jakie stosujece ?
Moderator: modTeam
Byłam u ginekologa i przepisał mi właśnie Cilest.Każde tabletki mogą działać inaczej na inny organizm.Akurat Cilest wymyślono 50 lat temu i gdyby był szkodliwy w tak wielkim stopniu jak większość z was pisze, to dawno by go wycofali z produkcji!!! Jest przeznaczony dla młodych dziewczyn-gdyż ma małą zawartość hormonów,poprawia cerę. Jeśli nie masz problemów z cerą to polecam Harmonet, on też jest z małą ilością hormonów-co nie znaczy, że przez to te tabletki są mało skuteczne!!!! Co za głupota z tym ryzykiem 30%
kosztują tylko 18 zł
kosztują tylko 18 zł
,, Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata"
- ksiezycowka
- Weteran
Jak wszystkie te nowsze terazrasta:) pisze:Jeśli nie masz problemów z cerą to polecam Harmonet, on też jest z małą ilością hormonó
Chyba zartujesz?Gdyby nawet byl na ilu jeszcze naiwnych bysoie zdarzyli dorobic?rasta:) pisze:gdyby był szkodliwy w tak wielkim stopniu jak większość z was pisze, to dawno by go wycofali z produkcji!!!
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Weteran
A ja po Yasmin sie dobrze czuje. Okres mam krotszy i mniej obfity, libido bez zmian. Tylko nogi mam strasznie ciezkie i obolale, jakbym wiecznie byla po dlugim marszu. Ale cowieczorny masaz sprawia cuda i nie narzekam.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
A ja biore Harmonet od ponad pół roku i to moje pierwsze tabletki.
Dla mnie zadzialaly rewelacyjnie - jestem z nich zadowolna.
Po pierwsze dlatego, że w ciąży nie jestem (albe oprócz tabletek używamy jeszcze prezerwatywy), po drugie dlatego, że jeszcze nigdy nie miałam tak głaciutkiej cery jak pupcia niemowlęcia i mam wrażenie że to tabetkom to zawdzięczam. Po trzecie po Harmonecie urosły mi piersi - a było to bardzo pożadane dla mnie.
A z ochotą na seks to nigdy nie miałam problemu - ale to pewnie dlatego że jestem niewyżyta.
Obecie jestem pełna obaw jak to będzie po odstawieniu Harmonetu - jak się będe czuła czy będe miała normalnie okres - bo z powodu sytuacyjnego fizycznego jedynie oddalenia się od ukochanego zabezpiecznie nie będzie koniecznie przez pewnien czas.
Dla mnie zadzialaly rewelacyjnie - jestem z nich zadowolna.
Po pierwsze dlatego, że w ciąży nie jestem (albe oprócz tabletek używamy jeszcze prezerwatywy), po drugie dlatego, że jeszcze nigdy nie miałam tak głaciutkiej cery jak pupcia niemowlęcia i mam wrażenie że to tabetkom to zawdzięczam. Po trzecie po Harmonecie urosły mi piersi - a było to bardzo pożadane dla mnie.
A z ochotą na seks to nigdy nie miałam problemu - ale to pewnie dlatego że jestem niewyżyta.
Obecie jestem pełna obaw jak to będzie po odstawieniu Harmonetu - jak się będe czuła czy będe miała normalnie okres - bo z powodu sytuacyjnego fizycznego jedynie oddalenia się od ukochanego zabezpiecznie nie będzie koniecznie przez pewnien czas.
Kazdy problem ma rozwiazanie.
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
- ksiezycowka
- Weteran
moon pisze:A w czerwcu nie pisalas nam o swoim pierwszym opakowaniu jakie bierzesz i jestes ciekawa czy faktyucznie np biust Ci urosnie?
Gdzieś w czerwcu kończyłam pierwsze opakowanie - teraz już szóste wcinam - a dla mnie sześć miesięcy to pół roku.
Ależ Ty dociekliwa jesteś...
moon pisze:betusia, jak tak dobrze na CIebie dziala a kochany jedzie na nie tak dlugo to nie przerywaj wiec
Nie - raczej przerwać trzeba - bo jedzie na pół roku.
Ostatnio rozmawiałam z kumpelą która po braniu Harmonetu przez pół roku odstawila - i mówiła że strasznie przytyła... Boję się tego, ale jak to w życiu bywa strach ma wielkie oczy.
- ksiezycowka
- Weteran
moon, ale cykl trwa 28 dni przy tabletkach - a ja zaczełam w maju - w czerwcu pirsze już kończyłam - dla mnie 6 cykli to pół roku, bo ja nie mierze czasu cyklami miesięcy kalendarzowych tylko cyklami miesiączkowymi operuje.
Czas to pojęcie bardzo subiektywne - dla mnie 4, 5 miesięcy to już pół roku - bo wakacji to ja też nie wliczam do normalnego czasu.
No właśnie.. . szkoda kasy przede wszystkim.
Czas to pojęcie bardzo subiektywne - dla mnie 4, 5 miesięcy to już pół roku - bo wakacji to ja też nie wliczam do normalnego czasu.
moon pisze:No to też bym odstwila na taki czas
No właśnie.. . szkoda kasy przede wszystkim.
- ksiezycowka
- Weteran
Moj nie od miesiaczki do miesiaczki to 29 dni wychodzi.betusia pisze:cykl trwa 28 dni przy tabletkach
od pierwszego dnia okresu do 1 pigulki jest 3 dni potem 21 brania i 5 dzni przerwy.
Dlaczego?betusia pisze:wakacji to ja też nie wliczam do normalnego czasu.
No to prawie pol roku ok. Ale nie ponadbetusia pisze:dla mnie 4, 5 miesięcy to już pół roku
[ Dodano: 2006-09-21, 18:02 ]
Mi nie kasy a zdrowia. na miesiac czy dwa bym nie przerwala ale pol roku juz tak.betusia pisze:zkoda kasy przede wszystkim.
moon pisze:Moj nie od miesiaczki do miesiaczki to 29 dni wychodzi.betusia pisze:cykl trwa 28 dni przy tabletkach
od pierwszego dnia okresu do 1 pigulki jest 3 dni potem 21 brania i 5 dzni przerwy.
Się przyczepię - ale to niemożliwe <boje_sie>
Strasznie pokręcone to wyliczenie podałaś, ale jeżeli w opakowaniu masz 28 tabletek i nie bierzesz co cykl jednej dodatkowej z innego opakowania, to Twój cykl będzie trwał 28 dni.
Tak jak opakowanie zawsze zaczynasz np. w poniedziałek, tak samo okres zawsze dostajesz tego samego dnia - powiedzmy w środę. Od środy do środy za 4 tygodnie to 28 dni.
A rozumując sposobem Betusi: Rok ma 52 tygodnie. Zużywa się jedno opakowanie tabletek na 4 tygodnie. 52/4 = 13. I tym sposobem rok ma 13 miesięcy
moon pisze:od pierwszego dnia okresu do 1 pigulki jest 3 dni potem 21 brania i 5 dzni przerwy.
jasne że pokręcone - cykl trwa niezaprzeczalnie dni 28 jeżeli masz 21 tabletek w opakowaniu a przerwe robisz normalną siedmiodniową.
21 + 7 = 28 a nie 29 - liczyć to ja jeszcze umiem.
moon pisze:Mi nie kasy a zdrowia.
A mi kasy - tylko i wyłącznie. Bo o zdrowie się nie martwie - jestem zdrowa jak ryba. A tabletki działają na mnie bardzo korzystnie - szerg korzyści wymieniłam powyżej.
moon pisze:betusia napisał/a:
wakacji to ja też nie wliczam do normalnego czasu.
Dlaczego?
Podałam przykład na subiektywne odczuwnie czasu. Dla mnie wakacje to sielanka. Nie trzeba rano wstawać - można się wyszaleć do woli - po prostu wakacje i tyle. W moim kalenadarzu rok normalny trwa 9 miesięcy.
[ Dodano: 2006-09-21, 18:29 ]
Anula pisze:I tym sposobem rok ma 13 miesięcy
Dokładnie o to mi chodziło.
- ksiezycowka
- Weteran
Nie mamAnula pisze:jeżeli w opakowaniu masz 28 tabletek
Tak ale cykl to od okresu do okresu a nei od pigulki do pigulkibetusia pisze:21 + 7 = 28
Toz podalam normalne obliczenia dostaje okres kazdego 5 dnia przewy po prostu. W sobote. W sobote jest pierwszy dzien cyklu. 4 dnia cyklu zaczynam opakowania 21 tabletek. Potem czekam jeszcze 5 dni przerwy na okres. 3+21+5 rowna sie 29
moon pisze:Nie mamAnula pisze:jeżeli w opakowaniu masz 28 tabletek
Hehe, no tak, z rozpędu mi się napisało. Tak czy siak opakowanie jest na 28 dni przeznaczone.
moon pisze:Toz podalam normalne obliczenia dostaje okres kazdego 5 dnia przewy po prostu. W sobote. W sobote jest pierwszy dzien cyklu. 4 dnia cyklu zaczynam opakowania 21 tabletek. Potem czekam jeszcze 5 dni przerwy na okres. 3+21+5 rowna sie 29
Aleś uparta ;P Ale tym razem nie masz racji. Musisz zweryfikować poglądy na swój cykl
Przeanalizowałam tok Twojego rozumowania. Robisz błąd wliczając pierwszy dzień miesiączki do zarówno do aktualnego jak i poprzedniego cyklu.
Ok, w sobote jest pierwszy dzień cyklu i te 3 dni bez tabletek, potem 21 tabletek, ale potem liczysz 5 dni przerwy. Ale piątego już dostajesz okres, więc go nie wliczasz - to już początek nowego cyklu. 3 + 21 + 4 = 28
- ksiezycowka
- Weteran
moon, bo takie liczenie to każdego mogłoby na manowce zaprowadzić.
Matematyka to by z Ciebie pewnie nie było. Ze mnie też nie - bo jak sie na tabletki przestawilam to liczę cykle nie od krawienia ( - bo tak naprawdę to nie jest prawdziwa miesiączka a sztucznie wywołane krawienie z odstawienia które nawet na miano miesiączki nie zasługuje. ) a po prostu z podziałem na tygodnie brania pigułek i tydzień bez nich.
Zawsze biore o tej samej równo godzinie i ani razu jeszcze żadnych odchyleń w godzinach nie zrobiłam przez cały czas brania i mój organizm tak sie prystosował, że zawsze dostaje okres tego samego dnia po odstawieniu i o tej samej godzinie. Nie wiem czy u każdego tak się przyjmie - ale polecam przyjmowanie o tej samej godzinie - a nie porze - bo pora to może być na telesofora co najwyżej.
Matematyka to by z Ciebie pewnie nie było. Ze mnie też nie - bo jak sie na tabletki przestawilam to liczę cykle nie od krawienia ( - bo tak naprawdę to nie jest prawdziwa miesiączka a sztucznie wywołane krawienie z odstawienia które nawet na miano miesiączki nie zasługuje. ) a po prostu z podziałem na tygodnie brania pigułek i tydzień bez nich.
Zawsze biore o tej samej równo godzinie i ani razu jeszcze żadnych odchyleń w godzinach nie zrobiłam przez cały czas brania i mój organizm tak sie prystosował, że zawsze dostaje okres tego samego dnia po odstawieniu i o tej samej godzinie. Nie wiem czy u każdego tak się przyjmie - ale polecam przyjmowanie o tej samej godzinie - a nie porze - bo pora to może być na telesofora co najwyżej.
Ty Betusia ? a jak dlugo bierzesz piguły ? i co znaczy po odstawieniu ? ile razy juz odstawiłas pigulki >?
chyba,ze odstawieniem nazywasz tą przerwe w ich braniu
godzina w te czy w tamtą , nie stwaza problemu , tak czy siak okres zawsze przyjdzie w czwartek o 12 w południe
Beti ? ...pogadamy jak w ogóle ostawisz pigulki <browar>
chyba,ze odstawieniem nazywasz tą przerwe w ich braniu
godzina w te czy w tamtą , nie stwaza problemu , tak czy siak okres zawsze przyjdzie w czwartek o 12 w południe
Beti ? ...pogadamy jak w ogóle ostawisz pigulki <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Andrew pisze:ile razy juz odstawiłas pigulki >?
Za każdym razem - czyli 5 opakowań.
Nie wiem o czym niby miałabym z Tobą rozmawiać jak odstawie pigułki???
Raczej nie będe z Tobą rozmawiać, bo Cie nie znam.
Odstawienie zaś nastąpi w październiku z początkiem wyjazdu ukochanego czyli z końcem 6 opakowania.
Odstawienie w celu krwawienia po braniu opakowania to jedno.
Odstawienie na pól roku czyli przerwa po polsku pisząc to drugie.
Nie ma tu jakiejś specjalistycznej filozofii.
Mercilon, jak narazie jest super, nie odczuwam zadnych dziwnych i nieprzyjemnych w skutkach rzeczy. Cena waha sie odm28 do 32 zlotych.
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
A ja biore aktualnie "Minisistion". Cena ok 30 zł .
Jak narazie to jestem w trakcie pierwszego opakowania wiec za dużo nie mogę powiedzieć. W pierwszym dniu mialam wymioty, ale już później wszystko się ustabilizowało i już przez 5 tabletek jest ok - bez żadnych skutków ubocznych.
Jak narazie to jestem w trakcie pierwszego opakowania wiec za dużo nie mogę powiedzieć. W pierwszym dniu mialam wymioty, ale już później wszystko się ustabilizowało i już przez 5 tabletek jest ok - bez żadnych skutków ubocznych.
~*†*~ "A dead world, a dark path...welcome to hell, welcome to paradise!" ~*†*~
To są tabletki nimieckiej firmy : Jenapharm.
Jedna tabletka zawiera:0,125 mg Lewonorgestrelu i 0,030 mg Etynyloestradiolu.
Czyli ma tak średnią dawkę hormonów. Lekarz zaraz po zbadaniu - zapisał mi właśnie Minisistion.
[ Dodano: 2006-10-01, 21:12 ]
I jeszcze co mogę podać to, że jest to lek dwuskładnikowy-jednofazowy.
Jedna tabletka zawiera:0,125 mg Lewonorgestrelu i 0,030 mg Etynyloestradiolu.
Czyli ma tak średnią dawkę hormonów. Lekarz zaraz po zbadaniu - zapisał mi właśnie Minisistion.
[ Dodano: 2006-10-01, 21:12 ]
I jeszcze co mogę podać to, że jest to lek dwuskładnikowy-jednofazowy.
~*†*~ "A dead world, a dark path...welcome to hell, welcome to paradise!" ~*†*~
Polecam ,cilest ,biore juz dlugo.Wszystko w najlepszym ,porzadku.W euro aptece kosztuje tylko ok .18 zeta.
Lili...."QUOD ME NUTRIT ME DESTRUIT"
"Kiedy nie mialam już nic do stracenia dostałam wszystko"
Kiedy o sobie zapomniałam ,odnalazłam samą siebie
Kiedy poznalam upokorzenie i całkowitą uległość stałam sie wolna."
"Kiedy nie mialam już nic do stracenia dostałam wszystko"
Kiedy o sobie zapomniałam ,odnalazłam samą siebie
Kiedy poznalam upokorzenie i całkowitą uległość stałam sie wolna."
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”