Dlaczego gumka pekla?

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 16 sty 2005, 19:03

Wkurzajace jest to ze sie zsowa...
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 16 sty 2005, 19:19

mnie tylko te szwedzkie RFSU spadywuja - a ponoc takei dobre (tzn sa fajne opakowania o 1/3 mniejsze od durexa i rozne warianty kolorowo smakowe)
unimile i durexy sa bez zarzutu

szczegolnie smakowe durexy - truskawkowy jest debesciarski - wyglada fiutek jak po sekszeniu sie w okres hihihi

PS co do smakowania - lepiej uzywac naturalnych produktow - czekolada, soki, owoce itp niz jakis skaldnikow E238921783 identycznych z naturalnymi :P
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 16 sty 2005, 19:20

buahah znawca sie znalazl:):D
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 16 sty 2005, 19:22

lizaa pisze:

No baaa :D Widze ze chyba nie wiesz o wszystki, a to dziwne ;)
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 16 sty 2005, 19:57

no Mav - czyzby jakies problemy w zwiazku o ktrorych nie mowisz swojej Pani ? :P
karol

Postautor: karol » 16 sty 2005, 21:02

Nie wiem jak jest u Was i waszych Partnerek , ale mnie guma wkuza i obniza znacznie doznania , jak i u pan ! sex bez gumy a z gumą to niebo a ziemia ! :564:
I zdecydowanie uzywanie ich prowadzi do wielu zabuzen u kobiet , ty tez nadzerka , !
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 16 sty 2005, 21:17

No masz :D pewnie, że nie ma to jak "bez ubrania".
Od gum to i ja o mało co nie nabawiłbym się nadżerki :D :D
Ale nikt nie mówił, wtedy, o tabletkach, bo ich nie było.
A teraz jest taki zestaw... że "najlepiej" zastosować wszystko na raz ;)
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Student
Weteran
Weteran
Postautor: Student » 16 sty 2005, 21:24

lizaa pisze:

Lizaa powalilas mnie na łopatki tym tekstem :564:
Piwko dla Ciebie i dla Mava :564: ;)

Bender pisze:nie kumasz bo sie meczysz w gumce
tabletki zopstawmy w spokoju
co jest w gumce takeigo meczacego ?

Ten moment kiedy ja nakładasz , piescicie sie moment totalnego uniesienia , a tu nagle czekaj zaloze gumke. Tak samo ze sciaganiem , sciagasz zwiazujesz , trzeba zawijac w papierek. Nawet sam zapach mnie drazni. Po seksie normalnym juz orala nie jest tak fajnie uprawiac bo wszystko smierdzi tym lateksem. Poza tym jak chcesz sie kochac drugi raz to trzeba leciec myc członka! Mogłbym wymieniac jeszcze milon rzeczy ktore mi przeszkadzaja w seksie z gumka :)

Tabletki RZĄDZĄ! Tylko czemu muszą obizac libido i byc tak szkodliwe dla zdrowia kobiety :(
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 16 sty 2005, 21:31

Miło mi ze Bender próbuje to zrozumieć. A co do tych gum i odczuć to ja z Przemkiem nie robiliśmy tego bez gumek wiec nie znamy róznicy i nie możemy mówić ze w gumach gorzej. Tyle gadaliśce o tym ze za dużo zabezpieczenia a kiedy dziś zaproponiwałam Przemkowi bez gumek to powiedział ze tabletki dają dużo ale nie 100% a znając nasze szczescie to on woli w gumce.....no i ma racje do głupich sytuacji mamy zawsze pecha.....a poza tym ja przeciez go nie bede zmuszać:):) Dzwine ze facet nie ulega takiej propozycji ale on w tym martwi sie o mnie bo ona ma 20 prawie 21 lat i ojcem smiało może być ale ja na mame stanowczo za młoda.....wiec prosze już nie naskakujcie na mnie bo az sie normalnie przykro robi jak kazdy prawie mówi ci ze jesteś głupi albo niedouczony.....
karol

Postautor: karol » 16 sty 2005, 21:41

Ale to raczej Twój chłopak !! Wiesz Tys młoda tobie mozna wybaczyc nie wiedze a w zwiazku z nią Twe zachowanie , ale " staremu koniowi" i to studentowi !??? fajnych mamy studentów co nie wiedza jak dzialaja tabletki anty , jak tu zajsc w ciaze , to jest nie mozliwe , (pod warunkiem prawidlowego stosowania ) widać nie ufa chłopak Tobie !! a moze sie bardziej o siebie martwi niz o Ciebie ??? kto to wie ??/ :547: :547: czs pokaze , ja sie wszak ostatnio zawse myle , ale ....NIC NIE TRWA WIECZNIE ! pamietaj o tym Madziu !! :564:
Ostatnio zmieniony 16 sty 2005, 21:59 przez karol, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Leanan Sidhe
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Leanan Sidhe » 16 sty 2005, 21:51

tak sobie chodziłam po mieszkaniu i myślałam :)
W sumie Madziu masz prawo do własnego zdania, ja usłużnie się kłaniam i przepraszam że naskoczyłam na Ciebie :D
Dla Ciebie gumki+tabletki=wszystko jest ok!
Dla mnie same tabletki są wystarczającym zabezpieczeniem.
A dla kogoś innego jeszcze inna wersja :)
Co nie zmienia faktu, że doznań (w, lub bez gumki) nie da się porównać:)
Ale Twoja strata, narazie się o tym nie przekonasz ;)
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 16 sty 2005, 21:51

ale ....NIC NIE TRWA WIECZNIE ! pamietaj o tym Madziu !!

Nie rozumiem co masz na myśli? Czyli uwazasz ze co, ze nie mamy przyszość z Przemkiem bo on "chce" sie kochać w gumce? No stary chyba sie zagalopowałeś za daleko.
karol

Postautor: karol » 16 sty 2005, 21:56

A skad taka interpretacja !! rany Ty to masz fantazję ! Nie to mialem na mysli , mysl barziej ogólnie ! :556:

Stary to jest kon! ja jestem dojrzały ! i....... Ja do Ciebie nie zwracam sie smarkulo ! wiec????? kiedys zrozumiesz co mialem na mysli !! :P
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 16 sty 2005, 22:14

Spoko... :564:
Fajny gest wykonała Madzia w stronę chłopaka... Jeśli jest zadowolony z sexu, to w porzo...
To ich życie. :564:
Choć, jak facet ściągnie gumkę, to może Cię Madziu zamęczyć. :P
Ciężko Wam będzie znowu ją ubrać ;)
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 16 sty 2005, 22:22

karol - dyskryminujesz kogos bo chce w gumce
przemo woli gumki - bo towar zabiera ze soba - ot jakis taki psychiczny komfort

zdajsie ze taki stary zgred jestes ze nie pamietasz swojego pierwszego razu ?
mantry "tylko sie nie spuscic/zeby guma nie pekla/zeby zdazyc wyjsc zanim/itp etc itd"
no chyba ze miales to w dupie i patrzyles tylko jak sobie zrobic dobrze - trudno - tacy tez sa

nie pamietasz ze u poczatkujacych urasta do to duzego problemu
jasne ze jak beda w twoim wieku to sie usmieja tak ze posikaja sie po nogach ;)
ale teraz maja opory

a z tego co madzia pokazala - sa na dobrej drodze zeby je pokonac - potrzeba tylko ich troszke zachecic

Student - fakt ze seks w gumce jest jednorazowy - trzeba sie umyc - ale mozna sie myc razem ;)

pamietam jak kiedys u moejj ex lezalem przez weekend - kazda zuzyta gumke nadmuchwialem w wielki balonik zawiazywalem i rzuzcalem pod szafe
w niedziele wieczor nakryla nas jej wspolokatorka - nigdy nie zapomne jajkie oczy zrobila jak spodki jak zobaczyla podloge uslana chyba 12 wielkimi balonami :)

a to tylko test szczelnosci byl hihihi

co do zwiekoszonych odczuc - no coz jedni czyja wypustki na gumach inni nie - wiec ci drudzy nie poczuja roznicy

ja jakos specjalnej roznicy nie widze, fakt guma znieczula - dla mnie to atut :P mozna te 10sek dluzej hihihi

Student - masz do wyboru - albo zrezygnuj z seksu albo przyzwyczaj sie do gumek - o zdrowie kobiety tez trzeba dbac
moja ex w ogóle nie mogla brac pigul i nie narzekalem z tego powodu
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 16 sty 2005, 22:29

Stary to jest kon! ja jestem dojrzały ! i....... Ja do Ciebie nie zwracam sie smarkulo !

Hmmm teraz to chyba ty źle mnie zoruzmiałes. Napisałm to w innym sensie niż myślisz na pewno nie po to by podkreślic ze jesteś starszy, bo może własnie lepiej ze jesteś straszy być może lepiej jak kiedyś bede mieć problem pomożesz mi. Szkda ze myślisz ze mogłabym słowo "stary" napisać w takim sensie. A co to mojego rozumienia to chciałbym abyś wyjaśnił co masz na myśli dokładnie. dzieki.
karol

Postautor: karol » 16 sty 2005, 22:36

BENDER!!?--Jak ja zaczynałem mialem lat powyzej 16 , stosowanie gum , spowodowalo niechec moja jak i partnerki , to zas spowodowało ze zaczołem sie interesowac metodami naturalnymi i je poznalem , to zas!! doprowadilo iz kochalem sie bez gumek i zabezpieczen , bo wtedy tabletki anty były do dupy było to ponad 20 lat temu wszak , wiec dziwi mnie i razi takie podejscie do tematu teraz gdy wszystko jest na wyciagniecie reki a niedouczenie w tej kwesti sie toleruje i akceptuje , czyste wygodnictwo i egoizm byle po najnizszej lini oporu !
Chce w gumce Bender ! wporzadku , ale po cholere Ona bierze tablketki ?
BENDER ! kazdy sadzi po sobie ! wiec tekst ,ze myslalem tylko o sobie zachowaj dla siebie , bo to ja poznałem na wylot moja partnerke , ja wiem kiedy ma dni nie płodne , Ty nie masz o tym zielonego pojecia , jak i nie umiesz tego u niej rozpoznać !! bo Ci sie nie chce po prostu , ja mialem ponad 18 lat jak to juz wszystko wiedzialem ! tak tak no moze 19 bo ciezko sobie to przypomniec , na pewno nie mialem 20 tu ! , ale mnie sie chciało ! :564:

Madzia wiec na drugi raz uzyj cudzysłowiu "....." bedzie wiecej wiadomo , albo uzyj emotikona , ale wszystko gra ja tam obrazalskinie jestem ! :564:
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 16 sty 2005, 22:51

ehehe tak mówisz o metodach naturalnych......jezeli Twoja dziewczyna miałby cykle po 60 40 dni albo przez 3 miesiące nie miała okresu to za bardzo nie poznałbyś kiedy ma płodne. Tabletki w naszym przypadku to forma zabezpieczenia ale takrze przepisane przez lekarza by wyregulować cykle, brałabym je na pewno gdybym Przemka nie miała bo w pewnym wieku chce sie już mieć kontrole nad okresem a nie spodziweać sie go ......zawsze praktycznie.....Wiec nie mów ze nam sie nie che bo nam sie bardzo by chciało gdyby było to możliwe...
Awatar użytkownika
Student
Weteran
Weteran
Postautor: Student » 16 sty 2005, 22:59

Bender pisze:
Student - masz do wyboru - albo zrezygnuj z seksu albo przyzwyczaj sie do gumek - o zdrowie kobiety tez trzeba dbac
moja ex w ogóle nie mogla brac pigul i nie narzekalem z tego powodu

Ale to nie ja mam tu problem. Ja tylko mówie ,że nie rozumiem ludzi którzy przy tabletkach używaja gumek. Nie będe nikogo namawiał i mówił to prywatna sprawa każdego , wyrażam tylko swoje zdanie ,że dla mnie to czysta głupota. Ja wybrałem zdrowie mojej kobiety i jade z gumą , co nie znaczy ze na kilka miesięcy zrobimy sobie "LAS VEGAS" i sięgniemy po recepte od "gienka" :)
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 16 sty 2005, 23:22

spoko Karol :564:
nie nerwuj sie tak ;)

ja tam wiem kiedy moja EX miala plodne kiedy nie
i wyobraz sobie ze korzystalem z tej informacji nawet przyjazd ciotki nie przeszkadzal i nie uzywalem gumek :028:

z obecna jestem na etapie macania wiedz badz wyrozumialy :P
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 16 sty 2005, 23:41

Co Ty gadasz Bender jakie tam macanie teraz podobno "suchy sex" jest w modzie:):) Żart oczywiście...
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 16 sty 2005, 23:55

jaki tam suchy - az kapie z niej :P
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 18 sty 2005, 22:57

dzieki za wszystkie odpowiedzi na moje pytanie:) w sumie wiekszosc zjechala pomysł tabletki + prezerwatywy ale widze że na forum jest Madzia która popiera ten pomysł. mysle że to nie wynika z głupoty, głupota moim zdaniem jest seks BEZ zabezpieczenia!! a tu sie niedlugo okaze ze prezerwatywy i tabletki to idiotyzm XXI wieku. fakt - bardziej to dziala na spokoj ducha - takie dwa zabezpieczenia a chyba o to chodzi by czerpać maksymalne przyjemności z seksu ze swoim kochanie, prawda? Co prawda nie zamierzam do końca zycia stosować gum ale na razie tak , wiec potepiac mnie nie ma co:) pozdrawiam zwłaszcza Madzie ale i innym dziękuje za posty :564:
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 18 sty 2005, 23:25

jaki tam suchy - az kapie z niej

dobre :564:
Co prawda nie zamierzam do końca zycia stosować gum ale na razie tak , wiec potepiac mnie nie ma co:)

Nikt Cię nie potępia... to była wolna dyskusja ;)
Wnioski wyciągasz Ty! :564:
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 19 sty 2005, 11:07

pozdrawiam zwłaszcza Madzie

Dzieki za pozdrówka i mam nadzieje ze jakoś bedzie Ci sie układało mimo ze jesteś taka głupia jak ja--- tab + guma):):):) Ja też do końca nie planuje uzywać gumek, kiedyś bede to robić bez nich tylko z tabletkami ale teraz jeszcze niee....tym bardziej ze "do tanga trzeba dwojga":):)
Pozdrowienia dla Ciebie gosia :564:
Boberus
Bywalec
Bywalec
Postautor: Boberus » 19 sty 2005, 11:33

Ehhh niema to jak niewiedza...

Awięc tak: :568:
-zainteresowane\ych odsyłam do stronki "przychodnia" bo tak się ona chyba nazywa, gdzie wśród postów możecie znaleźć temat skuteczności pigułek. Na pytania odpowiada ginekolog z wieloletnim stażem dodatkowo wykładowca Akademii Medycznej. Z jego odpowiedzi dowiedziałem sie w swoim czasie że pigułki są W 100% SKUTECZNE JEŚLI BIERZE SIĘ JE REGULARNIE. Wyjątkiem jest sytuacja kiedy bierze je dziewczyna która ćpa albo upija się kilka dni pod rząd.
-moim zdaniem używanie gumki w czasie brania pigułek może służyć tylko "wygodzie" partnerki która nie życzy sobie wytrysku wewnątrz swojego ciała (natomiast dla partnera sex w gumce jest ponad 2 razy mniej przyjemny, jeśli chodzi o doznania dotykowe)
-gumki pękają z następujących powodów: nieumiejętne założenie, mała wilgotność, zmniejszenie wzwodu u faceta, wady kaloszka.
-nigdy mi się niezdażyło żeby się zsuneła?? :566:
Awatar użytkownika
Prokurator
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Prokurator » 19 sty 2005, 12:07

Bender pisze:co jest w gumce takeigo meczacego ?
po zalozeniu prezesa opada ci ? spadywuje ci gumka ?

jedyne co mi przychodzi do glowy to to ze wlasnie rozpaliles kobiete i mowisz - a teraz czekaj kochanie zaloze plaszczyk - i meczysz sie 10min z pokrowcem :P

potrenuj - nalozenie gumki to pare sekund - jak sie postarasz to nawet sie kobieta nie zroientuje ze jzu masz zalozona :P

Nie każdy jest tak niesamowity jak Ty... ja mogę wymienić parę minusów gumki:
- wymaga nałożenia co może stanowić problem
- może wywoływać reakcje alergiczne
- może osłabiać czucie w penisie
- może spowodować zmniejszenie erekcji
- w niektórych przypadkach zmniejszenie erekcji wywołuje ponowne wsunięcie się napletka na żołądź, co kompletnie osłabia doznania a nawet wywołuje ból
- niektórzy mają problemy z gumką, jako barierą psychiczną w ich wzajemnym zjednoczeniu

dlatego właśnie nie lubię gumek...
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 19 sty 2005, 12:19

niesamowity to byl spiderman
ja tylko jestem robotem :)

ja nie napisalem ze lubie - mnie to po prostu nie przeszkadza

natomiast wiekszosc facetow rezygnuje z gumek bo maja "dyskomfort psychiczny" i o antykoncpecje musi martwic sie partnerka :P
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 19 sty 2005, 12:21

natomiast wiekszosc facetow rezygnuje z gumek bo maja "dyskomfort psychiczny" i o antykoncpecje musi martwic sie partnerka

To nie jest tak jak napisałeś. Nie ma po prostu innej, nieinwazyjnej metody dla faceta. Jak wymyślą to możemy brać.
A kobietom też przeszkadza gumka, nie ma to jak "żywy" organizm. :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 19 sty 2005, 14:06

ale najczesciej jest tak ze mlodzi faceci majac problem z gumka przechodzi na stosunek przerwyany, kalendarzyki albo totolotka :P

o takich mi chodzi

swoja droga to ciekawe ze tabletki czesto powoduja zmniejszenie popedu u kobiet - czyzby to maly efekt uboczny wprowadzony celowo ?
przeciez farmakologicznie mozna by utrzymac poped na zblizonym poziomie ?

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”