okres, a tabletki
Moderator: modTeam
- Smerfetka;)
- Bywalec
mam pytanko do kobiet zażywajązych tabletki antykoncepcyjne. otóż wczoraj skończyłam pierwsze opakowanie, więc wychodzi na to, że dzisiaj powinnam dostać okres. a jednak nie dostałam. wiem, ze to możliwe, że przy pierwszej "sztucznej" miesiączce może ona się nie pojawić, ale chciałam wysłuchac waszych opini po jakim czasie po wzięciu ostatniej tabletki z pierwszego opakowania dostałyście okres licze na mądre wskazówki i odp dodam jeszcze, że kocham się z moim mężczyzna bez gumki i kończy on we mnie. wiem, że jest małe prawdopodobieństwo ciąży, ale jednak...
mam to szczęście, że znalazłam Tego JEDYNEGO!!!! Kocham Cię Dziubasku:*
spokojnie jak drugi raz pod rząd nie dostaniesz to sie martw!!
pierwsze kilka opakowań i tak będziesz mieć chaos pewnie.
Moja pierwszy dostała chyba od razu w 1szy dzień przerwy, ale teraz nie zawsze idealnie dostaje
my też nie stosujemy niczego i kończę w niej i jak na razie (na szczęście):) tatusiem nie jestem
pierwsze kilka opakowań i tak będziesz mieć chaos pewnie.
Moja pierwszy dostała chyba od razu w 1szy dzień przerwy, ale teraz nie zawsze idealnie dostaje
my też nie stosujemy niczego i kończę w niej i jak na razie (na szczęście):) tatusiem nie jestem
ja biore ostatnia tabletke w sobote a okres dostaje we wtorek, dla mnie to jest zupelnie normalnie wiec nie wiem skad sobie wzielas teorie, ze powinien byc w pierwszym dniu bez tabkletki. Proponuje jeszcze poczytac na temat tabl, bo z Twoich wypiowiedzi na forum wynika, ze nie wiesz o nich prawie nic
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
-
- Weteran
Mi sie konczy w srode a dostaje w poniedzialek po poludniu.
Trwa to tak jeden, max dwa dni. I wlasciwie to nie potrzebuje zadnych podpasek czy tamponow, sama wkladka by starczyla.
Trwa to tak jeden, max dwa dni. I wlasciwie to nie potrzebuje zadnych podpasek czy tamponow, sama wkladka by starczyla.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
-
- Weteran
Z tym tak. Ale mam za to ostatnio inne problemu i coraz czesciej wpada mi do glowy, ze moze to tabletki sa tez czesciowo odpowiedzialne.
Musze isc do ginekologa, moze cos poradzi
- ksiezycowka
- Weteran
ojej, a co sie dzieje? u mnie teraz okres to masakra, bol okropny, obfity w ogole teraz sobie w swieta namieszalam, bo pomylilam poniedzialek z niedziela i chcialam tak krotka, jednodniowa przerwe zrobic zeby nie dostac okresu albo przesunac sobie zaczecie opakowania na niedziele a i tak sie pomylilamzłotooka kotka pisze:Ale mam za to ostatnio inne problemu
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
-
- Weteran
Mam bardzo bolesne stosunki mimo dodatkowego nawilzania. Bardzo.
Nie bede sie zaglebiac i tak bez lekarza sie nie obejdzie.
Re: okres, a tabletki
Smerfetka;) pisze:mam pytanko do kobiet zażywajązych tabletki antykoncepcyjne. otóż wczoraj skończyłam pierwsze opakowanie, więc wychodzi na to, że dzisiaj powinnam dostać okres. a jednak nie dostałam.
W opakowaniu każdych tabletek antykoncepcyjnych znajduje się ulotka, w której wszystko jest dość szczegółowo opisane, także to kiedy ma wystąpić krwawienie...
Zanim przyjęłam pierwszą tabletkę bardzo wnikliwie przeczytałam ulotkę i zapoznałam się z informacjami w niej zawartymi, ponieważ nie są to witaminy tylko hormony i powinno się o nich sporo wiedzieć, skoro chce się je zarzywać.
Więc droga Smerfetko przeczytaj ją dokładnie.
A co do występowania miesiączki ja mam w środę (ostatnią przyjmuję w niedzielę) a okres trwa mi 3 dni, z czego ostatni jest tylko lekkim plamieniem
- Smerfetka;)
- Bywalec
- Weteran
- Weteran