Dziwna sytuacja

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

PromykJutrzenki
Początkujący
Początkujący
Dziwna sytuacja

Postautor: PromykJutrzenki » 20 cze 2006, 11:50

Na poczatku witam wszystkich Forumowiczów to mój pierwszy post mam nadzieję, że swoja obecnoscią na forum bede mogła komukolwiek pomóc.
Ja mam taki oto problem: W weakend zabawiliśmy sie dość porządnie z moim lubym <pijaki>
teraz najprawdopodobniej dostanę burę ale co mi tam współzyjemy bez zabezpieczeń tzn. On nie stosuje prezerwatyw bo nawet na samą myśl "wiotczeje" ale kochany jest starał sie i to bardzo. Pigułek tez nie stosujemy bo to nigdy nie wiadomo a skutki uboczne mogą wystapic za jakiś czas. Wszystko co czynimy jest anszym swiadomym wyborem. Oj ale odbiłam od tematu. Wracając wczoraj mialam 18 dzien cyklu i... rano obudziłam się z krwawieniem hm... dziwne pomyslałam jestem umowiona na jutro z lekarzem lecz nie moge przestać myśleć stąd ten post. Moze któraś z Was drogie Panie miała cos podobnego... i jak to wyglada w Waszych oczach to cos grożnego? Dziekuję :)[/i]
PromykJutrzenki
Początkujący
Początkujący
Postautor: PromykJutrzenki » 20 cze 2006, 12:18

sugerujesz, że krwawienie to objaw ciazowy ?
PromykJutrzenki
Początkujący
Początkujący
Postautor: PromykJutrzenki » 20 cze 2006, 12:33

Sir Charles pisze: Ale sugeruję w związku z postawą ogólną.

no tak :) ale w tym wieku to juz naprawdę co bedzie to bedzie nie musimy sie jakos panicznie bać dzidziusia :)
Awatar użytkownika
betusia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: betusia » 20 cze 2006, 12:35

PromykJutrzenki, krawienie z dróg rodnych na początku ciązy jest jak najbardziej możliwe. Występuje jednak zwykle ok.11-12 dnia od zapłodnienia.

Dobrze wiesz - że pomiędzy 10 a 18 dniem cyklu - możliwośc zajścia w ciąże jest jak najbardziej realna jeśli wspóżyje się bez zabezpieczenia.

Strach przed tabletkami i prezerwatywą Twój i Twojego chłopaka jest nieuzasadniony.

Sir Charles pisze:te pieniądze co ich nie wydajecie na środki anty, to bym od razu na wózek odkładał

Na dobry wózek to becikowe wystarczy :)
Kazdy problem ma rozwiazanie.
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 20 cze 2006, 12:43

betusia pisze:Strach przed tabletkami i prezerwatywą Twój i Twojego chłopaka jest nieuzasadniony.

Nie zgodzę się. Strach przed gumkami jest nieuzasadniony, przed tabletkami-tak.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 cze 2006, 01:48

Olivia pisze:Nie zgodzę się. Strach przed gumkami jest nieuzasadniony, przed tabletkami-tak.

A ja sie z kolei nie zgodze ze strach przed tabletkami jest uzasadniony :P
Awatar użytkownika
betusia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: betusia » 22 cze 2006, 10:11

Mia pisze:A ja sie z kolei nie zgodze ze strach przed tabletkami jest uzasadniony

To zależy jak na to spojrzeć.

Od strony skutecznej antykoncepcji rzeczywiście tabletek obawiać się nie trzeba.

Od strony działania na układy wszelkie ze szczególnym uzwględnieniem wątroby - owszem.

Punkt widzenia zalezy od punktu spojrzenia.
A, że procesy biologiczne są nieodwracalne, a natura domaga się powielenia - jeśli ktoś w weekend "porządnie się zabawia" bez antykoncepcji a potem się pyta o objawy ciąży to świadczy ewidentnie o nieodpowiedzialności i niewiedzy....
Bo nie wierzę, by ktoś kilku złotych na prezerwatywe nie miał.
Wiele nieplanowanych dzieci płodzi się z ludzkiej głupoty i naiwności.

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 cze 2006, 11:09

Olivia pisze:Strach przed gumkami jest nieuzasadniony, przed tabletkami-tak.

A ja sie nie zgodze, ze strach przed gumkami jest nieuzasadniony. Nie moglabym uzywac tylko gumek. Panicznie balabym sie, ze peknie albo cuś.
PromykJutrzenki
Początkujący
Początkujący
Postautor: PromykJutrzenki » 22 cze 2006, 12:14

betusia pisze:Punkt widzenia zalezy od punktu spojrzenia.
A, że procesy biologiczne są nieodwracalne, a natura domaga się powielenia - jeśli ktoś w weekend "porządnie się zabawia" bez antykoncepcji a potem się pyta o objawy ciąży to świadczy ewidentnie o nieodpowiedzialności i niewiedzy.... .

Który mój zwrot zasugerował Tobie, że zadałam pytanie typu: "Czy to ciąża?" "Czy zaszłam?" itp itp. po prostu spytałam czy któraś z Was przeszła sytuację z takim przedwczesnym krwawieniem... na drugi raz przeczytaj z dwa razy post zanim sie wypowiesz... z pozdrowieniami Promyk
Awatar użytkownika
betusia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: betusia » 22 cze 2006, 12:27

PromykJutrzenki pisze:W weakend zabawiliśmy sie dość porządnie z moim lubym <pijaki>
teraz najprawdopodobniej dostanę burę ale co mi tam współzyjemy bez zabezpieczeń tzn. On nie stosuje prezerwatyw bo nawet na samą myśl "wiotczeje" ale kochany jest starał sie i to bardzo. Pigułek tez nie stosujemy bo to nigdy nie wiadomo a skutki uboczne mogą wystapic za jakiś czas. Wszystko co czynimy jest anszym swiadomym wyborem. Oj ale odbiłam od tematu. Wracając wczoraj mialam 18 dzien cyklu i... rano obudziłam się z krwawieniem hm... dziwne pomyslałam jestem umowiona na jutro z lekarzem lecz nie moge przestać myśleć stąd ten post. Moze któraś z Was drogie Panie miała cos podobnego... i jak to wyglada w Waszych oczach to cos grożnego?

Ależ dziwne krawienie z dróg rodnych objawem ciąży może być jak najbardziej...
Więc pytanie bezpośrednio nie zadane samo się narzuca...
A to coś groźnego - jeśli się moja droga współżyje bez zabezpieczenia to może być ciąża jak najbardziej...
I to nie jest nic dziwnego - po prostu seks bez zabezpiecznia często ma swoje konsekwencje w postaci ciąży właśnie.

I to właśnie była ta "bura" o której napisałaś.

PromykJutrzenki pisze:na drugi raz przeczytaj z dwa razy post zanim sie wypowiesz...

A Ty moje posty czytaj po dziesięć razy. ok?

sugerujesz, że krwawienie to objaw ciazowy ?

Właśnie to zdanie zasugerowało mi, że zastanawiasz się czy możesz być w ciąży.
Jeśli tak nie jest - przepraszam. A sytuacja się już wyjaśniła?

Jaran1985
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Jaran1985 » 23 cze 2006, 13:57

betusia pisze:PromykJutrzenki, krawienie z dróg rodnych na początku ciązy jest jak najbardziej możliwe. Występuje jednak zwykle ok.11-12 dnia od zapłodnienia.

ale zawsze czy zazwyczaj?? a jesli występuje tylko "plamienie"?? :? mój post nr 69 <banan> (bez skojarzen!! :D ) <pijaki>
"...życie jest jedną wielką imprezą... zrób wszystko aby nie być na niej kelnerem..."
Awatar użytkownika
betusia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: betusia » 23 cze 2006, 14:05

Jaran1985 pisze:ale zawsze czy zazwyczaj??

zwykle - tak mam napisane w podręczniku pt. "ginekologia i położnictwo" <aniolek>

Ja jeszcze nie rodziłam i w ciąży też nie byłam - wiec stuprocentowo Ci nie odpowiem.

Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 25 cze 2006, 05:45

betusia pisze:Od strony działania na układy wszelkie ze szczególnym uzwględnieniem wątroby - owszem

Dziwne, w reszcie tematow jakos gdzies mialas te aspekty. Czyzbym jednak wiedziala co mowie?
betusia pisze:Ależ dziwne krawienie z dróg rodnych objawem ciąży może być jak najbardziej...

Ale nie w parenascie dni od zaplodnienia.
betusia pisze:PromykJutrzenki, krawienie z dróg rodnych na początku ciązy jest jak najbardziej możliwe. Występuje jednak zwykle ok.11-12 dnia od zapłodnienia.

Nawet kwestia rozwoju embrionalnego temu zaprzecza.
Jaran1985 pisze:ale zawsze czy zazwyczaj??

Dokladnie: rzadko. Absolutnie nie zdarza sie to "zazwyczaj" i niewiele kobiet krwawi podczas pierwszego miesiaca ciazy. Nie jest to nic strasznego ale nie zdarza sie "zwykle" wiekszosci kobiet. Nie przesadzajmy.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 25 cze 2006, 19:40

a może to po prostu krwawienie śródokresowe (nie wiem jak to się fachowo nazywa- więc nie krzyczeć...:P)
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

PromykJutrzenki
Początkujący
Początkujący
Postautor: PromykJutrzenki » 26 cze 2006, 21:02

słuchajcie wyjaśniło sie

Zapisano mi : Perionorm

Perionorm stosuje się w terapii zaburzeń hormonalnych u kobiet, objawiających się: zaburzeniami cyklu miesiączkowego (skąpe lub nadmierne krwawienia, krwawienia śródokresowe, cykle bezowulacyjne), zespołem napięcia przedmiesiączkowego (tj. z objawami drażliwości, zmienności nastroju, bólów głowy, obrzęków), bolesnym obrzmieniem piersi (mastodynia).

dziekuję za pomoc :)

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”