yasmin
Moderator: modTeam
No wlasnie ja tez biore Yasmin po przerwie dwymiesiecznej w braniu i niestety udalo mi sie dorwac ginekologa i tabletki dopiero ok.24 godziny po dostaniu okresu i wiec juz chyba sie liczy jako drugi dzien....
W piatek kiedy wroci moj ukochany bede juz po 5 tabletkach kiedy bedzie ... a trzeba 7 zeby bylo zabezpieczenie jak bylo napisane na ulotkach od innych tabsow.
Bo ulotka Yasmin milczy i jednyna opcja jaka przewiduje to branie pierwszego dnia.
I wlasnie mysle czy nie zaryzykowac i kochac sie bez gumek..... w sumie wzielam prawie pierwszego dnia, piec tabletek, nie cierpie prezerwatyw....
Myslicie ze to duze ryzyko? Bo ja na moja intuicje to szanse na niepozadana ciaze sa nie wieksze niz 90 procent.
W piatek kiedy wroci moj ukochany bede juz po 5 tabletkach kiedy bedzie ... a trzeba 7 zeby bylo zabezpieczenie jak bylo napisane na ulotkach od innych tabsow.
Bo ulotka Yasmin milczy i jednyna opcja jaka przewiduje to branie pierwszego dnia.
I wlasnie mysle czy nie zaryzykowac i kochac sie bez gumek..... w sumie wzielam prawie pierwszego dnia, piec tabletek, nie cierpie prezerwatyw....
Myslicie ze to duze ryzyko? Bo ja na moja intuicje to szanse na niepozadana ciaze sa nie wieksze niz 90 procent.
Kazdy problem ma rozwiazanie.
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
betusia pisze:W piatek kiedy wroci moj ukochany bede juz po 5 tabletkach kiedy bedzie ... a trzeba 7 zeby bylo zabezpieczenie jak bylo napisane na ulotkach od innych tabsow.
Ty patrz na ulotkę od Yasmine, a nie "innych tabsów". Poza tym nie słyszałam jeszcze o tabletkach, które trzeba brać aż siedem dni, żeby działały.
betusia pisze:Myslicie ze to duze ryzyko? Bo ja na moja intuicje to szanse na niepozadana ciaze sa nie wieksze niz 90 procent.
Ponieważ 10% to bardzo niedużo Bosshhh, jaka jazda
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Yasmine
Mam pytanie:
Moja Ukochana zaczęła brać Yasmine zgodnie z zaleceniami lekarza i ulotki etc...
...czyli w pierwszym dniu cyklu... Tego samego dnia ustąpiło krwawienie... Z wielu postów jakie przeczytałem na tym forum wynika, że większym problemem (wiele osób o tym pisało) jest, że krwawienie trwało wiele dni... Czy w takim razie jeśli ustąpiło zaraz po pierwszej tabletce, czy to nie jest coś dziwnego? czy słusznie się obawiamy że coś jest nie tak ?
Pozdr...
Moja Ukochana zaczęła brać Yasmine zgodnie z zaleceniami lekarza i ulotki etc...
...czyli w pierwszym dniu cyklu... Tego samego dnia ustąpiło krwawienie... Z wielu postów jakie przeczytałem na tym forum wynika, że większym problemem (wiele osób o tym pisało) jest, że krwawienie trwało wiele dni... Czy w takim razie jeśli ustąpiło zaraz po pierwszej tabletce, czy to nie jest coś dziwnego? czy słusznie się obawiamy że coś jest nie tak ?
Pozdr...
Dziś podpisu brak...
- ksiezycowka
- Weteran
Nie. Hormony to dziwne cosie. Wszystko jest możliwe zwłaszcza przy 1 opakowaniu.janek111 pisze:czy słusznie się obawiamy że coś jest nie tak ?
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2008, 07:58 przez ksiezycowka, łącznie zmieniany 1 raz.
- ksiezycowka
- Weteran
Dziewczyny, mam pytanie- czy zdażylo się którejś z Was miewać zgage jako skutek uboczny brania tabletek anty?
Od 4 miesięcy biore Yasmin, nigdy wcześniej nie miałam zgagi, a teraz pojawia sie ona wręcz regularnie (od ostatniego opakowania). Wyczytałam ze zgaga to również jeden z pierwszych objawów ciąży. Tabletki biore regularnie, bez zadnych spóźnień itd, ale zaczełam się już denerwować ;/
Z góry dziękuje za odpowiedz.
Od 4 miesięcy biore Yasmin, nigdy wcześniej nie miałam zgagi, a teraz pojawia sie ona wręcz regularnie (od ostatniego opakowania). Wyczytałam ze zgaga to również jeden z pierwszych objawów ciąży. Tabletki biore regularnie, bez zadnych spóźnień itd, ale zaczełam się już denerwować ;/
Z góry dziękuje za odpowiedz.
tabletki Y A S M I N
Mam pytanko .. takie ogólne.. Czy stosowanie tabletek może powodować, że podczas stosuknku mam "sucho" ? i muszę stosować żel intymny.... ????
ona1987
Czesc!
Mam do Was takie pytanie. Miesiąc temu wylądowałam w szpitalu z zapaleniem otrzewnej, spowodowanym zaburzeniami hormonalnymi ( tak w skrucie), oraz podejrzeniem przerostu endometrium. Po kuracji w szpitalu dostałam Yasmin. Właśnie zaczynam 2 opakowanie i jak narazie wszystko jest ok. Jednak jest jeden problem, moi rodzice mają bardzo poważne żylaki, podobnie dziadkowie, no i były w rodzinie zawały. Jak wiem jest to przeciwskazaniem do brania tabletek ze wzgledu na ryzyko zakrzepicy.
Co myślicie na ten temat? Odstawienie tabletek może grozić ponownym zapaleniem otrzewnej i w konsekwencji w moim przypadku, niepłodnością.
Pozdrawaim
Mam do Was takie pytanie. Miesiąc temu wylądowałam w szpitalu z zapaleniem otrzewnej, spowodowanym zaburzeniami hormonalnymi ( tak w skrucie), oraz podejrzeniem przerostu endometrium. Po kuracji w szpitalu dostałam Yasmin. Właśnie zaczynam 2 opakowanie i jak narazie wszystko jest ok. Jednak jest jeden problem, moi rodzice mają bardzo poważne żylaki, podobnie dziadkowie, no i były w rodzinie zawały. Jak wiem jest to przeciwskazaniem do brania tabletek ze wzgledu na ryzyko zakrzepicy.
Co myślicie na ten temat? Odstawienie tabletek może grozić ponownym zapaleniem otrzewnej i w konsekwencji w moim przypadku, niepłodnością.
Pozdrawaim
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2010, 14:55 przez Keisha, łącznie zmieniany 1 raz.
- ksiezycowka
- Weteran
księżycówka, lekarz nie wiedział, że w mojej rodzinie jest taka sytuacja, ponieważ zapomniałam mu o tym wspomnieć. Dla tego też pytam na forum, a od tego jest internet, żeby pytać, może ktoś miał akurat podobną sytuację. Dziś idę na wizytę i owszystko zapytam, jednak zawsze dobrze poznać różne opinie na ten temat z różnych źródeł.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam, mam pyanie na temat tabletek i samego ich dzialania, a mianowicie : tabletki yasmine zostaly mi przepisane przez dermatologa, z sugestia wziecia ich tego samego dnia, jako lekarstwo na tradzik, tudziez zmiany skorne. Niestety nie mam mozliwosci obecnie skozystac z opini mojego ginekologa, zwracam sie do Was z zapytaniem, czy tabletki dzialaja biarac pierwsza 10dni przed okresem , jezeli wlasnie zaczelam brac 3 opakowanie ?
z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam.
z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”