witam, bardzo prosze o pomoc i opinie.
10 dni temu uprawiałam seks ze swoim chlopakiem, niestety pękła nam prezerwatywa i ok 34h po stosunku przyjęłam tabletkę 72 po,escapelle. juz po 4 dniach od wziecia tabletki dostalam okres, ktory trwal 2 dni(zazwyczaj mam 6 dni) , natomiast do tej pory mam jasno brązowy śluz, oprocz tego przy wejsciu do pochwy pojawila mi sie brązowa plamka i swędzenie. Czy moze to byc skutek wzietej tabletki? bardzo prosze o wasze opinie ;-)
tabletki 72po- skutki uboczne?
Moderator: modTeam
-
- Początkujący
- Początkujący
- Weteran
Oprócz tego tabletki 'po' mogą powodować w przyszłości trudności z utrzymaniem (donoszeniem) ciąży czy zajściem w ciąże w ogóle. Podobnie jak niektóre leki na......trądzik czy antykoncepcja opierająca się na dużej ilości hormonów. Warto czytać ulotki i konsultować się z lekarzami.
Odstaw smażone, ciężkostrawne jedzenie - wątroba taką chemią już nieźle w kość dostała więc nie ma potrzeby dodatkowo jej obciążać.
Odstaw smażone, ciężkostrawne jedzenie - wątroba taką chemią już nieźle w kość dostała więc nie ma potrzeby dodatkowo jej obciążać.
Adamiec pisze:Oprócz tego tabletki 'po' mogą powodować w przyszłości trudności z utrzymaniem (donoszeniem) ciąży czy zajściem w ciąże w ogóle.
No chyba jak ktoś używa tabletek "po" jako formę antykoncepcji, pracujac jako pani lekkich obyczajów o_O
Zdarzyło mi się parę razy w życiu łyknać "po". Nie lubię, nie polecam. No ale czasem trzeba. Mój organizm wytracało to z równowagi na dość długo, miałam potem bolesne miesiaczki i takie tam.
Wiadomo, nikt nie poleca tego stosować często, ale jak się parę razy w życiu zdarzy (a taki jest target tych tabletek), to żadnych problemów z ciaża to nie spowoduje (chyba, że ktoś miał jakieś inne problemy zawczasu, z tabletki "po" tylko je wzmocniły), zdarza się).
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”