Jak to jest ???

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

abba
Zaglądający
Zaglądający
Jak to jest ???

Postautor: abba » 29 kwie 2007, 19:16

Witam :D

A więc: W marcu wzięłąm ostatnie opakowanie tabletek. Krwawienie występiło normalnie i od tamtego czsu minęło 28 dni. W tym czasie współżyłam z narzczonym bez zabezpieczenia. To było między 18, a 21 dniem cyklu. I teraz pojawia się pytanie, czy istnieje ryzyko zajścia w ciążę Wcześniej jak brałam tabletki i przestałam to @ dostałm w 28 dniu po odstawieniu, a póżniej co 28 dni miałam @ Cay możliwe aby po pnownym zaczęciu brania tabletek cylke były tak egularne jak po wcześniejszym odstawieniu Jeśli tak to kiedy powinnam wykonać test I w dodatku nie mam żadnych objwów zbliżającego się @

Pozdrawiam i z góry dziękuję :D
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 29 kwie 2007, 21:25

Tak możesz być w ciąży. Nie podałaś dokładnej daty współżycia więc trudno powiedzieć kiedy zrobić test paskowy :? jak chcesz być pewna na 100 % to idź zrób sobie w laboratorium poziom beta hcg we krwi wykrywa ciąże szybciej niż zwykły test a koszt jest podobny około 25 zł.
abba
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: abba » 29 kwie 2007, 21:46

_normalna_ pisze:Nie podałaś dokładnej daty współżycia

Współżyłam 18, 19, 20 i 21 dnia cylku(po odstawieniu tabletek). Najbardziej jestem ciekawa jak to wygląda po odstawieniu tabletek :? Wiem, że pierwsze cylke są zreguły nieregularen i dlatego się pytam czy mogę być w ciąży :? Dlatego trudno określić dni płodne tak od razu :?
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 29 kwie 2007, 22:23

abba, po odstawieniu to wolna amerykanka. Mozesz byc w ciazy jak najbardziej. Czesto sie zdarza ciaza mnoga w takich przypadkach :)
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 29 kwie 2007, 23:55

Wydaje mi się, że raczej nie było to przypadkowe współżycie;) i to prawda, że po odstawieniu tabletek cykle mogą być nieregularne i nie ma sensu liczenie dni płodnych 8) zróbta test i tyle 8)
może coś z tego bedzie <przytul>
abba
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: abba » 30 kwie 2007, 08:03

złotooka kotka pisze:Czesto sie zdarza ciaza mnoga w takich przypadkach :)

Zdecydowanie wolę jedo dziecko.

_normalna_ pisze:Wydaje mi się, że raczej nie było to przypadkowe współżycie;)

Całkiem zaplanowane też nie. Tak się stało, że akutrat narezczony zrobił mi niespodziankę i przyleciał na moje urodziny :*

Dzięki dziewczynki :D

A może oriętujecie się jaki są obajwy wczesnej ciąży poza brakiem okresu ??
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 30 kwie 2007, 09:31

U mnie to była: straszna senność, powiększone piersi i super cera 8) dopiero później doszły mdłości i brak apetytu :|
Idź zrób sobie badanie krwi wykrywa bardzo wczesną ciąże i będziesz juz wiedzieć co i jak 8)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Re: Jak to jest ???

Postautor: Andrew » 30 kwie 2007, 09:37

abba pisze:Witam :D

A więc: W marcu wzięłąm ostatnie opakowanie tabletek. Krwawienie występiło normalnie i od tamtego czsu minęło 28 dni. W tym czasie współżyłam z narzczonym bez zabezpieczenia. To było między 18, a 21 dniem cyklu. I teraz pojawia się pytanie, czy istnieje ryzyko zajścia w ciążę Wcześniej jak brałam tabletki i przestałam to @ dostałm w 28 dniu po odstawieniu, a póżniej co 28 dni miałam @ Cay możliwe aby po pnownym zaczęciu brania tabletek cylke były tak egularne jak po wcześniejszym odstawieniu Jeśli tak to kiedy powinnam wykonać test I w dodatku nie mam żadnych objwów zbliżającego się @

Pozdrawiam i z góry dziękuję :D

wczesniej moja myszka miala normalnie okres , po ponownym odstawieniu tabletek juz tak nie było , nie miala go prawie 3 miesiace ! a w ciazy nie jest
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
abba
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: abba » 30 kwie 2007, 09:56

Dzięki za odpowiedzi :D
A kiedy pada deszcz.. bezdomne koty mokną..
Co zrobic, sam wiesz - w piwnicy uchyl okno...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 30 kwie 2007, 16:29

abba pisze:A może oriętujecie się jaki są obajwy wczesnej ciąży poza brakiem okresu ??
Czesto brak okresu tez nie jest jej ob jawem.

Ja po tabletkach pierwszy okres mialam np nromalnie. Wg mnie jak najbardziej w ciazy byc mozesz i nalezalo by to zbadac np testem czy badaniami z krwi.
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 30 kwie 2007, 21:11

Andrew pisze:a w ciazy nie jest

To jest cud! ;DD

abba, możesz być w ciąży, a test możesz już zrobić :)
abba pisze:A może oriętujecie się jaki są obajwy wczesnej ciąży poza brakiem okresu ??

Było o tym na forum - wyszukiwarka <regulamin>
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 02 maja 2007, 07:47

złotooka kotka pisze:Czesto sie zdarza ciaza mnoga w takich przypadkach :)

no własnie z tego powodu, nie zdecydowała bym sie teraz na seks w dzien niepłodny, bo wydaje mi sie, ze sa szanse, ze to tylko według mnie moze byc dzien niepłodny.
Mona pisze:abba, możesz być w ciąży, a test możesz już zrobić :)

dokładnie, jak bym miala watpliwosci to od razu bym test zrobila, tak, zeby sie nie stresowac

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”