Palenie, a tabletki....
Moderator: modTeam
Palenie, a tabletki....
Biorę tabletki jednofazowe i czytałam, że są one dla kobiet niepalących... Czasem mi się zdaży zapalić, nie jestem uzależniona, ale lubię sobie "puścić dymka". Czy palenie papierosów wpływa na zmniejszenie skuteczności tabletki? Wiem, że palenie jest niebezpieczne w połączeniu z tabletkami, bo może wywołać choroby serca, czy udar mózgu, ale czy zmniejsza skuteczność? Chcę zacząć współżycię i boję się, że przez papierosy zajdę w ciążę, bo mogą szkodzić tabletce... Pomóżcie ! 

Jaki był ten dzień,
co darował, co wziął.
Czy mnie wyniósł pod niebo,
czy zrzucił na dno...
co darował, co wziął.
Czy mnie wyniósł pod niebo,
czy zrzucił na dno...
- ksiezycowka
- Weteran
die_happy, w ulotce jest. Lekarz też o tym wie, a temat taki też już był.
Palenie podczas brania antykoncepcji nie da Ci dzidziusia, najwyżej Cię zabije. Masz 16 lat to jeszcze spokojnie możesz rzucić to, co zaczęłaś. Bardziej powinnaś bać się śmiertelnego zakrzepu płuc, udaru mózgu i wylewu niż dziecka, tak logicznie rzecz biorąc.
Palenie podczas brania antykoncepcji nie da Ci dzidziusia, najwyżej Cię zabije. Masz 16 lat to jeszcze spokojnie możesz rzucić to, co zaczęłaś. Bardziej powinnaś bać się śmiertelnego zakrzepu płuc, udaru mózgu i wylewu niż dziecka, tak logicznie rzecz biorąc.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
albo raczej na chorobeOlivia pisze:die_happy pisze:Wole zaśmiecać tabletkami
Pogadamy o tym za kilka lat, jak to Ci to zaśmiecanie wyjdzie na zdrowie.

"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
die_happy pisze:żeby w tak młodym wieku nie zrobić sobie dzidziusia...
Punkt dla Ciebie, że myślisz o antykoncepcji.
Ale jesteś jeszcze młoda i nie powinnaś brać tabletek anty. Nie lepiej iść do ginekologa i wspólnie wybrać najlepszą metodą, tak żebyś Ty była zadowolona i żeby organizm nie był narażony na takie dawki hormonów?
obawiam sie, ze ona byla u ginekologa i wcisnal jej tabletki i powiedzial, ze dla niej to bedzie najlepszeMarissa pisze:Nie lepiej iść do ginekologa i wspólnie wybrać najlepszą metodą, tak żebyś Ty była zadowolona i żeby organizm nie był narażony na takie dawki hormonów

"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
zalu pisze:a jak wpływa na działanie tabletek anty palenie 2-3 skrętów dziennnie przez moją laskę?
nie wpływa. ale już wiem, dlaczego tak się interesujesz zaburzeniami psychicznymi

pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
lollirot pisze:zalu pisze:a jak wpływa na działanie tabletek anty palenie 2-3 skrętów dziennnie przez moją laskę?
nie wpływa. ale już wiem, dlaczego tak się interesujesz zaburzeniami psychicznymi
a ja się domyślam, czemu ona się w ogóle nie odzywa. w perspektywie, że moj facet opowiada o mnie wszystko na forum też bym siedziała cicho choć zdecydowanie nie mam w zwyczaju

Could I borrow your oxygen? I want to breath what you're breathing ;*
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”