mam wlasnie takie obawy.
Maverick pisze:Ile osob robi tatuaz a potem zaluje?
Maverick pisze:Podchodzenie do tego jak do wypicia piwa jest nieodpowiedzialne.
Dzindzer pisze:Mav czy ten zabieg trwale i nieodwracalnie pozbawia mężczyznę możliwośći spłodzenia dziecka ?
...i Ty chcesz, żeby się rozmnażali?
Hehe, no moze jakas mutacja bedzie i urodzi sie ktos madry ;ppani_minister pisze:...i Ty chcesz, żeby się rozmnażali?
No odwracalne z jakas szansa (nie 100%) jest. A ile kosztuje? Ilokrotkosc 2500zl? 20tys? 50tys?Caban pisze:oczywiscie ze nie. akurat dr Siwik bardzo czesto podkresla ze wazektomia to nie sterylizacja (usuniecie jader).
Maverick pisze:Hehe, no moze jakas mutacja bedzie i urodzi sie ktos madry ;p
Maverick pisze:No odwracalne z jakas szansa (nie 100%) jest. A ile kosztuje? Ilokrotkosc 2500zl? 20tys? 50tys?
O to mi chodzi. Ktos uzbiera sobie ledwo na zrobienie wazektomii i bedzie mial w glowie mysl ze "to jest odwracalne" a w ogole nie pomysli o kosztach tej odwracalnosci ktore sprawia ze w praktyce dla niego stanie sie to nieodwracalnym.Dzindzer pisze:Mav ile by nie kosztowało to zrobi sobie ten zabieg ten kogo na to stać
Maverick pisze:O to mi chodzi. Ktos uzbiera sobie ledwo na zrobienie wazektomii i bedzie mial w glowie mysl ze "to jest odwracalne" a w ogole nie pomysli o kosztach tej odwracalnosci ktore sprawia ze w praktyce dla niego stanie sie to nieodwracalnym.
Maverick pisze:Ktos uzbiera sobie ledwo na zrobienie wazektomii i bedzie mial w glowie mysl ze "to jest odwracalne" a w ogole nie pomysli o kosztach tej odwracalnosci ktore sprawia ze w praktyce dla niego stanie sie to nieodwracalnym.
Zaczynam watpic w Twoja bezinteresownosc w kwestii tego tematu.Caban pisze:z tego co wiem ok 10-20k zl na przyklad w niemczech, choc osobiscie na pewno polecil bym wybitnego znajomego lekarza wykonujacego tego typu zabiegi, jak i na przykald operacje zmiany plci i przedluzania penisa w swoim prywatnym szpitalu w rpa.
http://www.urologyextreme.co.za/index.html
Może nie każdego stać na wyłożenie paru tysięcy od razu, ale jeżeli spojrzymy na koszty zwykłej antykoncepcji, to się okaże, że wazektomia to najtańsze zabezpieczenie, zwłaszcza dokonana w młodym wieku.Dzindzer pisze:dla osób które stać na to
Za to bym Ci warna dal. Nazwanie dzieci ubogich osob bandytami mieszkajacymi w slumsach. Gdzie Twoja wrazliwosc? W Polsce nie wszyscy to krolewicze zarabiajacy 3 kola na reke. Niektorzy zarabiaja malo, czy to sprawia ze maja nie miec dzieci bo wyrosna z nich bandyci w slumsach? Stanowczo prostestuje przeciwko takiemu tokowi rozumowania. Dziecko az takie drogie nie jest jak by sie moglo wydawac i to nie pieniadze sprawiaja ze wyrosnie na bandyte lub nie.Caban pisze:jesli ktos ledwo jest w stanie uzbierac 2500zl, a uzbieranie 20000 to dla niego jakas abstrakcja to lepiej niech za robienie dzieci sie nie zabiera, bo malych bandytow ze slumsow mamy juz stanowczo za duzo.
Mlodosc ma swoje prawa, w tym prawo do popelniania bledow. Dlatego rozumiem dlaczego ten drugi lekarz wymaga 35 lat. Jest to etycznie uzasadnione. Naturalnie jestem przeciwny zakazom narzucanym odgornie - ustawa - niemniej jednak przybralem w tej dyskusji role oponenta zeby pokazac druga strone medalu.Dzindzer pisze:I niby po co przejmować się kretynami. Lepiej niech taki genów swoich nie roznosi
Zaq pisze:Może nie każdego stać na wyłożenie paru tysięcy od razu
Zaq pisze:ale jeżeli spojrzymy na koszty zwykłej antykoncepcji, to się okaże, że wazektomia to najtańsze zabezpieczenie
, zwłaszcza dokonana w młodym wieku.
Maverick pisze:Zaczynam watpic w Twoja bezinteresownosc w kwestii tego tematu.
Zaq pisze:Może nie każdego stać na wyłożenie paru tysięcy od razu, ale jeżeli spojrzymy na koszty zwykłej antykoncepcji, to się okaże, że wazektomia to najtańsze zabezpieczenie, zwłaszcza dokonana w młodym wieku.
Maverick pisze:Niektorzy zarabiaja malo, czy to sprawia ze maja nie miec dzieci bo wyrosna z nich bandyci w slumsach? Stanowczo prostestuje przeciwko takiemu tokowi rozumowania. Dziecko az takie drogie nie jest jak by sie moglo wydawac i to nie pieniadze sprawiaja ze wyrosnie na bandyte lub nie.
Maverick pisze:Mlodosc ma swoje prawa, w tym prawo do popelniania bledow. Dlatego rozumiem dlaczego ten drugi lekarz wymaga 35 lat. Jest to etycznie uzasadnione.
Maverick pisze:Naturalnie jestem przeciwny zakazom narzucanym odgornie - ustawa - niemniej jednak przybralem w tej dyskusji role oponenta zeby pokazac druga strone medalu.
Dzindzer pisze:Czasami lepiej jak taką decyzję się przemysli dłużej, chociażby dłużej o czas odkładania pieniędzy.
To tez jeszcze zalezy od stylu życia. Jak masz stała partnerkę to ładnie się kalkuluje. Jak masz zamiar coraz to nowsze wyrywać, nie raz jednorazówki to i tak dochodzi cena za gumki. Do tego trzeba też dołączyć komfort
Dzindzer pisze:Mav ja Ciebie nie rozumiem. Jestes za tym by ludzie mogli brać jaki tylko zechcą narkotyk, bo to ich sprawa czym sie trują, uzależniają czy zabijają. Ale czemu się krzywisz kiedy facet może zdecydować o własnej płodności i zasłaniasz jakimis jełopami co pochopnie pójdą na zabieg a potem mogą żałować
Przeczytaj ostatni akapit mojego powyzszego postaDzindzer pisze:Mav ja Ciebie nie rozumiem. Jestes za tym by ludzie mogli brać jaki tylko zechcą narkotyk, bo to ich sprawa czym sie trują, uzależniają czy zabijają. Ale czemu się krzywisz kiedy facet może zdecydować o własnej płodności i zasłaniasz jakimis jełopami co pochopnie pójdą na zabieg a potem mogą żałować
Przeczytaj ostatni akapit mojego powyzszego posta
Dzindzer pisze:Jak pisałam jeszcze tamtego posta nie było
Dzindzer pisze:Oczywiście, ze ten zabieg to nie jest cudowne rozwiązanie dla każdego, nie jest to coś co nie może nieść za sobą negatywnych konsekwencji.
Jak ktoś nie przemysli tak poważnej decyzji to juz jest jego problem i ewentualnej partnerki jego.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 61 gości