Harmonet poraz Nty.... -> Instrukcja
Moderator: modTeam
Harmonet poraz Nty.... -> Instrukcja
Nie mam dostepu do instrukcji, a jestem bardzo ciekawy kto ma racje, moja dziewczyna proboje mi wmowic ze harmonet nie zabezpiecza podczas tych 7 dni nie brania tabletek, ja uwazam ze zabezpiecza (albo pigulka, albo po prostu naturalnie sie to zabezpiecza, przez czesciowy okres). Moze mi ktos zeskanowac instrukcje ? bo Iza wyrzucila ja
i bede mial dopiero za jakies pol miesiaca:P
- Prokurator
- Entuzjasta
zawsze mnie nurtuje jak to jest u kobiety, która po raz pierwszy zaczyna brać tabletki, kiedy następuje efekt antykoncepcyjny? Chodzi mi właśnie o Harmonet... moja partnerka właśnie się "skusiła" na to
oczywiście na ulotce pisze, że efekt jest od pierwszej tabletki... ale ulotka swoje, a życie swoje... koleżanki mówią, że dopiero po miesiącu można mówić o pełnej ochronie... :551:
witam. sama biore harmonet pierwszy miesiac i ginekologa odwiedzalam w tym czasie i przed rozpoczeciem pierwszego opakowania i moge cie zapewnic ze dzialaj pigułki od pierwszej PRAWIDŁOWO zażytej , tzn w pierwszym dnu miesiaczki . o ile sie je dobrze , prawidlowo stosuje to chronia caly czas, tzn w ciagu tych 7 dni rowniez. tylko pamietaj ze po tych 7 dniach nalezy zastosowac kolejne opakowanie. pozdrawiam :564:
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Moja dziewczyna przez pewien czas brała harmonet. Zgodnie z instrukcją i tym, co mówił ginekolog pełne zabezpieczenie jest już przy pierwszym opakowaniu (od pierwszej tabletki).
A co do zabezpieczenia przez te 7 dni - tabletki powodują (podczas zażywania), że nie następuje jajeczkowanie, więc nie ma obawy - nie ma co zapładniać. A w ciągu tych 7 dni występuje coś podobnego do miesiączki, a tak naprawdę nią nie jest. :564:
Jak wciąż potrzebujesz instrukcji - odezwij się na priva, powinienem mieć w portfelu. Mogę zeskanować i posłać.
A co do zabezpieczenia przez te 7 dni - tabletki powodują (podczas zażywania), że nie następuje jajeczkowanie, więc nie ma obawy - nie ma co zapładniać. A w ciągu tych 7 dni występuje coś podobnego do miesiączki, a tak naprawdę nią nie jest. :564:
Jak wciąż potrzebujesz instrukcji - odezwij się na priva, powinienem mieć w portfelu. Mogę zeskanować i posłać.
Serca przepełnione miłością nigdy daleko od siebie nie odejdą
- Lady_Jesika
- Uzależniony