Harmonet poraz Nty.... -> Instrukcja

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Dvorak
Pasjonat
Pasjonat
Harmonet poraz Nty.... -> Instrukcja

Postautor: Dvorak » 20 gru 2004, 23:43

Nie mam dostepu do instrukcji, a jestem bardzo ciekawy kto ma racje, moja dziewczyna proboje mi wmowic ze harmonet nie zabezpiecza podczas tych 7 dni nie brania tabletek, ja uwazam ze zabezpiecza (albo pigulka, albo po prostu naturalnie sie to zabezpiecza, przez czesciowy okres). Moze mi ktos zeskanowac instrukcje ? bo Iza wyrzucila ja :) i bede mial dopiero za jakies pol miesiaca:P
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 21 gru 2004, 11:24

zabezpiecza
nie wyrzucajcie ulotek, zawsze może się przydać przy wątpliwościach
Awatar użytkownika
Prokurator
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Prokurator » 19 sty 2005, 21:46

zawsze mnie nurtuje jak to jest u kobiety, która po raz pierwszy zaczyna brać tabletki, kiedy następuje efekt antykoncepcyjny? Chodzi mi właśnie o Harmonet... moja partnerka właśnie się "skusiła" na to :) oczywiście na ulotce pisze, że efekt jest od pierwszej tabletki... ale ulotka swoje, a życie swoje... koleżanki mówią, że dopiero po miesiącu można mówić o pełnej ochronie... :551:
Awatar użytkownika
Samael
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Samael » 19 sty 2005, 22:47

Koleżanki się nie znają. Działa od razu.
Smith&Wesson - the original point&click interface
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 19 sty 2005, 22:57

witam. sama biore harmonet pierwszy miesiac i ginekologa odwiedzalam w tym czasie i przed rozpoczeciem pierwszego opakowania i moge cie zapewnic ze dzialaj pigułki od pierwszej PRAWIDŁOWO zażytej , tzn w pierwszym dnu miesiaczki . o ile sie je dobrze , prawidlowo stosuje to chronia caly czas, tzn w ciagu tych 7 dni rowniez. tylko pamietaj ze po tych 7 dniach nalezy zastosowac kolejne opakowanie. pozdrawiam :564:
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Awatar użytkownika
rhetor
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: rhetor » 20 sty 2005, 01:44

Moja dziewczyna przez pewien czas brała harmonet. Zgodnie z instrukcją i tym, co mówił ginekolog pełne zabezpieczenie jest już przy pierwszym opakowaniu (od pierwszej tabletki). :)

A co do zabezpieczenia przez te 7 dni - tabletki powodują (podczas zażywania), że nie następuje jajeczkowanie, więc nie ma obawy - nie ma co zapładniać. A w ciągu tych 7 dni występuje coś podobnego do miesiączki, a tak naprawdę nią nie jest. :564:

Jak wciąż potrzebujesz instrukcji - odezwij się na priva, powinienem mieć w portfelu. Mogę zeskanować i posłać. :)
Serca przepełnione miłością nigdy daleko od siebie nie odejdą
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 20 sty 2005, 13:50

pzrciez byla dopiero co dyskusja o tym :)

zabezpiecza i koniec kropa :)
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 20 sty 2005, 20:49

Nie mogę już patrzeć na 10 temat o tabletkach (szczególnie Harmonet), problemów i do pań i panów..... zlitujcie się BŁAGAM :!!:
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”