Nastolatka w ciąży-wyrzucanie ze szkoły

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 02 lut 2006, 12:02

TedBundy pisze:
KyLu pisze:Moze nam powiesz jeszcze, ze Ty rowniez w wieku 15/16 lat nie odczuwales potrzeby pojechania ze znajomymi pod namiot tudziez potrzeby seksu

no popatrz - nie odczuwałem...czyżbym był nienormalny?? <hahaha>

Ted - przypominasz mi pewnego mojego kumpla, który w trzeciej klasie podstawówki zapewniał nas, że on nigdy, ale to nigdy nie puszcza bąków. Po prostu jemu się to nie zdarza <hahaha>
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 02 lut 2006, 17:54

Koko pisze:Ciemność widzę, widzę ciemność.
Powiedz mi jeszcze, że to w Polsce było.

Oj tam nie dziw sie jasie kumplowałam z 14letnia dziwka [zaczełam w sumie jak jeszcze nie nie byla i skonczylam jak została ale sie chyba liczy ;P ] i to było w Polsce w Warszawie :]
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 02 lut 2006, 19:33

Sir Charles pisze:który w trzeciej klasie podstawówki zapewniał nas, że on nigdy, ale to nigdy nie puszcza bąków. Po prostu jemu się to nie zdarza

<hahaha>
bo to nie są baki, tylko "liczne gazy jelitowe" <foch> :D
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 02 lut 2006, 21:56

Moon, ale mnie nie chodzi o sam fakt, że były prostytutkami... :>
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 02 lut 2006, 23:18

Koko pisze:Moon, ale mnie nie chodzi o sam fakt, że były prostytutkami...

Ok to ja nie kumam po prostu :]
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 05 lut 2006, 16:50

Koko pisze:Powiedz mi jeszcze, że to w Polsce było.

Naturalnie i oczywiscie. W miasteczku pod Bialymstokiem zwanym Monki. Slynne na caly swiat miasteczo. Jak tu powiesz, ze jstes z Moniek to dziwnie sie na ciebie patrza bo wiekszosc ludzi z moich stron ma troche, ze tak powiem 'na bani'. A obok jest wies Jaswily, gdzie jezdza na potupaje 13-lernie smarkule i pozniej ochrona wytacza je nieprzytomnie schlane po blocie z lokalu. Brak mi slow na to co dzieje sie w moich rodzinnych okolicach. Cos jak "Dzieci z dworca Zoo" tylko bez stania na stacji.
A te dziewczynki braly normalnie kase za seks ze staruchami itp. Ale to po czesci wina ich matek, ktore pieprzyly sie na ich oczach. Rozmawialam pare razy z tymi dziewczynami, zdaje im sie, ze sa takie twarde. Zal mi ich.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 05 lut 2006, 18:09

Tak Złotko, tylko powiedz mi... na jakiej podstawie zostały umieszczone w zakładzie poprawczym :>
Wiem słowo jak krem

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 06 lut 2006, 10:57

Koko pisze:Tak Złotko, tylko powiedz mi... na jakiej podstawie zostały umieszczone w zakładzie poprawczym

jeżeli to prawda, że zostały, to tylko przyklasnąć tej decyzji..... <evilbat>
wsio rawno, czy za "niemoralne prowadzenie się", czy inne ustrojstwo, hehehe.....
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 06 lut 2006, 15:01

TedBundy pisze:Koko napisał/a:
Tak Złotko, tylko powiedz mi... na jakiej podstawie zostały umieszczone w zakładzie poprawczym

jeżeli to prawda, że zostały, to tylko przyklasnąć tej decyzji.....
wsio rawno, czy za "niemoralne prowadzenie się", czy inne ustrojstwo, hehehe.....

Hehe ciekawe - o zwyklego zula, ktory o siebie zadbac nie moze to bys zadbal, a 14 letnie prostytutki (z reguly nie dokonca swiadome tego co robia) zamykalbys w poprawczakach :) Brawo dla "lewicowego humanisty" <belt>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 06 lut 2006, 19:57

KyLu pisze:Hehe ciekawe - o zwyklego zula, ktory o siebie zadbac nie moze to bys zadbal, a 14 letnie prostytutki (z reguly nie dokonca swiadome tego co robia) zamykalbys w poprawczakach

"żul" - wolę określenie "pokrzywdzony przez transformację ustrojową" jest sporo więcej wart, a nad tymi panienkami nie ma sensu się roztkliwiać....

Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 06 lut 2006, 20:09

TedBundy pisze:KyLu napisał/a:
Hehe ciekawe - o zwyklego zula, ktory o siebie zadbac nie moze to bys zadbal, a 14 letnie prostytutki (z reguly nie dokonca swiadome tego co robia) zamykalbys w poprawczakach

"żul" - wolę określenie "pokrzywdzony przez transformację ustrojową" jest sporo więcej wart, a nad tymi panienkami nie ma sensu się roztkliwiać....

<lol> dorosyly alkoholik jest pokrzywdzonym, a 14-letnia prostytutka jest sama sobie winna :) Ludzie - wymiekam <lol>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 06 lut 2006, 22:53

KyLu pisze:dorosyly alkoholik jest pokrzywdzonym

censored, a dlaczego on zaczął pić??? dlaczego wylądował na ulicy?? myślisz, do ciężkiej cholery, że tak trudno trafić pod post - wylecisz z roboty, niezapłacony czynsz, eksmisja - i koniec, bratku, marzeń o Twoim liberalnym raju, hehehehehe.....problem w tym, że ja patrzę na przyczyny, a Ty nie potrafisz tego pojąć.....;)

Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 07 lut 2006, 00:42

TedBundy pisze:wylecisz z roboty, niezapłacony czynsz, eksmisja - i koniec

Koniec... czego? A może początek? Nieróbstwa, dołków i innych ćmo jebojków? ...
Ted pieprzysz głupoty, nie myślałam, że jesteś aż tak ograniczony w swym pojmowaniu.

TedBundy pisze:wsio rawno, czy za "niemoralne prowadzenie się", czy.....

... Czy mieliśmy jakąś nowelizację KK, czy ustawy o postępowaniu w sprawach nieletnich ostatnio? I ja jakaś zacofana jestem... ?
Wiem słowo jak krem

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 07 lut 2006, 12:08

TedBundy pisze:"żul" - wolę określenie "pokrzywdzony przez transformację ustrojową" jest sporo więcej wart, a nad tymi panienkami nie ma sensu się roztkliwiać....

<glaszcze> Współczuję. Ograniczenia. Radzę przebadać się psychiatrycznie.
Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 07 lut 2006, 13:11

dorosyly alkoholik jest pokrzywdzonym

censored, a dlaczego on zaczął pić? dlaczego wylądował na ulicy?? myślisz, do ciężkiej cholery, że tak trudno trafić pod post - wylecisz z roboty, niezapłacony czynsz, eksmisja - i koniec, bratku, marzeń o Twoim liberalnym raju, hehehehehe.....problem w tym, że ja patrzę na przyczyny, a Ty nie potrafisz tego pojąć.....

Oczywiscie, ze potrafie pojac - to Ty nie potrafisz pojac czemu ona zostala prostytutka :)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 07 lut 2006, 21:52

Sir Charles pisze:Współczuję. Ograniczenia. Radzę przebadać się psychiatrycznie

argumenty, Charlie! :D o jedynie słuszny Proroku, głosicielu Prawdy... <hahaha>

Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 07 lut 2006, 21:54

tedi, kto jak kto, ale Ty ządający argumentów to jednak nie to :> jedynie słuszny Proroku, głosicielu Prawdy, odpowiedz na pytanie koko, bo sprytnie unikasz tych niewygodnych :-)
Koko pisze:Czy mieliśmy jakąś nowelizację KK, czy ustawy o postępowaniu w sprawach nieletnich ostatnio?
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 07 lut 2006, 23:10

Nie mieliśmy, a szkoda:) Ale jeśli ta decyzja zaistniała naprawdę, to ja ją popieram:)

Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 08 lut 2006, 17:02

Koko pisze:Tak Złotko, tylko powiedz mi... na jakiej podstawie zostały umieszczone w zakładzie poprawczym

Po pierwsze: prosze z calego serca, niech mnie nikt nie nazywa zlotka ani inna taka bo to mi sie kojarzy z oblesnymy zulami spod monopolu co cie zaczepiaja jak przechodzisz obok. W ogole nie lubie takich spoufalen ani zdrobnien.
A dziewczynki zostaly zlapane na goracym uczynku. Tyle. Nie wiem po co mialabym klamac na ten temat bo widze jakies dziwne pytania. Klamac moze ma czasem sens w prawdziwym zyciu ale w Intenecie- po co?

Koko pisze:jesteś aż tak ograniczony w swym pojmowaniu

Ograniczeni sa ludzie, ktorzy nazywaja tych wokol siebie ograniczonymi. Wybacz, taka prawda.

Ted ma racje. Jezeli ktos zaczal uprawiac seks w wieku 10 czy 11 lat a prostytuowac w wieku 13, to nikt oprocz samego siebie mu nie pomoze. Wine tu tez ponosi spoleczenstwo ale w najwiekszej czesci osoba, ktora sie na to decyduje (decyzja nie jest dojrzala ale jest). To u nich zrodzilo sie juz dawno i zostanie na zawsze zakorzenione w psychice. Alkoholik- alkoholikiem nie zostaje sie z wyboru- prostytutka tak. Alkoholikami nie zostaja osoby, ktore pija na imprezach dla zabawy. Alkoholikami zostaja ci, ktorzy topia smutki w trunkach i probuja odepchnac prawdziwe zycie od siebie. I tu wiekszy wplyw ma spoleczenstwo. Wplyw maja okolicznosci, wplyw ma reklama, ktora ukazuje alkohol jako blogoslawienstwo dla zmartwionej duszy. Spoleczenstwo pijaka odrzuca co prowadzi do jeszcze wiekszego zatracenia. Taki czlowiek tez musi najpierw pomoc sobie sam zdajac sobie sprawe z problemu. Ale nie zawsze chce i nie zawsze sadzi, ze ma po co. A taka mloda prostytutka? Czuje sie z siebie dumna. Kolezanki inaczej na nia patrza bo 'doswiadczona'. Sa pieniazki na ciuchy i kosmetyki. Jezdzi po dyskotekach, wozi sie samochodami. Ona nie musi pojmowac, ze robi zle a zadna pomoc jej tego nie uswiadomi, szczegolnie jak urodzila sie z pustym lbem w zwiazku kur** i alkoholika . Nie ma dobrego przykladu. Nie ma nic. Nie uwazam, ze slusznym jest sadzanie w poprawczakach bo tam dzieje sie jeszcze gorzej. Rodzi sie przemoc, powstaje jeszcze wieksze parcie do tego, aby byc dumna, bardziej uwazana. Jedna z tych dziewczynek uciekla tylko po to, zeby wrocic na drugi dzien, pochwalic sie, ze byla na dysko i zarobila troche kasy. To jest chore. A pomoc komus takiemu jest rowna pomocy narkomanowi. Niewielu z tego wychodzi.

Charles, najlatwiej jest napisac:wy wszyscy ograniczeni, isc sie leczyc, precz z komuna itp. Ale czemu sam nie przedstawisz zadnych argumentow? Czemu nie umiesz postawic kontry i napisac czemu sadzisz, ze jest inaczej? To tak jak zapytasz 5- letnie dziecko, czemu nie chce jesc. Powie ci:'Bo nie'. I tyle.To tak jak nazwanie mojego poziomu umyslowego niskim bo wyszlam za maz z wlasnej woli w wieku 18 lat. Jasne, lepiej wyjsc za maz w wieku lat 16 czy nawet 23 ale z przymusu bo sie splodzilo niechciane dziecko. Masz raptem CALE 20 lat i jestes madrzejszy od wszystkich, mlodszych i starszych od Ciebie. Tak nie mozna. Troche szacunku, ja, tak jak i zreszta widze takze Ted nie pojechalismy po Twoim poziomie intelektualnym itp. Tu sie dyskutuje a nie jezdzi po ludziach, tym bardziej jezeli samemu nie ma sie nic ciekawego do powiedzenia, z wyjatkiem bluzgow starannie owinietych w bawelne.
Tylko nie mow, zebym badala sie psychiatrycznie bo sie badalam i to dobrych pare razy. Psychologicznie takze. Nic mi nie brakuje, wyniki wychodzily ponad przecietna. Tyle.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 08 lut 2006, 17:15

runeko pisze:Ale czemu sam nie przedstawisz zadnych argumentow? Czemu nie umiesz postawic kontry i napisac czemu sadzisz, ze jest inaczej?

Ale na co mam przedstawiać "kontrę"? Przecież Ted jasno daje do zrozumienia, że wprowadza rozróżnienie na dobrych "pokrzywdzonych przez transformację i złe "nastoletnie dziwki". To z czym mam dyskutować. Ze stereotypami? Ze stereotypami się nie dyskutuje. Pamiętasz co miał Ciekawski w podpisie? "...sprowadzi Cię do swojego poziomu i pobije doświadczeniem". :]
runeko pisze:Masz raptem CALE 20 lat i jestes madrzejszy od wszystkich, mlodszych i starszych od Ciebie.

A z tym stwierdzeniem faktu jak mam dyskutować? <hahaha>

runeko pisze:, to nikt oprocz samego siebie mu nie pomoze. Wine tu tez ponosi spoleczenstwo ale w najwiekszej czesci osoba, ktora sie na to decyduje (decyzja nie jest dojrzala ale jest). To u nich zrodzilo sie juz dawno i zostanie na zawsze zakorzenione w psychice. Alkoholik- alkoholikiem nie zostaje sie z wyboru- prostytutka tak.

A z tym jak mam dyskutować? Przecież to poziom merytoryczny sąsiadek pobd budką z warzywami. Brednia na bredni. I nawet się nie ma o co zahaczyć :D

Powiem Ci gdzie masz problem - chciałaś się "odwdzięczyć" za zahaczanie. Tylko znowu kulą w płot. <hahaha> Ted wypisuje bzdury, a Ty podłączasz się, żeby mi dokopać. Rób tak dalej, dobrze się bawię :)
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 08 lut 2006, 17:55

Zarowno alkoholik jak i dziwka maja ku temu co robia sklonnosci genetyczne, o czy tu dyskutowac, rozni ludzie, rozne potrzeby, rozne zestawy PanVitan <banan>
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 08 lut 2006, 18:18

TedBundy pisze:to, że jesteś na bodajże II roku prawa, nie znaczy, że jesteś Krynicą Mądrości,

Aś Ty Tedziu głupi jest :) Wkładasz mi w mózg jakieś dziwne procesy myślowe. To co studiuję, to raczej dla mojego intelektu ujma biorąc pod uwagę, że z takim zbiorowiskiem kretynizmu jak u siebie na roku, to nie spotkałem się dawno :) W porównaniu z ludźmi, których znam z liceum, to poziom jest naprawdę tragiczny.

A brednie w tym temacie zacząłeś pisać TY - mówie o rozróznieniu żuli i 14-latek. To taka sama brednia jak z wywyższaniem kiedyś AL nad AK :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 lut 2006, 19:43

runeko pisze:. Alkoholikami nie zostaja osoby, ktore pija na imprezach dla zabawy

Owszem zostaje. Bo gdybys jednak miala te swoje szerokie horyzonty o ktorych piszesz w innym topicu to bys wiedziała tak elementarna sprawe jak to ze alkoholik nie rowna sie pijak i to nie sa synonimy.

runeko pisze:taka mloda prostytutka? Czuje sie z siebie dumna. Kolezanki inaczej na nia patrza bo 'doswiadczona'. Sa pieniazki na ciuchy i kosmetyki. Jezdzi po dyskotekach, wozi sie samochodami. Ona nie musi pojmowac, ze robi zle a zadna pomoc jej tego nie uswiadomi, szczegolnie jak urodzila sie z pustym lbem w zwiazku kur** i alkoholika .

Sorry ale skąd Ty tak dokładnie wiesz jak ona is eczuje?Doswiadczenia [niekoniecznie Twoje moze bliskich]?
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 09 lut 2006, 04:55

moon pisze:Sorry ale skąd Ty tak dokładnie wiesz jak ona is eczuje?Doswiadczenia [niekoniecznie Twoje moze bliskich]?

No tym razem serio, gdybym Cie spotkala to bym Ci zrobila kuku. A nie przyszlo Ci do glowy, ze z nia rozmawialam? To byla kiedys kolezanka siostry mojej przyjaciolki (troszke zawile).

moon pisze:Bo gdybys jednak miala te swoje szerokie horyzonty o ktorych piszesz w innym topicu to bys wiedziała tak elementarna sprawe jak to ze alkoholik nie rowna sie pijak i to nie sa synonimy.

Przepraszam, gdzie napisalam, ze alkoholik rowna sie pijak? Widzisz, zostaja alkoholikami jednostki podatne, mi chodzilo glownie o to, ze dana sytuacja i spoleczenstwo maja najwiekszy wplyw. Co do spoleczenstwa- taki co pije na imprezie pierwszy raz pewnie wypil, zeby przypasowac sie do towarzystwa, ktore robi to samo. Tez jest wplyw. Myslec, cholera, myslec. Analizowac a nie jebutnac pare slow, zeby tylko cos napisac. Co do synonimow: jezeli spojrzysz na to ze strony jezykowej- TAK, sa to synonimy. Ze strony psychologicznej- niekoniecznie. Szerokie horyzonty powiadasz... <chory>
Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 09 lut 2006, 11:13

runeko pisze: Alkoholik- alkoholikiem nie zostaje sie z wyboru- prostytutka tak. Alkoholikami nie zostaja osoby, ktore pija na imprezach dla zabawy. Alkoholikami zostaja ci, ktorzy topia smutki w trunkach i probuja odepchnac prawdziwe zycie od siebie.

Ze co? A nie slyszalas o imprezowych alkoholikach. co nie potrafia sie bawic bez alkoholu i ciagna dzien w dzien na imprezach? Alkoholik zostaje alkoholikiem z wyboru! Smiem wrecz twierdzic, ze jest on bardziej odpowiedzialny za swoj wybor, bo do prostytucji moze doprowadzic np. bieda, a do alkoholizmu - tylko glupota!
runeko pisze:Wplyw maja okolicznosci, wplyw ma reklama, ktora ukazuje alkohol jako blogoslawienstwo dla zmartwionej duszy.

Ani razu nie widzialem takiej reklamy, a widzialem wiele :)
runeko pisze:Spoleczenstwo pijaka odrzuca co prowadzi do jeszcze wiekszego zatracenia. Taki czlowiek tez musi najpierw pomoc sobie sam zdajac sobie sprawe z problemu. Ale nie zawsze chce i nie zawsze sadzi, ze ma po co. A taka mloda prostytutka? Czuje sie z siebie dumna. Kolezanki inaczej na nia patrza bo 'doswiadczona'. Sa pieniazki na ciuchy i kosmetyki. Jezdzi po dyskotekach, wozi sie samochodami. Ona nie musi pojmowac, ze robi zle a zadna pomoc jej tego nie uswiadomi, szczegolnie jak urodzila sie z pustym lbem w zwiazku kur** i alkoholika . Nie ma dobrego przykladu. Nie ma nic. Nie uwazam, ze slusznym jest sadzanie w poprawczakach bo tam dzieje sie jeszcze gorzej. Rodzi sie przemoc, powstaje jeszcze wieksze parcie do tego, aby byc dumna, bardziej uwazana. Jedna z tych dziewczynek uciekla tylko po to, zeby wrocic na drugi dzien, pochwalic sie, ze byla na dysko i zarobila troche kasy. To jest chore. A pomoc komus takiemu jest rowna pomocy narkomanowi. Niewielu z tego wychodzi

Jak czytam wywod, wg ktorego 13/14 letnia prostytutka jest bardziej zdegenerowana, swiadoma tego co robi, ma mniejsze szanse na resocjalizacje, w jej przypadku spoleczenstwo jej mniej winne niz w przypadku doroslego alkoholika to ja sie zastanawiam, czy z ludzmi tworzacymi takie tezy cos jest nie tak czy tez ze mna <belt>
PS. Jesli zle zinterpretowalem Twojego posta (czego nie wykluczam, gdyz sie bardzo zle czuje dzisiejszego dnia) to prosze o wyjasnienie :)
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 09 lut 2006, 14:00

runeko pisze:jezeli spojrzysz na to ze strony jezykowej- TAK

częściowy off topic, ale NIEPRAWDA ^^
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 10 lut 2006, 15:05

KyLu pisze:Ani razu nie widzialem takiej reklamy, a widzialem wiele

To malo wiesz o tym jak dziala reklama. Reklama nie ukazuje nic doslownie a dziala na podswiadomosc.
KyLu pisze:Jesli zle zinterpretowalem Twojego posta (czego nie wykluczam, gdyz sie bardzo zle czuje dzisiejszego dnia) to prosze o wyjasnienie

Nie ukrywam, ze troszke zle mnie zrozumialas ale ja juz nie mam sily tlumaczyc w kolo. Poza tym bylam w pracy cala noc. Jest juz osma rano a ja o pierwszej ide na rozmowe o prace. Moze kiedy indziej :]

lollirot pisze:częściowy off topic, ale NIEPRAWDA ^^

A jak to tak?
Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 10 lut 2006, 15:54

runeko pisze:KyLu napisał/a:
Ani razu nie widzialem takiej reklamy, a widzialem wiele

To malo wiesz o tym jak dziala reklama. Reklama nie ukazuje nic doslownie a dziala na podswiadomosc.

Kazdy glupi wie jak dziala reklama, ja pisalem jedynie, ze nie spotkalem doslownego przypadku takiej reklamy o jakiej pisalas :)

[ Dodano: 2006-02-10, 15:55 ]
runeko pisze: Jest juz osma rano a ja o pierwszej ide na rozmowe o prace.

Powodzenia :)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 10 lut 2006, 18:20

KyLu pisze:Smiem wrecz twierdzic, ze jest on bardziej odpowiedzialny za swoj wybor, bo do prostytucji moze doprowadzic np. bieda, a do alkoholizmu - tylko glupota!

do alkoholizmu bieda niestety również.....

KyLu pisze:to ja sie zastanawiam, czy z ludzmi tworzacymi takie tezy cos jest nie tak czy tez ze mna

sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie :D.......(odp znajduje się w II części powyższego fragmentu:D)

Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 10 lut 2006, 18:39

to ja sie zastanawiam, czy z ludzmi tworzacymi takie tezy cos jest nie tak czy tez ze mna

sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie .......(odp znajduje się w II części powyższego fragmentu:D)

Musze Ci przyznac, ze poczucie humoru masz czasem bardzo dobre :D
Smiem wrecz twierdzic, ze jest on bardziej odpowiedzialny za swoj wybor, bo do prostytucji moze doprowadzic np. bieda, a do alkoholizmu - tylko glupota!

do alkoholizmu bieda niestety również.....

Wiec skoro piszesz "rowniez" to zarazem przyznajesz, ze do prostutucji ona rowniez sie przyczynia. A watpie, ze zaprzeczysz, ze wieksze szanse na walke ze swoja bieda ma osoba dorosla niz maloletnia, a zarazem osoba maloletnia jest bardziej podatna na patologie niz osoba dorosla. Wiec skoro z tym sie zgadzasz (nie zgodzenie sie z tym jest rownoznaczne z potwierdzeniem swojej glupoty), to zgadzasz sie rowniez z tym, ze osoba maloletnia jest osoba bardziej poszkodowana i mniej winna zaistnialej sytuacji, niz dorosly alkoholik :] Wiec skoro sie z tym zgadzasz (patrz nawias wyzej) to dalej nie rozumie, dlaczego zulowi/alkoholikowi bys pomogl, a 13/14 letnia prostytutke bys zamykal :)

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”