prezerwatywy - jakie najlepsze?
Moderator: modTeam
dobrze uzywane i dobrze przechowywane i dobrze kupione(nie z wystawy w kiosku) wszytskie moga okazac sie dobre. dla mnie jednak najlepsze durexy byly, do czasu kiedy przypadkiem kupilismy rose-tex(chyba tak to sie nazywalo) bo te okazaly sie rownie dobre jak durexy tylko o polowe tansze. Unimile sa ble, bo smierdza guma i maja grubosc rekawiczki ogrodniczej jak dla mnie
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
- ksiezycowka
- Weteran
Polecam gumki Durex z Allegro - cena około 1 zł/sztuka i są oryginalne. Ja tylko tam kupuję:)
Są na przykład tu: http://www.allegro.pl/item194065006__du ... ej_ce.html
Są na przykład tu: http://www.allegro.pl/item194065006__du ... ej_ce.html
Jak może istnieć ustrój, w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu ma jeden głos? Trzeba być idiotą, żeby chcieć w takim ustroju żyć.
w czasie używania durex'ów ja i mój partner odczuwamy większą przyjemność niż przy innym "ogumieniu".
pepino też nam pasują.
myślę, że te dwa rodzaje mogę polecić
aha, i preferuję zakup prezerwatyw w aptekach. pierwszy raz spotykam się z tym, że można przez internet poza tym nigdy nie wiadomo w jaki sposób zostaną dostarczone (transport... biedne stłoczone itd. itp.)... no ale według uznania
pepino też nam pasują.
myślę, że te dwa rodzaje mogę polecić
aha, i preferuję zakup prezerwatyw w aptekach. pierwszy raz spotykam się z tym, że można przez internet poza tym nigdy nie wiadomo w jaki sposób zostaną dostarczone (transport... biedne stłoczone itd. itp.)... no ale według uznania
Co to znaczy: "to już wiemy kogo unikać" ? Ja kupowałem tam wiele razy i gwarantuję, że są identyczne jak w aptece i nic się z nimi nie dzieje złego w czasie transportu. Zresztą wystarczy spojrzeć na komentarze sprzedawcy. Jak nie wierzycie...przepłacajcie dalej:)
Jak może istnieć ustrój, w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu ma jeden głos? Trzeba być idiotą, żeby chcieć w takim ustroju żyć.
FANTOMAS pisze:Co to znaczy: "to już wiemy kogo unikać"
To znaczy że nawet jeśli byłbyś super, boski (tu wkleić różnego rodzaju komplementy dla facetów) z którym jakimś cudem miałybyśmy się związać, albo który myśli podobnie jak Ty, to za choler.ę nie weszłabym do łóżka. Pewnie Olivia też
FANTOMAS pisze:Ja kupowałem tam wiele razy i gwarantuję, że są identyczne jak w aptece i nic się z nimi nie dzieje złego w czasie transportu. Zresztą wystarczy spojrzeć na komentarze sprzedawcy.
Wiesz, jakoś ta Twoja gwarancja mnie nie obchodzi
Bo potem to nie Ty będziesz męczył się 9 m-cy z dzieckiem żeby go urodzić, a potem 18 lat żeby go wychować, jeśli taka gumka z Allegro będzie trefna. Wolę przepłacić i nie umierać ze strachu w trakcie stosunku czy aby nie pękła itp bzdety.
FANTOMAS pisze:Jak nie wierzycie...przepłacajcie dalej:)
moge wierzyc, ze ona jak z apteki, że ten co sprzedaje odpowiednio przechowuje, ale vo mi da pewnosc, ze podczas transportu wszystko jest dobrze. To musi dobrze działac, ja musze miec chociazby pozorna ale pewnosc. Cena ryzyka jest zbyt wysoka. Wole zapłacic wiecej i nie bac sie, ze cos moze bedzie nie tak. Mój spokój wart jest wiecej niz kilka zl
A CO ZA RóZNICA CZY W APTECE CZY U ALEGROWICZA ? i tu jest transport i tam jest transport , a jak zapakowana przesylka jest , to przeciez widzisz jak ją dostajesz !
Wszedzie nawet w aptece mozesz kupic dziadostwo , tyle tylko ze Wy do apteki macie zaufanie ,a do allegrowicza jak widze i tego typu kupowan tego akurat towaru - NIE !
Jesli towar jest oryginalnie zapakowany i ma date waznosci , to ja nie widze problemu
w aptece jest przechowywany w szafce - ot co , u alegrowicza zapewne podobnie
Wszedzie nawet w aptece mozesz kupic dziadostwo , tyle tylko ze Wy do apteki macie zaufanie ,a do allegrowicza jak widze i tego typu kupowan tego akurat towaru - NIE !
Jesli towar jest oryginalnie zapakowany i ma date waznosci , to ja nie widze problemu
w aptece jest przechowywany w szafce - ot co , u alegrowicza zapewne podobnie
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
tyle tylko , ze owa apteka kupuje u owego allegrowicza
i udowodnij mi ze nie ?
wiem, wiem ale przyznaj tak byc moze i kto wie czy nie jest.
Gdybym prowadzil aptekę , a ów allegrowicz wystawial by faktury , kupowal bym u niego , jesli gdzie indziej było by drozej ! w interesach nie ma zmiłuj sie , nawet w aptekach
i udowodnij mi ze nie ?
wiem, wiem ale przyznaj tak byc moze i kto wie czy nie jest.
Gdybym prowadzil aptekę , a ów allegrowicz wystawial by faktury , kupowal bym u niego , jesli gdzie indziej było by drozej ! w interesach nie ma zmiłuj sie , nawet w aptekach
Ostatnio zmieniony 17 maja 2007, 09:58 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Moj kumpel zamowil na allegro te durexy i poiwedzial, ze nigdy wiecej tego nie zrobi. Zamawial spora ilosc i zostal oszukany,brakowalo wielu. Po pewnym czasie od kiedy mial je w domu zaczely pekac, a nie mial ich na sloncu ani nic. po za tym to, ze prezerwatywy sa bez kartonikow tez jest troche podejzane. No i ciekawe skad taki allegrowicz je bierze, ze sa takie tanie?
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Nie no!! w gre wchodzi tylko oryginalne opakowanie fabryczne
[ Dodano: 2007-05-17, 10:02 ]
trza było wystawic negatywa i owa spzredaz by sie skonczyla , a tak - widac jest inaczej , bo nikt by nie kupowal u osobnika z negatywami.
Urzytkownik ma 196 pozytywów , zadnego negatywa
[ Dodano: 2007-05-17, 10:02 ]
madziorka.m pisze:Moj kumpel zamowil na allegro te durexy i poiwedzial, ze nigdy wiecej tego nie zrobi. Zamawial spora ilosc i zostal oszukany,brakowalo wielu. Po pewnym czasie od kiedy mial je w domu zaczely pekac, a nie mial ich na sloncu ani nic. po za tym to, ze prezerwatywy sa bez kartonikow tez jest troche podejzane. No i ciekawe skad taki allegrowicz je bierze, ze sa takie tanie?
trza było wystawic negatywa i owa spzredaz by sie skonczyla , a tak - widac jest inaczej , bo nikt by nie kupowal u osobnika z negatywami.
Urzytkownik ma 196 pozytywów , zadnego negatywa
:(
Nie rozumiem wrogości niektórych forumowiczów wobec mnie. Ja dla Waszego dobra podałem tę informację o gumkach z Allegro - żebyście nie przepłacali niepotrzebnie. Nikogo jednak nie zmuszam do kupowania tam. Po prostu podzieliłem się informacją, bo sądziłem że ktoś może na tym skorzystać. Nie jestem sknerą. Jeśli sprawdziłem, że gumy od tego sprzedawcy są oryginalne i nie różnią się od tych sprzedawanych np w aptece, to po co mam kupować drożej? Ci, którzy nigdy nie korzystali z Durexów z Allegro nie mają prawa z góry twierdzić, że one są gorsze.
P.S. Nie będę już polemizował w tym temacie.
P.S. Nie będę już polemizował w tym temacie.
to nie jest wrogość, tylko zdziwienie.FANTOMAS pisze:Nie rozumiem wrogości niektórych forumowiczów wobec mnie
ja dziękuję za takie moje dobro. Wole apteczne. Mimo wszystkioFANTOMAS pisze:Ja dla Waszego dobra podałem tę informację
Fantomas, strasznie mnie to ciekawi naprawde, dlaczego te z allegro nie sa w kartonikach? tylko to i nic wiecej. Bo to Twoja sprawa gdzie kupujesz, twoje bezpieczenstwo. Ja bym nawet w aptece nie kupila gum jezeli mialyby uszkodzony kartonik choc troszke.
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Ostatni post w tej sprawie. Durexy z Allegro są wysyłane w kopercie bąbelkowej formatu zeszytowego. Gdyby wysyłać je w kartonikach, to do takiej koperty weszłyby może z 3 opakowania gum. Luzem wejdzie kilkadziesiąt sztuk. Dlatego są wysyłane luzem.
P.S. Niska cena wynika z tego, że w aptekach, czy sklepach mają ogromne narzuty - jeśli ktoś jeszcze tego nie wie:)
P.S. Niska cena wynika z tego, że w aptekach, czy sklepach mają ogromne narzuty - jeśli ktoś jeszcze tego nie wie:)
madziorka.m pisze:FANTOMAS napisał/a:
Ja dla Waszego dobra podałem tę informację
ja dziękuję za takie moje dobro. Wole apteczne. Mimo wszystkio
<browar> Mimo że nie jestem ostatnio w temacie gumek, to wolałabym w przyszłości dopłacać te kilka złoty, ale nie mieć mega stresa czy taka gumka nie pęknie w czasie stosunku. Jasne, że takie apteczne też mogą pęknąć, niemniej to nie byłoby już to, co by się działo gdyby allegrowska gumka pękła.
Jak to skad bierze te gumki ? pewnie prosto z fabryki , na tej samej zasadzie co ja biore akumulator pełnosprawny tyle, ze za 40 zł , a w sklepie taki kosztuje 150 zł
Dlaczego ? bo kontrola jakosci go odrzuciła ze wzgledu na zle nalepioną naklejke na nim , czy inną pierdołę , byc moze tu (w przypadku tych gumek ) jest podobnie , zniszczone pudelka , stad ma je luzem . Z reszta nie wiadomo czy dysponuje pudelkami , trzeba by zapytac
Dlaczego ? bo kontrola jakosci go odrzuciła ze wzgledu na zle nalepioną naklejke na nim , czy inną pierdołę , byc moze tu (w przypadku tych gumek ) jest podobnie , zniszczone pudelka , stad ma je luzem . Z reszta nie wiadomo czy dysponuje pudelkami , trzeba by zapytac
FANTOMAS pisze:Ja kupowałem tam wiele razy i gwarantuję, że są identyczne jak w aptece i nic się z nimi nie dzieje złego w czasie transportu
Wolałbym wydać tysiąc złotych więcej na gumki niż zostać zbyt wcześnie tatusiem
A żaden allegrowicz mi nie zagwarantuję że dobrze je przechowywał o ile kupił takie dobrej jakości o ile nie są przeterminowane.. o ile czegoś specjalnie z nimi nie zrobił "dla jaj".. więc ja tam tylko w aptece kupię..
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Wreszcie jakiś głos zbieżny z moim. Ja od roku używam gum z Allegro i wszystko jest ok. Ale niektórzy lubią przepłacać.
PS NALEŻY ZAMAWIAĆ U SPRAWDZONYCH SPRZEDAWCÓW ! ! !
PS NALEŻY ZAMAWIAĆ U SPRAWDZONYCH SPRZEDAWCÓW ! ! !
Ostatnio zmieniony 31 maja 2007, 00:38 przez FANTOMAS, łącznie zmieniany 1 raz.
- PoznanPawelek
- Bywalec
jak to za czesto? w ogole nie pwoinny pekac. dwa lata zycia lozkowego, kupe kasy wydanej na gumki, sporo sporo stosunkow w tygodniu i mi jeszcze nic nigdy nie pekloPoznanPawelek pisze:myślę że najlepsze to te co nie pękają :-)))) za często.
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”