zapomnialam pigułki ale...
Moderator: modTeam
zapomnialam pigułki ale...
witam,jestem tu nowa,ale postanowilam napisac bo niepokoi mnie pewna sprawa.Otoz rozpoczelam w piatek kolejne opakowanie tabletek Yasmin,przyjmuje je o 22.30,i wczoraj zapomnialam przyjac tabletki(druga z opakowania),zorientowalam sie dzis o 9.00 rano i od razu ja zazylam,wiec minelo 10,5godziny.Wiem ze do 12 godzin jak sie zapomni to niby nic sie nie dzieje i nastepne normalnie sie przyjmuje.Ale zatsanawiam sie czy jednak te 10,5 h to juz nei za pozno tymbardziej ze to nastapilo w pierwszym tygodniu brania kolejnego opakowania,a gdzies czytalamze wlasnie ta skutecznosc jest zalezna od tego w ktorym tygodniu zapomni sie o tabletce,co prawda tam dotyczylo to sytuacji powyzej 12h ale jednak mnie to zatsanawia.Czy ktos mial podobna sytuacje? czy stosowac jednak dodatkowe zabezpieczenie przez 7 dni czy ja juz za bardzo panikuje? Prosze o w miare szybkie odpowiedzi,bo nie moge przestac o tym myslec:([/list]
- ksiezycowka
- Weteran
odnowie temat bo nie bede zasmiecac forum. jezeli moja dziewczyna zapomniala tabletki drugi raz ( miesiac wczesniej tez byla taka sytuacja) i nie wziela jej w przeciagu 12 h to czy:
- bedzie miala z tego tytulu jakies problemy z organizmem
- musi zrobic jakas przerwe czy tez isc do ginekologa
- jak dlugo nalezalo by sie zabezpieczac przy ewentualnym seksie
w sumie odpowiedzi juz padly w tym temacie ale tabletka byla wzieta do tyhc 12 h tak wiec pytam. dzieki na odpowiedz i nie zbesztajcie mnie prosze
w sumie odpowiedzi juz padly w tym temacie ale tabletka byla wzieta do tyhc 12 h tak wiec pytam. dzieki na odpowiedz i nie zbesztajcie mnie prosze
zakrecona pisze:czy ja juz za bardzo panikuje?
panikujesz, 10,5 h to nie 12 i tyle.
[ Dodano: 2008-11-03, 12:15 ]
Lateralus pisze:nie wziela jej w przeciagu 12 h to czy:
1. nie bedzie miala
2. nie musi
3. jesli zapomniana tabletka byla z pierwszego lub ostatniego tygodnia to dodatkowe zabezpieczenie przez 7 dni jest wskazane
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Również nie chce zaśmiecac forum.
Yasmine biore od listopada, kochaliśmy się w czwartek, w piątek o 10 powinnam zarzyć tabletke-zapomniałam.
I teraz pytanie-zapomnianą tabletke przyjmuje tak szybko jak to możliwe (niestety mineło więcej niż 12h), kolejną tabletke przyjmuje o normalnej porze, dalej dodatkowe zabezpieczenie, ale czy ze względu na czwartkowy stosunek jest możliwa ciaża?
Yasmine biore od listopada, kochaliśmy się w czwartek, w piątek o 10 powinnam zarzyć tabletke-zapomniałam.
I teraz pytanie-zapomnianą tabletke przyjmuje tak szybko jak to możliwe (niestety mineło więcej niż 12h), kolejną tabletke przyjmuje o normalnej porze, dalej dodatkowe zabezpieczenie, ale czy ze względu na czwartkowy stosunek jest możliwa ciaża?
Ostatnio zmieniony 28 mar 2009, 06:28 przez megxx, łącznie zmieniany 1 raz.
- ksiezycowka
- Weteran