tabletki jak to jest
Moderator: modTeam
tabletki jak to jest

do tabletek jest dołączona taka magiczna i pełna tajemnej wiedzy rzecz, jak ulotka. poza tym, żeby te tabletki dostać, wypadałoby dzieczynie przejść się do lekarza, który również ją dokształci.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
- ksiezycowka
- Weteran
Od 1 dnia okresu zazwyczaj sie bierze przez 21 dni potem 7 dni przerwy i 8 nowe opakowanie zaczyna. W czasie przerwy pojawia sie krwawienie.
Tebletki sa na recepte i przed przepisaniem ich powinny [jak u dobrego lekarza a nei konowala] byc zrobione badania, aby sprawdzic czy dana osoba w ogole moze uzywac antykoncepcji hormonalej.
Tebletki sa na recepte i przed przepisaniem ich powinny [jak u dobrego lekarza a nei konowala] byc zrobione badania, aby sprawdzic czy dana osoba w ogole moze uzywac antykoncepcji hormonalej.
DREADMAN pisze:jak jest po okresie czy przed czy w trakcie ? czy moze byc tak ze jak jest po okresie np 8dni powiedzmy i zaczela by brac teraz ? to byla by zabezpieczona czy nie ?
Jest zabezpieczona po tygodniu brania (czas maksymalny, może być krótszy w wypadku niektórych specyfików).
Ale dla konowała, co wypisał receptę, nie tłumacząc nawet jak i co, to powinna już rosnąć wierzba płacząca solidna (bo nadejdzie taka wiosna, bo to będzie taki maj, gdzie na drzewach zamiast liści, będą wisieć "profesjonaliści")...
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
lollirot pisze:<pijak>
do tabletek jest dołączona taka magiczna i pełna tajemnej wiedzy rzecz, jak ulotka. poza tym, żeby te tabletki dostać, wypadałoby dzieczynie przejść się do lekarza, który również ją dokształci.
nio to mi powiedzials
rozumiem ale dla mnie ta wypowiedz tej pani nic nie wnosi przynajmniej dla mnie chyba jest to oczywiste ze jak mial bym ulotke to bym ja przeczytal a nie sie pytal tutaj prawda? moja dziewczyna ma sie wybrac do ginekolga jutro to jest oczywiste ze sie dowie tam co i jak ale ja chcialem wiedziec jeszcze przed jej wizyta o co biega tylko dla swojej czystej ciekawosci
a ta wypowiedz byla po prostu nie potrzebna bo ja to wiedzialem za to kolejna pod spodem bardzio mi sie podobala bo sie dowiedzialem mniej wiecej cio i jak
i dziekuje za to nie potrzebna tez dziekuje
przynajmniej za to ze ta osoba mi posiwecila ze swoje przyslowiowe 1o sekund
zeby to napisac 
moon pisze:Od 1 dnia okresu zazwyczaj sie bierze przez 21 dni potem 7 dni przerwy i 8 nowe opakowanie zaczyna. W czasie przerwy pojawia sie krwawienie
No to przeca moon Ci napisala.
trzeba poczekac do okresu zeby pierwszego dnia wziac tabletke potem brac przez kolejne 21 dni i zrobic 7 dniowa przerwe, nastepnie rozpoczac nowe opakowanie i tak w kolko.
Jeszcze moge dodac, ze niektore dziewczyny, zeby przesunać sobie okres biora kilka opakowan naraz i nawet nie maja po kilka miesiecy krwawienia.
Bóg nie stworzył kobiety z głowy mężczyzny- aby nim nie rządziła, nie stworzył z nogi- aby nie była jego niewolnicą, ale z żebra- aby była bliska jego sercu

- ksiezycowka
- Weteran
Symfonia pisze:No to przeca moon Ci napisala.
nio wlasnie napisala widzialem to to po co mi to powtorzylas
lollirot pisze:DREADMAN, wobec tego pójdź z dziewczęciem do lekarza. nie na badanie, tylko na część teoretyczną :-)
a pojde zebys wiedziala

-
- Weteran
to wcale
Tabletki bierze sie od pierwszego dnia i wtedy zabezpieczenie sie ma od razu, albo do max 5 i wtedy trzeba sie zabezpieczac 7 dni. Ale to wszystko jest slicznie napisane na uloteczce. Serio.
stingus pisze:w dowolnym dniu cyklu
to wcale
Tabletki bierze sie od pierwszego dnia i wtedy zabezpieczenie sie ma od razu, albo do max 5 i wtedy trzeba sie zabezpieczac 7 dni. Ale to wszystko jest slicznie napisane na uloteczce. Serio.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
stingus pisze:A ja mam pytanie jesli pierwsza tabletka nie jest wzieta w pierwszym dniu tylko w dowolnym dniu cyklu to od kiedy kobieta jest zabezieczona??
nie wolno!
znaczy wolno, ale to strata opakowania i burdel hormonalny w organizmie.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
a niczego mi nie brak
Pytam poniewaz.
Dziewczyna zawsze pierwsza tabletke brala we wtorek (bierze od jakiegos pol roku zaczela tak jak polecil lekarz w pierwszym dniu cyklu) po wzieciu 16 tabletki (sroda) zapomniala wziazc 17 (czwartek) wziela w piatek a w sobote dostala okres. Dziwila sie dlaczego policzylismy i sie okazalo ze zapomniala zabrac tej tabletki(ryzyka wpadki nie ma bo nie wspolzylismy w tym czasie) w poniedzialek zadzwonila do lekarza i lekarz powiedzial zeby od niedzieli zrobic 7 dniowa przerwe. czyli wypadnie jak po mojemu ze zacznie brac tabletki w dowolnym dniu cyklu.......stad moje pytanie
Dziewczyna zawsze pierwsza tabletke brala we wtorek (bierze od jakiegos pol roku zaczela tak jak polecil lekarz w pierwszym dniu cyklu) po wzieciu 16 tabletki (sroda) zapomniala wziazc 17 (czwartek) wziela w piatek a w sobote dostala okres. Dziwila sie dlaczego policzylismy i sie okazalo ze zapomniala zabrac tej tabletki(ryzyka wpadki nie ma bo nie wspolzylismy w tym czasie) w poniedzialek zadzwonila do lekarza i lekarz powiedzial zeby od niedzieli zrobic 7 dniowa przerwe. czyli wypadnie jak po mojemu ze zacznie brac tabletki w dowolnym dniu cyklu.......stad moje pytanie
stingus pisze:Pytam poniewaz.
Dostała krwawienia a nie okresu typowego... po prostu organizm stwierdził, że już czas, bo przez ten brak jednej tabletki miał na to czas.
Opakowanie z zapomnianą tabletką możecie wywalić na śmieci a po przerwie zacząć następne.
Przy okazji- wszystko jest w ulotce zapewne

Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
- ksiezycowka
- Weteran