a co z tą metodą na ciepły i silony masaż przy ewentualnym zastosowaniu tabletek
PROBLEM (anty kalendarz)
Moderator: modTeam
-
- Weteran
Nie wazne jakimi metodami zostanie wykonana aborcja. To co opisales tez ja jest. I moze powodowac takie same skutki psychofizyczne co "zabieg".
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
masz racje, ale czy to faktycznie możliwe
bo po tych wszystkich gadkach mam już sporą mgiełkę przed oczami...
[ Dodano: 2006-07-01, 13:29 ]
tj czy możliwe jest usunięcie wczesnej ciąży tą metodą
w takim razie moze są jeszcze jakieś inneo poza "zabiegiem"
[ Dodano: 2006-07-01, 13:30 ]
może jakaś np dieta czy dużo ruchu fizycznego, albo coś z tych rzeczy,
[ Dodano: 2006-07-01, 13:29 ]
tj czy możliwe jest usunięcie wczesnej ciąży tą metodą
[ Dodano: 2006-07-01, 13:30 ]
może jakaś np dieta czy dużo ruchu fizycznego, albo coś z tych rzeczy,
jestem osobą która chce mieć przygotowane opcje w razie różnego przebiegu sytuacji poza tym to chyba naturalne że jak dostanie okres to się będę cieszył a jak się okaże że jest w ciąży to i tak będę musiał pomysleć o tym o czym teraz tutaj piszę, więc lepiej wiedzieć wcześniej co robić... i czego można się spodziewać.
-
- Weteran
whitebird, czy Ty myslisz, ze bedziemy Ci tu podawac sposoby na usuniecie ciazy? Chyba cos Ci sie pomylilo...
Trzeba bylo myslec, to nie boli. Nalezy uzywac mozgu, a nie tego co masz miedzy nogami. "Dorosly" podobno jestes...
Owszem istnieja rozne nieoficjalne, domowe "sposoby" na "zlikwidowanie" wczesnej ciazy (np. mocne bicie po brzuchu, podawanie srodkow o dzialaniu trujacym O_O).
Ale pomysl w jaki sposob moze to wplynac na Twoja dziewczyne. Czy totalnie Ci na niej nie zalezy? Czy proponowal bys jej cos co moze na wiele lat wplynac na jej zdrowie.
Lepiej idzie sie spusc do sloika, a nie za sex zabieraj. Jestes niedojrzaly i nieodpowiedzialny, skoro w ogole dopuszczasz do rozwagi takie zaslyszane od kogos metody.

Trzeba bylo myslec, to nie boli. Nalezy uzywac mozgu, a nie tego co masz miedzy nogami. "Dorosly" podobno jestes...
Owszem istnieja rozne nieoficjalne, domowe "sposoby" na "zlikwidowanie" wczesnej ciazy (np. mocne bicie po brzuchu, podawanie srodkow o dzialaniu trujacym O_O).
Ale pomysl w jaki sposob moze to wplynac na Twoja dziewczyne. Czy totalnie Ci na niej nie zalezy? Czy proponowal bys jej cos co moze na wiele lat wplynac na jej zdrowie.
Lepiej idzie sie spusc do sloika, a nie za sex zabieraj. Jestes niedojrzaly i nieodpowiedzialny, skoro w ogole dopuszczasz do rozwagi takie zaslyszane od kogos metody.

ja tylko szukałem pomocy....
tak jak pisałem jestem gotów na przyjęcie tego dziecka ale to tylko ja.. nikt więcej, nawet ona nie chce o tym myśleć. Nie wiem w jaki sposób sobie z tym poradzę bo już nic nie przychodzi mi do głowy. Ona wraca za trzy tygodnie i nie mam jak z nią szczerze porozmawiać...
dzięki za wszystkie wypowiedzi i mam szczerą nadzieję że będzie dobrze,
wtedy na pewno nauczę się większej rozwagi i przezorności...
tak jak pisałem jestem gotów na przyjęcie tego dziecka ale to tylko ja.. nikt więcej, nawet ona nie chce o tym myśleć. Nie wiem w jaki sposób sobie z tym poradzę bo już nic nie przychodzi mi do głowy. Ona wraca za trzy tygodnie i nie mam jak z nią szczerze porozmawiać...
dzięki za wszystkie wypowiedzi i mam szczerą nadzieję że będzie dobrze,
wtedy na pewno nauczę się większej rozwagi i przezorności...
-
- Weteran
whitebird pisze:jestem gotów na przyjęcie tego dziecka ale to tylko ja.. nikt więcej, nawet ona nie chce o tym myśleć.
Tego jeszcze nie wiesz. Co innego myslec w teorii, a co innego wiedziec, ze to dziecko juz jest.
Czekaj na rozwoj wydarzen i przygotuj sie w razie czego na powazne rozmowy i mocne wspieranie swojej dziewczyny.
No i jesli ciazy nie bedzie to wyciagnij z tego wnioski.
-
- Początkujący
whitebird pisze:a dobrze wiem że sama testu nie kupi, więc pozostaje mi tylko czkeać chyba.
Chłopie na co chcesz czekać? Niech Twoja dziewczynka zrobi sobie ten test i będzie wszystko jasne. To jest jedyny sposób na rozwianie waszych wątpliwości. Rozumiem, że zrobienie takiego testu może być stresujące zwłaszacza dla dziewczyny, ale MUSI go zrobić, abyście mieli pewność. Tutaj na prawdę czekanie w niczym nie pomoże, to nie jest grypa, że jak poczekacie to jej samo "wszystko" przejdzie...
whitebird pisze:poza tym ponoć w razie wczesnej ciąży można zastosować "kurację" tabletkami antykoncepcyjnymi
Pierwszy raz słyszę coś takiego, ale to raczej mało prawdopodobne. Tabletki pomagają "przed faktem" a nie po nim. Pozatym w przypadku zażywania tabletek anty nie istnieje nawet coś takiego jak normalna miesiączka, bo jest to tzw. krwawienie z odstawienia... Co najwyżej zazywając teraz tabletki anty możecie zaszkodzi dziecku...

złotooka kotka pisze:A przy okazji... skore ten cykl trwa juz 35 dni, to w tym miesiacu owulacja wypadla u niej gdzies 21-23 dzien cyklu
a podobno jeżeli nawet okres się spóźnia to nie ma znaczenia na termin owulacjii, troszke o tym czytałem w różych naukowych źródłach. Podobno wystepuje ona zawsze od 13 do 16 dnia cyklu... jak to więc jest
-
- Weteran
whitebird pisze:a podobno jeżeli nawet okres się spóźnia to nie ma znaczenia na termin owulacjii, troszke o tym czytałem w różych naukowych źródłach. Podobno wystepuje ona zawsze od 13 do 16 dnia cyklu... jak to więc jest
Zle zrozumiales. Przedluzenie cyklu nastepuje w poczatkowej, przedowulacyjnej fazie. To ona sie moze przedluzyc.
Owulacje wystepuje 14 dni od ostatniego dnia cyklu. Wiec jesli cykl ma:
28 dni owulacja 13-16;
30 dni owulacja 15-18;
35 dni owulacja 20-23;
etc.
-
- Początkujący
whitebird pisze:a podobno jeżeli nawet okres się spóźnia to nie ma znaczenia na termin owulacjii, troszke o tym czytałem w różych naukowych źródłach. Podobno wystepuje ona zawsze od 13 do 16 dnia cyklu... jak to więc jest
Wyznaczenie terminu owulacji to tylko wstęp do tego, czy seks jest bezpieczniejszy w danym terminie czy nie. Musisz pamiętać, że plemniki żyją ok3 dni a komórka jajowa 1dzień . Tak więc dni płodne należy przedłużyć na 3 dni przed owulacją i 1 dzień po. To tak oczywiście na przyszłość

-
- Początkujący
Nie chcę Cię negatywnie oceniać, ale zastanawiam się dlaczego właśnie tak niepewną metodę antykoncepcji wybrałeś? Ale to już teraz nie ważne... Zróbcie jak najszybciej test, bo żyjąc teraz w niepewności tylko się strasznie zadręczasz.
Moja dziewczynka często ma "przeczucia", że niby jest w ciąży (zresztą chyba każda tak ma
). Raz mielismy sytuacje, że okres był lekko opóźniony i Ona on razu poszła do apteki po test. Sprawa oczywiście rozwiązała się wynikiem negatywnym, a okres miała następnego dnia. Reasumując, to właśnie że żyjecie teraz w niepewności też może powodować brak okresu...
Moja dziewczynka często ma "przeczucia", że niby jest w ciąży (zresztą chyba każda tak ma

-
- Początkujący
whitebird pisze:normalnie żadne słowa nie opisza mojej radości
No to gratulacje...
...ale następnym razem współżyjąc z kobietą pamiętaj, że żadna metoda nie jest na 100%... decyzja o podjęciu współżycia to jednocześnie decyzja o odpowiedzialności za późniejsze konsekwencje. I nie ma przeproś.
Tak przy okazji- następnym razem kupcie test ciążowy po tygodniu-10 dniach, będzie mniej stresu. (fakt- test może przekłamać... ale to zazwyczaj tylko wtedy, gdy kobieta stosuje antykoncepcję hormonalną).
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”