mam od dluzszego czasu obsesje na temat tego ze jestem bezplodna. Ciagle spoznia mi sie okres, a w tym roku samoistnego okresu praktycznie nie mialam, ciagle szprycuje sie jakimis lekami na wywolanie miesiaczki, od poczatku pazdziernika tez nie mialam okresu.
Zrobilłam badania FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Prolaktyna i Testosteron i z diagnostyki wyszlo mi ze wlasciwie jest ok, ale nie poszlam do ginekologa z powrotem na konsultacje, bo uznalam ze jest OK. ale dzis w necie znalazlam wzmianke, ze moje wyniki nie sa do konca dobre.
Znacie jakas strone w necie, gdzie jest interpretacja tych wynikow? bo ja nic nie moge znales, a to co znalazlam podlamalo mnie
Nieplodnosc
Moderator: modTeam
-
- Weteran
- Weteran
Dzindzer pisze:agna 24 pisze:Znacie jakas strone w necie, gdzie jest interpretacja tych wynikow? bo ja nic nie moge znales, a to co znalazlam podlamalo mnie
a co jak jestes niepłodna to bedziesz sie netem leczyła
do lekarza z tymi wynikami.
dobra, dobra, w tym tygodniu nie mam czasu...
co oznacza "obniżona rezerwa jajnikowa"???
agna 24 pisze:dobra, dobra, w tym tygodniu nie mam czasu...
to sie umów na wizyte za tydzień
skoro masz watpilwości to potraktuj to powaznie.
Zrozum to Twoje zycie. zreszta czytałam, ze chcesz mieć dzieci. Wiec migiem w przyszlym tygodniu do lekarza.
nie pytaj sie tu, bo to moze cie tylko negatywnie nakrecic.
Idź do lekarza, tylko on cie poprawnie zdiagnozuje
-
- Weteran
Dzindzer pisze:agna 24 pisze:dobra, dobra, w tym tygodniu nie mam czasu...
to sie umów na wizyte za tydzień
skoro masz watpilwości to potraktuj to powaznie.
Zrozum to Twoje zycie. zreszta czytałam, ze chcesz mieć dzieci. Wiec migiem w przyszlym tygodniu do lekarza.
nie pytaj sie tu, bo to moze cie tylko negatywnie nakrecic.
Idź do lekarza, tylko on cie poprawnie zdiagnozuje
dzieki, pojde.... juz dawno powinnam....
a swoja droga, wyniki nie sa calkiem dobre.....
- _normalna_
- Uzależniony
agna 24 pisze:Znacie jakas strone w necie, gdzie jest interpretacja tych wynikow? bo ja nic nie moge znales, a to co znalazlam podlamalo mnie
marsz do gina a nie leczenie przez net, na pewno musisz mieć jeszcze zrobione USG jajników czy nie masz jakiegoś torbiela lub guzka bo to też czesto może mieć wpływ na cykl
agna 24 pisze:co oznacza "obniżona rezerwa jajnikowa"???
Znalezione http://www.dzieckoinfo.com/forum/showth ... apsed&sb=5
-
- Weteran
Ale jakos sie udaloYasmine pisze:agna 24 pisze:co oznacza "obniżona rezerwa jajnikowa"???
Znalezione http://www.dzieckoinfo.com/forum/showth ... apsed&sb=5
Nie rozumiem
To znaczy ze w organizmie kobiety, jest okreslona liczba plodnych jajeczek, i trzeba je osczedzac jesli ma sie ognizona rezerwe?
a jak ma sie sprawa z tarczyca i plodnoscia?
Ja czytalam, ze nie zaciekawie..... czy ktos z was, wie cos blizej na ten temat, moze z doswiacdczenia
agna - z doświadczenia, to ja mogę Ci napisać, że jak będziesz non-stop myślała o tym, że jesteś bezpłodna, to tak będzie.
W czasie ciąży kobieta raczej nie jajeczkuje
agna 24 pisze:to prawie 12 oszczedzonych cykli, wiec i tyle potencjalnych jajeczek, ktore czekaja na swoja kolejke...
W czasie ciąży kobieta raczej nie jajeczkuje

"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"
Joe Cocker
Joe Cocker
- _normalna_
- Uzależniony
To znaczy ze w organizmie kobiety, jest okreslona liczba plodnych jajeczek, i trzeba je osczedzac jesli ma sie ognizona rezerwe?
nie zawsze jest tak, że podczas owulacji jajniki uwalniaja jajeczka które są zdolne do zapłodnienia, nawet mimo zapłodnienia jajeczka się nie rowijają (są puste, nie ma w nich zarodków i organizm się ich pozbedzie)...nie możesz oszczędzać jajeczek jesli masz możliwość zajdź w ciąże
[ Dodano: 2006-11-26, 11:25 ]
agna 24 pisze:a jak ma sie sprawa z tarczyca i plodnoscia?
Ja czytalam, ze nie zaciekawie..... czy ktos z was, wie cos blizej na ten temat, moze z doswiacdczenia
http://www.forumginekologiczne.pl/txt/print,1908,2
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”