Mam małe pytanko,
jak bierze się pigułki i mimo wszystko zajdzie w ciąże, bo takie rzeczy tez się zdarzają, po czym można to pozna. Czy tak jak normalnie nie ma co miesięcznego krwawienia??
Napiszcie co wiecie:0
pigułki a Ciąża
Moderator: modTeam
Kobieta może:
1. Nie mieć miesiączki w wyznaczonym terminie;
2. Mieć słabszą (mniej obfitą) niż zwykle;
3. (bardzo rzadko) może mieć w zupełności (na pierwszy rzut oka) normalną.
Wszystko zależy od stężenia hormonów. Jednak takie przypadki prawie nie występują. Kobieta może zajść w ciąże jeżeli zapomni leków, weźmie jakieś które wpływają na antykoncepcje lub jeżeli tabletka jest źle dobrana a nie jeżeli wszystko było w porządku.
W takich sytuacjach najłatwiej o test ciążowy i ma się pewność.
1. Nie mieć miesiączki w wyznaczonym terminie;
2. Mieć słabszą (mniej obfitą) niż zwykle;
3. (bardzo rzadko) może mieć w zupełności (na pierwszy rzut oka) normalną.
Wszystko zależy od stężenia hormonów. Jednak takie przypadki prawie nie występują. Kobieta może zajść w ciąże jeżeli zapomni leków, weźmie jakieś które wpływają na antykoncepcje lub jeżeli tabletka jest źle dobrana a nie jeżeli wszystko było w porządku.
W takich sytuacjach najłatwiej o test ciążowy i ma się pewność.
Super podpis miałem ale mi się skasował 
-
- Bywalec
zrob test ciazowy i bedziesz wszystko wiedziec. tabletki, pigulki itp. nie sa 100% ochrona wiec zawsze jest jakies ryzyko. a pozatym dziecko moze byc jakies chore po hormonach wiec przydaloby sie wszystko sprawdzic i nie brac wiecej pigulek dopoki nie bedziesz wiedziec na pewno... bo moza sobie i ewentualnemu potomkowi zaszkodzic,
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”