czy moge byc w ciązy?
Moderator: modTeam
czy moge byc w ciązy?
Mam takie pytanie. Kochałam się z chłopakiem w dni nie płodne, ale teraz spóźnia mi się okres. Chciałam zapytać czy jest duże prawdopodobieństwo ze jestem w ciąży. Chciałam zaznaczyc że byly to stosunki, albo przerywane albo z prezerwatywą. A kolejne pytanie mam takie: po ilu dniach od stosunku test ciążowy moze pokazac prawidłowy wynik i o jakiej porze dnia najlepiej go zrobić? Dziękuje za pomoc
Sarah2 pisze:na pewno się nie pomyliłam, bo na wszelki wypadek sprawdzałam z klandarzykiem na kobieta.interia.pl
ale i tak się boję
a jak obliczałas?? tylko wyliczylaś?? czy obserwowałaś śluz? a może mierzyłaś temperaturę??
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
Sarah2 pisze:na pewno się nie pomyliłam, bo na wszelki wypadek sprawdzałam z kalendarzykiem na kobieta.interia.pl
ale i tak się boję
Kalendarzykiem to se możesz z grubsza planować, kiedy zorganizować wolną chatę albo urlopik jakiś, zeby się pokochać ze swoim chlopem beztrosko. Niestety kalendarzyk to są obliczenia - im bardziej regularny cykl, spokojniejsze życie - tym ryzyko wpadki mniejsze. Natomiast zawsze powinno się obserwować swoje ciało wg jednej albo kilku dostępnych metod sprawdzenia, czy dni płodne już były, czy też nie były, czy też może nadchodzą. Inaczej - różne rzeczy się mogą zdarzyć. Tym bardziej, że lato jest i bociany jeszcze nie odleciały.

Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
- ksiezycowka
- Weteran
Masz bardzo duże szanse, bo kalendaryzk nie działa. Na jego podstawie nie określa się prawidłowo dni płodnych i nie płpdnych tylko na podstwie metod naturalnych jak np obserwacja śluzu itd.
To rownie dobrze mogl byc Twoj dzien płodny wiec. Co wiecej stosunek przerywany rowniez do ciazy prowadzi, bow iem wydziala sie przy nim płyn przedejakulacyjny.
Podsumowując - jestes na najlepszejk drodze do bycia mamą, oby tak dalej!
Rób test. Najbezpieczniej po 6 bodajże choć ja uzyłam raz takiego co był niby już po 3 dniach od spodziewanej miesiaczki. Spytaj w aptece i rob.
To rownie dobrze mogl byc Twoj dzien płodny wiec. Co wiecej stosunek przerywany rowniez do ciazy prowadzi, bow iem wydziala sie przy nim płyn przedejakulacyjny.
Podsumowując - jestes na najlepszejk drodze do bycia mamą, oby tak dalej!
Rób test. Najbezpieczniej po 6 bodajże choć ja uzyłam raz takiego co był niby już po 3 dniach od spodziewanej miesiaczki. Spytaj w aptece i rob.
moon pisze:Masz bardzo duże szanse, bo kalendaryzk nie działa.
Precyzyjniej - kalendarzyk może nie zadziałać.
[ Dodano: 2006-07-10, 17:50 ]
Olivia pisze:Po prostu musisz zrezygnować ze stosunku przerywanego i ZAWSZE stosować nieco pewniejsze środki antykoncepcyjne.
Albo nauczyć się obserwować własne ciało. Albo się oboje nauczcie. Oczywiście wygodniejsze są środki anty.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
moon pisze:Podsumowując - jestes na najlepszejk drodze do bycia mamą, oby tak dalej!
Po prostu musisz zrezygnować ze stosunku przerywanego i ZAWSZE stosować nieco pewniejsze środki antykoncepcyjne.
moon pisze:Rób test.
moon, nie dajmy się zwariować. To DOPIERO 4 dni.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
- ksiezycowka
- Weteran