jak wiele mam BIG PROBLEM...::(

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
castrolek
Entuzjasta
Entuzjasta
jak wiele mam BIG PROBLEM...::(

Postautor: castrolek » 03 sie 2006, 06:04

jeśli podobny temat był prosze o link...( nie mam czasu szukać teraz bo jestem w pracy).

mianowicie od trzech miesięcy biorę tabletki... anty.... a od dwóch miesięcy pracuje... Od tego czasu zaczęłam brać tabletki dość nieregularnie... raz o 15 po południu raaz o 20 a raz o 23... teraz po trzecim opakowaniu nie dostałąm jak narazie okresu a od ostatniej tabletki minęło 4 dni. (Ostatnia w neidziele) .. i czy coś się mogło stać??? niepożądanego??? ps.. z moim kochałam się pod koniec ostatniego okresu i do pięciu dni po... bez dodatkowego zabezpieczenia... a później raz/// około 15 tabletki z gumką...

prosze o odp... i ewentualne zamknięcie topiku..
-= Nothing`s Gonna Change My Love Fore YOU! :* =-
Awatar użytkownika
Anula
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Anula » 03 sie 2006, 15:55

castrolek pisze:Od tego czasu zaczęłam brać tabletki dość nieregularnie... raz o 15 po południu raaz o 20 a raz o 23...

Niedobrze :( Dlaczego nie bierzesz o stałej godzinie? Niby od 15 do 23 jest tylko 8 godzin, a opóźnienie nie powinno przekraczać 12, ale to wszystko w założeniu, że w pozostałe dni połykasz tabletki regularnie. Nie mówię, że od razu musisz być w ciąży, ale taka nieregularność na pewno nie jest dobra dla Twojego organizmu. Mi ginekolog mówiła, że skuteczność tabletek jest największa, jeżeli nie przekracza się czasu o więcej niż 1h.
To kiedy używaliście gumek nie ma specjalnego znaczenia, bo tabletki hamują owulację i nie można tu się odnosić do dnia cyklu. Obojętnie czy to 7 czy 15 tabletka. Większa szansa na ciążę będzie w tym dniu, im bardziej nieregularnie łykałaś tabletki w poprzedzającym go tygodniu.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 03 sie 2006, 17:39

Skutecznosc tabletek opiera sie na regularnosci ich brania i praca wcale w tym nie przeszkadza. Jesli musze brac jakies leki to biore je tez w pracy. Na pewno masz mozliwosc wziecia leku, gdziekolwiek nie pracujesz. Jesli nie chcesz, zeby ktokolwiek widzial, to idziesz do lazienki i bierzesz (tabletki antykoncepcyjne maja to do siebie, ze mozna je latwo polknac nawet bez wody, z sama slina). Jezeli masz klopoty z pamietaniem o tabletkach w pracy to ustaw alarm wibracyjny w komorce, tak, zeby nie przeszkadzal innym. Niedobrze robisz bo brane w ten sposob tabletki nie zabezpieczaja tak, jak powinny. Na razie zobaczysz co z tego wyjdzie a od nastepnego opakowania zacznij brac regularnie. Jezeli nie chcesz brac w pracy to zmien godzine na przed wyjsciem do pracy albo po powrocie. Albo w ogole na pozniejszy wieczor. Wtedy bedziesz miala zachowana ciaglosc.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 03 sie 2006, 18:05

A dlaczego nie przeczytasz najpierw ulotki od tabletek?
Esz zreszta szkoda slow...
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
<sex> -> ta też jest fajna
<hahaha> -> często sie śmieję...ze wszystkiego...
<fuckoff> -> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
Awatar użytkownika
castrolek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: castrolek » 04 sie 2006, 05:51

eh.... na szczęście skończyło się na stresie... i już tak nie postąpie;P :) (porsze o zamknięie topiku)
-= Nothing`s Gonna Change My Love Fore YOU! :* =-

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”