Czy mogę być w ciąży?

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Żabcia
Entuzjasta
Entuzjasta
Czy mogę być w ciąży?

Postautor: Żabcia » 26 cze 2006, 08:32

Mam takie pytanko. Prosiłabym o wnikliwe przeczytanie. :) Ostatnio spóźnia mi się okres o pare dni jak narazie. Ale jestem chora i mam gorączkę więc liczę że to przez to. Jednak.... w dni płodne robiłam mojemu chłopakowi loda, ale nie skończyłam (i nie było spermy). Zaraz po tym, wsadził mi penisa bez prezerwatywy. Kilka razy <seks> a potem wyjął, założył prezerwatywę i jeszcze z jakieś dobre 5-10 min minęło aż doszedł. Czy jest więc jakieś prawdopodobieństwo że mogłabym być w ciąży? :> Zna się ktoś może na tym? :)
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 09:32

z penisa wydobywa sie podczas stosunku plyn przedejakulacyjny , ktory zawiera plemniki , ktore to natomiast zdolne sa do zaplodnienia. Zatem kwestia jest tylko prawdopodobienstwa, dlatego ze z reguly jest ich o wiele wiele mniej niz podczas wytrysku , wiec prawdopodobienstwo jest male, ale istnieje ryzyko zajscia w ciaze.
Mimo wszystko mysle ze "nie jestescie w ciazy", a pytan takich jak Twoje bylo tu setki ;)
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
*qbass*
Weteran
Weteran
Postautor: *qbass* » 26 cze 2006, 09:44

A po cholerę drugi taki sam topic?! :|
Awatar użytkownika
nefretete
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: nefretete » 26 cze 2006, 09:58

Niestety jest ryzyko zajścia. Ale gorączka i choroba też może zaburzać moment dostania okresu. Mnie np spóźnił się przez taki stan o 5 dni.
"Podejdź tu do mnie, żeby ta muzyka była tobą..."
*qbass*
Weteran
Weteran
Postautor: *qbass* » 26 cze 2006, 10:01

Niestety jest ryzyko zajścia.
Jakie?? :? Nie było wytrysku, a wcześniej robiąc mu loda zlizała płyn ejakulacyjny, i gdzie tu nasienie??
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 10:15

*qbass* pisze:Jakie?? :?

nie zadawaj takich pytan, bo to tak jakbys stawal okoniem wzgledem np stosunku przerywanego . Wiadomo ze szanse sa nikle , ale sa . MIal kutasa w cipce, byl podniecony, wytwarzal plyn przedejakulacyjny - zatem zachodzi prawdopodobienstwo zajscia w ciaze . Nie wazne ze moze to byc przypadek jeden na milion, pytanie jest proste - odpowiedz tez.
Awatar użytkownika
Żabcia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Żabcia » 26 cze 2006, 13:44

Zaraz, zaraz, zaraz :| To ten płyn ejakulacyjny wydobywa się cały czas podczas stosunku czy tylko jak już on zaczyna dochodzić? :|
*qbass* pisze:Jakie?? Nie było wytrysku, a wcześniej robiąc mu loda zlizała płyn ejakulacyjny, i gdzie tu nasienie??

Robiłam mu loda i potem nagle przerwaliśmy i jak już on był taki wilgotny (pewnie od ślin) to wtedy bez prezerwatywy mi go wsadził i chwilkę "pojeździliśmy" a potem założył prezerwatywe i dopiero jakieś 5 min potem doszedł. Wiem że na 100% miałam wtedy dni płodne po wyliczeniu (bo mam regularne reczej miesiączki) a i śluz był taki jak w dni płodne. Tylko jak to jest z tym płynem ejakulacyjnym? :/ rety <chory>
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 13:46

Żabcia pisze:cały czas

cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas
cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas

i gadaj tu z baba :/ naprawde wiem co czasem maja na mysli mezczyzni ekhmmmmmmmm
Awatar użytkownika
Żabcia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Żabcia » 26 cze 2006, 13:52

Wstreciucha pisze:i gadaj tu z baba naprawde wiem co czasem maja na mysli mezczyzni ekhmmmmmmmm

*qbass* pisze:Nie było wytrysku, a wcześniej robiąc mu loda zlizała płyn ejakulacyjny, i gdzie tu nasienie??

skąd ja mam wiedzieć czy cały czas jak "powyższy" facet mi pisze że jak zlizałam to już nie ma :/
czyli jednak jest ryzyko.. ale pewnie to przez ta chorobę okres się spóźnia.... <chory>
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 14:05

Żabcia pisze:skąd ja mam wiedzieć czy cały czas jak "powyższy" facet mi pisze że jak zlizałam to już nie ma :/

a dziurke w kutasie to mu czym zatkalas ? po co uzywasz prezerwatywy ? dlatgo zeby nie zajsc w ciaze i nie zlapac jakiegos ustrojstwa , a co za tym idzie ? - dlatego ze plyny ustrojowe przenosza choroby, plyn przedejakulacyjny zapladnia . Ile Ty masz lat ? paska na swiadectwie chyba nie bylo co ? ;) "a w morzu plywaja filety" ;) <diabel>
pochlastac sie <zalamka> dajcie mi tu moon, bo ja nie mam sily do tej dziewczyny
Awatar użytkownika
Żabcia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Żabcia » 26 cze 2006, 14:26

no paska na świadectwie nie :/ ale 5 z bioli tak :PP
qrcze, nie wiem już co o tym myśleć. Bo w różnych źdródłach różnie piszą. To że ten płyn zapładnia i jest cały czas, a to że raczej tam plemników nie ma i że pojawia się pod koniec dopiero, itd, itd. Bądź mądry, pisz wiersze :/ Ale myśle że raczje nie jestem w ciąży ;) dzieki wszystkim za info.. ;)
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 14:36

Żabcia pisze:a to że raczej tam plemników nie ma i że pojawia się pod koniec dopiero

pokaz mi takie zrodlo ;P
Żabcia pisze:Ale myśle że raczje nie jestem w ciąży ;)

ja jestem wrecz pewna ;P . ... ze nie jestes
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 26 cze 2006, 14:46

dobra to łopatologicznie- ZAWSZE jak penis (narząd kopulacyjny u samców ssaków) znajdzie się w pochwie (u ssaków mięśniowo - błoniasty, silnie rozciągliwy i elastyczny przewód, stanowiący połączenie między macicą, a przedsionkiem pochwy) ISTNIEJE SZANSA na zapłodnienie.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Żabcia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Żabcia » 26 cze 2006, 14:59

"Czy płyn wydzielający się z penisa przed stosunkiem może zapładniać?

Przykro mi, ale nie mogę na to pytanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi, skoro nawet zdania specjalistów są w tej materii podzielone...

Zasadniczo płyn wydobywający się przed właściwym wytryskiem jest tylko płynem z prostaty, który wprawdzie spełnia bardzo ważną rolę, ale TEORETYCZNIE nie powinien zawierać plemników." http://www.durex.pl/preejakulat-k33734.html

i.... ?
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 26 cze 2006, 15:20

Żabcia pisze:Tylko jak to jest z tym płynem ejakulacyjnym?
- rada dla młodych rozpoczynających współżycie - głupio rozpoczynać życie seksulane bez takiej podstawowej wiedzy <zalamka>
"Homo sum, et nil humanum a me alienum esse puto"
Terencjusz
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 15:21

Żabcia pisze:jednoznacznej

Żabcia pisze:Zasadniczo

Żabcia pisze:TEORETYCZNIE nie powinien zawierać plemników

no comment <chory>
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 26 cze 2006, 15:24

Żabcia pisze:TEORETYCZNIE
- i wszystko jasne, żabko - czytaj uważnie, a przede wszystkim ze zrozumieniem <zalamka>
"Homo sum, et nil humanum a me alienum esse puto"

Terencjusz
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 26 cze 2006, 16:25

Jakieśtam ryzyko było. Trzeba było myśleć, zanim 'sobie pojeździliście' a nie teraz nam wypisywać, że NIE JESTEŚ W CIĄŻY PRZECIEŻ, kiedy sama piszesz, że nie wiesz. A jak wiesz to nie pytaj.
Ja tam nie dałabym mojemu bez zabezpieczenia wsadzić, więc nie miałabym stresu. Poczekaj na okres i zrób test, to będziesz miała [prawie] pewność. Ale ryzyko BYŁO.

Swoją drogą po co zaczynaliście bez gumki, jeśli ją mieliście to już nie rozumiem, ale to akurat nie ten temat :]
Awatar użytkownika
Żabcia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Żabcia » 26 cze 2006, 16:45

megane pisze:Swoją drogą po co zaczynaliście bez gumki, jeśli ją mieliście to już nie rozumiem, ale to akurat nie ten temat

zawsze tak robiliśmy na początku, bo jemu to większą przyjemność daje no nie? tylko że to było zawsze na koniec cyklu. Tym razem mówiłam mu zeby lepiej tak nie próbował, ale pewnie czuł że szybko nie dojdzie dlatego wsadził. Myślę że chyba wie o tym że to się wytwarza cały czas :| Qrde.. a ile jest tych testów w opakowaniu? i czy mogą coś wykryć podczas choroby?
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 16:49

Żabcia pisze:Qrde.. a ile jest tych testów w opakowaniu? i czy mogą coś wykryć podczas choroby?

yyyyyyyyyy? jakich kurde testow i jakiej choroby <chory>
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 26 cze 2006, 16:51

yyyyyyyyyy? jakich kurde testow i jakiej choroby <chory>

testów ciążowych zapewne

W jednym opakowaniu jeden test

A co do choroby (gorączka) może pewnie w jakimś stopniu zafałszować wynik.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Żabcia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Żabcia » 26 cze 2006, 16:53

no jak kupię testy ciążowe tak w razie co, to to jest tylko jeden w pudełku czy kilka?
no ja teraz jestem tak dziwnie chora. Bo w sumie nie czuję dreszczy, i czuję się ogólnie dobrze tylko troszkę osłabiona. Gardło po chorobie już też przestaje boleć bo brałam silny antybiotyk. jednak nie mogę pozbyć się gorączki. Rano jest 37,5 wieczorem 38,8. I nie wiem czy jakbym coś teraz próbowała sprawdzać to ta gorączka nie zakłuci jakoś w tych testach czy jak? Tylko nie krzyczcie :) Nie znam sie przeciez nigdy ich nie używąłam.
*qbass*
Weteran
Weteran
Postautor: *qbass* » 26 cze 2006, 17:16

Oj nie stresujcie już dziewczyny... :|
Nie znam sie przeciez nigdy ich nie używąłam.
Ja też nie, a naszą metodą jest przerywany i Billingsów, i jakoś dzidzi nie ma :)
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 19:52

Elspeth pisze:W jednym opakowaniu jeden test

"u mnie" mozna kupic w hipermarketach - pakuja po dwa , trzy ;) za psie pieniadze, nie wiem nawet czy juz w automacie nie mozna kupic
Jagienka06
Weteran
Weteran
Postautor: Jagienka06 » 26 cze 2006, 20:02

wiecie co, doszlam do wniosku, ze wcale nie jest tak latwo zaciazyc kochajac sie bez zabezpieczenia.
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 20:05

wiecie co, doszlam do wniosku, ze wcale nie jest tak latwo zaciazyc kochajac sie bez zabezpieczenia.

nieprawda, wpadka jest uzalezniona od wielu czynnikow, jednmu wpasc latwo drugiemu gorzej przy braku zabezpieczenia, zeby potwierdzic swoja teze musialabys brac pd uwage kobiety bez zadnych zaburzen, w tym samym dniu cyklu wspolzyjacych z rownie zdrowym facetem o podobnej ruchliwosci plemnikow i takie tam inne bzdety- pleciesz agusia :*

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”