Witam,
mam pytanie: czy jest wśród Was jakaś dziewczyna zażywająca Regulon i psychotropy (konkretnie neuroleptyki)? Jeśli jest, to kolejne pytania: zabezpieczasz się dodatkowo? Co powiedział Twój lekarz na temat ewentualnych interakcji?
Wiem, że najlepiej spytać lekarza. Od jednego usłyszałam: "nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem aby kobieta prawidłowo przyjmując tabletki i biorąc jednocześnie Zolafren zaszła w ciążę." Ale w końcu ktoś musi być pierwszy Druga lekarka wie, co biorę i nic nie mówiła o zmniejszonej skuteczności. Dodam, że w ulotce nie napisano, że te leki obniżają skuteczność.
Dlatego chciałabym uzyskać informacje od dziewczyn, które znają tę sytuację z autopsji. Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam
Tabletki anty (Regulon) a psychotropy
Moderator: modTeam
Ja bralam przez pare lat polaczenie roznych tabletek antykoncepcyjnych i roznych psychotropow i w ciaze nie zaszlam. Zasiegnij na wszelki wypadek opinii jeszcze innych lekarzy, zeby sie upewnic. I uwazaj bo czasem mieszanie hormonow z psychotropami moze poglebiac depresje i wszelkie objawy "mentalne" wiec musisz to przede wszystkim skonsultowac ze swoim psychiatra/ neurologiem czy ktokolwiek Ci wypisuje te psychotropy.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”