harmonet libido seks

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Little-insane
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Little-insane » 01 lis 2006, 15:28

mi tez libido sie zwieksza.. :D wiem ze mogę bez konsekwencji (choc wiadomo ze nigdy pewnosci 100%) ale jakos mi się bardziej chce :) a co do pań ktorym sie zmniejsza.... moze trzeba isc do lekarza i sprobowac zmienic tabletki:>?? moze pomoze ;)
"...Niepokorna i zła bram nieba nie sięgnę..."
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 lis 2006, 23:34

Bywa. Po odstawieniu wraca na wlasciwy poziom.
Awatar użytkownika
zagubiona_wenus
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zagubiona_wenus » 09 lis 2006, 10:45

ja też brałam Harmonet i zmniejszyło mi sie libido. Odstawiałam i po jakiś 2-3 miesiącach zauważyłam że mam większą ochote na seks. Także w moim przypadku jestem pewna że to była wina tabletek :)
grzeczne dziewczynki idą do nieba... niegrzeczne idą tam gdzie chcą!
Awatar użytkownika
papa_smerf
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: papa_smerf » 13 lis 2006, 23:24

Moja dzięwczyna również brała Harmonet przez jakieś 2,5 roku i nie zauważyłem żeby miała mniejszą ochotę na seks. Przestała brać jakies dwa miesiące temu. i od tamtej pory prawie w ogóle nie ma ochoty na seks :/, mało tego wógole na jakiekolwiek zabawy :/. Jest to chyba efekt uboczny odstawienia. Jak sądzicie jak długo może to potrwać? I drugie pytanie: Na jaki okres trzeba odstawić tabletki, aby organizm oczyścił się z nich?
kajot
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kajot » 13 lis 2006, 23:57

a co po tabsach do czyszczenia? jedynie naturalna regulacja-poziom hormonów musi wrócić do normy. a to ile to pewnie zależy od osoby!!

ja u swojej dziewczyny nie zauważyłem spadku, może nawet wzrost :)
(podobnie u dziewczyny kolegi - też harmonet, nie narzeka na brak seksu)

czasem też miewa niechęć :) i wtedy zaczyna wymyślać, że nasz związek nie może polegać na codziennym seksie i takie tam, ale to z reguły jeżeli nie ma humoru,
ale często jeżeli ją podniece to z nie nie nie robi się taaaak taaaaaaaak taaaak :)

ja uważam, że w większości przypadków to raczej wina humoru i innych czynników, których w wypadku kobiet jest baaaaaardzo dużo :)
Awatar użytkownika
papa_smerf
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: papa_smerf » 14 lis 2006, 10:54

Po tabletkach organizm jest rozregulowany, woda zalega w organizmie itp. Na ile zazwyczaj robi się taką przerwę aby organizm mógł odpocząć od tabletek?
Grace

Postautor: Grace » 14 lis 2006, 15:08

papa_smerf pisze:Na ile zazwyczaj robi się taką przerwę aby organizm mógł odpocząć od tabletek?

min pół roku

[ Dodano: 2006-11-14, 15:09 ]
vkajot pisze:których w wypadku kobiet jest baaaaaardzo dużo

<foch>
kajot
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kajot » 14 lis 2006, 17:11

nie fochaj się Gosiu :)
ale przyznaj że tak jest
co nie zmienia faktu, że cholernie ciężko by było bez tych kobiet żyć, nawet z tymi ich humorkami, fochami i całą plejadą innych wad:) hehe

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”