tabletki anty plus grzybica - czesta dolegliwość.
Moderator: modTeam
- *marzyciel*
- Entuzjasta
tabletki anty plus grzybica - czesta dolegliwość.
tak tylko chciałm poinformować wszystkie kobiety, które stosuja antykoncepcje horonalną (czy to plasterki, czy tabletki czy nawet środki plenikobójcze), że sprzyjają one rozwojowi róznych infekcji grzybiczych pochwy. więc lepiej sie zastanowic przed rozpoczeciem takic metod antykoncepcyjnych lub od razu na zapas zaopatrzyc sie w probiotyki jak np. lacibios femina w celu ochrony organizmu i wzbogacania mikroflory pochwy w pałeczki kwasu mlekowego. ja bralam najpierw yasmin potem mercilon i po obu miałam infekcje, dlatego ostrzegam.
Przyjaciel to ten kto przychodzi, gdy inni wychodzą
-
- Weteran
Co najdziwniejsze od czasu jak zaczelam brac tabletki to skonczyly sie moje problemy z nawracajacymi infekcjami grzybicznymi. Niby wiem, ze to co pisze *marzyciel* jest prawda, ale u mnie zadzialalo odwrotnie, wiec nie ma co panikowac. 

off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
- ksiezycowka
- Weteran
I? To jest generlanie oczywiste dosyc i takich informacji podstawowych lekarz udziela. Normlany lekarz...*marzyciel* pisze:ak tylko chciałm poinformować wszystkie kobiety, które stosuja antykoncepcje horonalną (czy to plasterki, czy tabletki czy nawet środki plenikobójcze), że sprzyjają one rozwojowi róznych infekcji grzybiczych pochwy.
Po co temat do tego i chlew na forum?
To tak jakbys zalozyla topic sluchajcie jak zaczynacie brac tabletki to moga wystapic krawienia a nawet tez skutki inne uboczne

[ Dodano: 2006-11-27, 17:27 ]
Al eok chcialas chyba dobrze

-
- Bywalec
*marzyciel* pisze:sprzyjają one rozwojowi róznych infekcji grzybiczych pochwy
to prawda
moj lekarz powiedzial, ze niestety nawet jak sie potem tych infekcji pozbedzie, to niestety tylko tymczasowo
creativ pisze:wydaje ze po globulkach plemnikobójczych nie moga wystąpić obajwy grzybiczne przecież jedną z właściwości tych globulek jest przeciwstawienie się powstawaniu grzybicy!
co do globulek, to nie wiem czy tez powoduja grzybice
ale sa globulki plemnikobojcze i globulki leczace infekcje! to dwie rozne rzeczy
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”