instrukcja obsługi prezerwatywy
Moderator: modTeam
- Staruszek Priam
- Pasjonat
Szukam w internecie szczegółowej obsługi prezerwatywy.
Nie znalazłem nigdzie informacji o tym, że należy ją zakładać natychmiast po wzwodzie członka, zanim dojdzie do naturalnego wydzielania fizjologicznego płynu nawilżającego. Nie ma choćby lakonicznej informacji, że członek dla przy zakładaniu powinien być suchy.
Czy nie potrafię odszukać ? Czy może raczej producenci odstąpili od podawania tej, moim zdaniem bardzo ważnej, informacji zabezpieczającej przed zsunięciem ?
Nie znalazłem nigdzie informacji o tym, że należy ją zakładać natychmiast po wzwodzie członka, zanim dojdzie do naturalnego wydzielania fizjologicznego płynu nawilżającego. Nie ma choćby lakonicznej informacji, że członek dla przy zakładaniu powinien być suchy.
Czy nie potrafię odszukać ? Czy może raczej producenci odstąpili od podawania tej, moim zdaniem bardzo ważnej, informacji zabezpieczającej przed zsunięciem ?
- ksiezycowka
- Weteran
Moim zdaniem to dość oczywiste, że dobrze dobrana prezerwatywa się nie zsuwa, a członka się nie smaruje smalcem przed jej założeniem.Staruszek Priam pisze:Czy nie potrafię odszukać ? Czy może raczej producenci odstąpili od podawania tej, moim zdaniem bardzo ważnej, informacji zabezpieczającej przed zsunięciem ?
- Staruszek Priam
- Pasjonat
może ktoś ma opakowanie po prezerwatywach ?
Będę wdzięczny za przedruk instrukcji prawidłowego stosowania.
Z tego co pamiętam:
1.nie stosować tłuszczów
2.założyć bezpośrednio po wzwodzie
3. wyjąć członek z pochwy zanim ustąpi erekcja
4. nie dotykać odwrotną stroną, jeśli to nastąpi - nie stosować, natychmiast wyrzucić
A podobno zdarzają się i takie instrukcje, w których stoi: nie połykać
Będę wdzięczny za przedruk instrukcji prawidłowego stosowania.
Z tego co pamiętam:
1.nie stosować tłuszczów
2.założyć bezpośrednio po wzwodzie
3. wyjąć członek z pochwy zanim ustąpi erekcja
4. nie dotykać odwrotną stroną, jeśli to nastąpi - nie stosować, natychmiast wyrzucić
A podobno zdarzają się i takie instrukcje, w których stoi: nie połykać
- ksiezycowka
- Weteran
- Pasjonat
dzięki, ale nie ma tam nic na temat tego, że podczas zdrowego podniecenia wydziela się naturalny płyn nawilżający. Robi się mokry członek i mokra pochwa. Przy silnym podnieceniu skorzystanie z prezerwatywy jest wręcz niewykonalne. Wymaga starannego osuszenia prącia.
Dlaczego się o tym wprost nie pisze ? Można się jedynie domyślać, że członek powinien być suchy.
Podejrzewam, że na opakowaniu prezerwatyw jest to uwzględnione i liczę że ktoś z forumowiczów ma to pod ręką.
Dlaczego się o tym wprost nie pisze ? Można się jedynie domyślać, że członek powinien być suchy.
Podejrzewam, że na opakowaniu prezerwatyw jest to uwzględnione i liczę że ktoś z forumowiczów ma to pod ręką.
- ksiezycowka
- Weteran
Co to znaczy dobrze dobrana? Bo tu nie ma za wiele do dobierania. Jest i juz. No chyba ze ktos ma malucha to faktycznie musi szukac jakichs mikro gumek. A co do suchosci penisa to racja - lepiej zeby byl suchy. Logiczne jest ze nawilzenie ktore ulatwia stosunek bedzie tez ulatwialo zsuwanie sie gumki.księżycówka pisze:Moim zdaniem to dość oczywiste, że dobrze dobrana prezerwatywa się nie zsuwa, a członka się nie smaruje smalcem przed jej założeniem.
Ja tak zakladam. Ale stosuje papier toaletowy zamiast suszarki.Dzindzer pisze:Wielu facetów zakłada pod konie c i te dają radę
A do autora tematu - zakladanie gumi jest dziecinnie proste, jej uzywanie takze. Jezeli do tego potrzebujesz instrukcje to ide o zaklad ze przed uzciem szamponu do wlosow tez takowej szukasz. Niezbadana tajemnica pozostanie tylko pytanie, jak poderwales jakas kobiete przy takim nastawieniu do zycia. No chyba ze trafils na jakas dobra instrukcje
- ksiezycowka
- Weteran
- Pasjonat
Przepraszam że znowu po dłuższej przerwie.
Mam już troje pożenionych dzieci. Jaka w tym niezbadana tajemnica ?
Instrukcja obsługi interesuje mnie tylko w aspekcie zjawiska handlowego.
Dziękuję Księżycówce za sprawdzenie ulotki Durexu. Będę wdzięczny za sprawdzenie opakowania. Jestem przekonany, że informacja o zakładaniu NATYCHMIAST po wzwodzie jest gdzieś drukowana. Na 100% była, bo widziałem na własne oczy.
Maverick pisze:
Niezbadana tajemnica pozostanie tylko pytanie, jak poderwales jakas kobiete przy takim nastawieniu do zycia. No chyba ze trafils na jakas dobra instrukcje
Mam już troje pożenionych dzieci. Jaka w tym niezbadana tajemnica ?
Instrukcja obsługi interesuje mnie tylko w aspekcie zjawiska handlowego.
Dziękuję Księżycówce za sprawdzenie ulotki Durexu. Będę wdzięczny za sprawdzenie opakowania. Jestem przekonany, że informacja o zakładaniu NATYCHMIAST po wzwodzie jest gdzieś drukowana. Na 100% była, bo widziałem na własne oczy.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”