Witam wszystkich forumowiczów, wczoraj byłam po raz pierwszy u ginekologa (mam 18lat) po receptę na tabletki.
Przepisał mi oc-35, po szybkim googlowaniu okazalo sie ze sa tym samym co Diana.
Mam pare pytan do bardziej doswiadczonych forumowiczek ktore brały Dianę:
1. Pierwsza tabletke sie przyjmuje w 1 czy 5 dzien miesiaczki? Pytam bo wydawalo mi sie ze ginekolog cos mowil o 5 dniu.
2. Od ktorej tabletki zaczynaja one dzialac?
3. Jesli wezme tabletke 1 dnia ( domyslam sie ze to z 5 dniem to bzdura) to czy okres mi zniknie czy bedzie dalej normalnie?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi!
oc-35/Diana pytania początkującej
Moderator: modTeam
amega pisze:1. Pierwsza tabletke sie przyjmuje w 1 czy 5 dzien miesiaczki? Pytam bo wydawalo mi sie ze ginekolog cos mowil o 5 dniu.
2. Od ktorej tabletki zaczynaja one dzialac?
myślę, że na te 2 pytania znajdziesz odpowiedź na ulotce, która jest w opakowaniu, a jeśli nie, to użyj opcji szukaj i luknij po tematach, powinno być już gdzieś to opisane.
a jeśli nie, to przepraszam
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Fuck everything that you stand for!...
amega pisze:Pierwsza tabletke sie przyjmuje w 1 czy 5 dzien miesiaczki? Pytam bo wydawalo mi sie ze ginekolog cos mowil o 5 dniu.
1
amega pisze:2. Od ktorej tabletki zaczynaja one dzialac?
od pierwszej, po 3- 4 godzinach, tyle wchłania się tabletka
amega pisze:Jesli wezme tabletke 1 dnia ( domyslam sie ze to z 5 dniem to bzdura) to czy okres mi zniknie czy bedzie dalej normalnie?
będzie normalnie, chociaż może zniknąć, a możesz plamić cały miesiąc. Różnie organizm reaguje, przy pierwszym opakowaniu to nic niepokojącego.
-
- Zaglądający