1 okres po porodzie
Moderator: modTeam
1 okres po porodzie
Drogie mamy, mam pytanko.
Po jakim czasie po porodzie dostalyscie pierwszy raz okresu? Czy dolegliwosci byly takie same czy moze cos sie zmienilo? Ja od miesiaca nie karmie piersia i od wczoraj makabrycznie boli mnie dolna czesc brzucha, czuje sie prawie tak jakbym miala znow zaczac rodzic.
Czekam na wasze posty.
Po jakim czasie po porodzie dostalyscie pierwszy raz okresu? Czy dolegliwosci byly takie same czy moze cos sie zmienilo? Ja od miesiaca nie karmie piersia i od wczoraj makabrycznie boli mnie dolna czesc brzucha, czuje sie prawie tak jakbym miala znow zaczac rodzic.
Czekam na wasze posty.
Miałam 3 pierwsze okresy po porodzie...
Myślę, że ten ból, to wciąż kurcząca się macica. Przerwałaś karmienie, które proces kurczenia się przyspiesza i łagodzi objawy towarzyszące
Wiesz, to jest bardzo indywidualna sprawa. Ale u mnie po każdym z trzech porodów było prawie tak samo, tzn. 1wszy okres przed upływem pół roku.
Magiczna pisze:Ja od miesiaca nie karmie piersia i od wczoraj makabrycznie boli mnie dolna czesc brzucha, czuje sie prawie tak jakbym miala znow zaczac rodzic.
Myślę, że ten ból, to wciąż kurcząca się macica. Przerwałaś karmienie, które proces kurczenia się przyspiesza i łagodzi objawy towarzyszące
Magiczna pisze:Po jakim czasie po porodzie dostalyscie pierwszy raz okresu?
Wiesz, to jest bardzo indywidualna sprawa. Ale u mnie po każdym z trzech porodów było prawie tak samo, tzn. 1wszy okres przed upływem pół roku.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"
Joe Cocker
Joe Cocker
Okres
Po pierwszym dziecku okres wrócił po około 6 miesiącach. Ale co ciekawe owulacja chyba po kilku tygodniach po porodzie. Podczas badania Gienio stwierdził owulację. Przy drugim okresu jeszcze brak. Dziecko ma już 11 miesięcy. PIerwsze dziecko 3280 poród naturalny w znieczuleniu. Drugie - cesarka z uwagi na wielkość dziecka - 4390
mó synek ma prawie 8 miesiecy a ja jeszcze ani razu nie miałam okresu od porodu i bardzo sie z tego ciesze
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 08:19 przez iwonka, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”