Czy mogę być w ciąży?
Moderator: modTeam
Czy mogę być w ciąży?
Mam takie pytanko. Prosiłabym o wnikliwe przeczytanie.
Ostatnio spóźnia mi się okres o pare dni jak narazie. Ale jestem chora i mam gorączkę więc liczę że to przez to. Jednak.... w dni płodne robiłam mojemu chłopakowi loda, ale nie skończyłam (i nie było spermy). Zaraz po tym, wsadził mi penisa bez prezerwatywy. Kilka razy <seks> a potem wyjął, założył prezerwatywę i jeszcze z jakieś dobre 5-10 min minęło aż doszedł. Czy jest więc jakieś prawdopodobieństwo że mogłabym być w ciąży?
Zna się ktoś może na tym? 
- Wstreciucha
- Weteran
z penisa wydobywa sie podczas stosunku plyn przedejakulacyjny , ktory zawiera plemniki , ktore to natomiast zdolne sa do zaplodnienia. Zatem kwestia jest tylko prawdopodobienstwa, dlatego ze z reguly jest ich o wiele wiele mniej niz podczas wytrysku , wiec prawdopodobienstwo jest male, ale istnieje ryzyko zajscia w ciaze.
Mimo wszystko mysle ze "nie jestescie w ciazy", a pytan takich jak Twoje bylo tu setki
Mimo wszystko mysle ze "nie jestescie w ciazy", a pytan takich jak Twoje bylo tu setki

Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
- Wstreciucha
- Weteran
nie zadawaj takich pytan, bo to tak jakbys stawal okoniem wzgledem np stosunku przerywanego . Wiadomo ze szanse sa nikle , ale sa . MIal kutasa w cipce, byl podniecony, wytwarzal plyn przedejakulacyjny - zatem zachodzi prawdopodobienstwo zajscia w ciaze . Nie wazne ze moze to byc przypadek jeden na milion, pytanie jest proste - odpowiedz tez.
Zaraz, zaraz, zaraz
To ten płyn ejakulacyjny wydobywa się cały czas podczas stosunku czy tylko jak już on zaczyna dochodzić?
Robiłam mu loda i potem nagle przerwaliśmy i jak już on był taki wilgotny (pewnie od ślin) to wtedy bez prezerwatywy mi go wsadził i chwilkę "pojeździliśmy" a potem założył prezerwatywe i dopiero jakieś 5 min potem doszedł. Wiem że na 100% miałam wtedy dni płodne po wyliczeniu (bo mam regularne reczej miesiączki) a i śluz był taki jak w dni płodne. Tylko jak to jest z tym płynem ejakulacyjnym?
rety 

*qbass* pisze:Jakie?? Nie było wytrysku, a wcześniej robiąc mu loda zlizała płyn ejakulacyjny, i gdzie tu nasienie??
Robiłam mu loda i potem nagle przerwaliśmy i jak już on był taki wilgotny (pewnie od ślin) to wtedy bez prezerwatywy mi go wsadził i chwilkę "pojeździliśmy" a potem założył prezerwatywe i dopiero jakieś 5 min potem doszedł. Wiem że na 100% miałam wtedy dni płodne po wyliczeniu (bo mam regularne reczej miesiączki) a i śluz był taki jak w dni płodne. Tylko jak to jest z tym płynem ejakulacyjnym?

- Wstreciucha
- Weteran
cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas
cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas cały czas
i gadaj tu z baba
Wstreciucha pisze:i gadaj tu z baba naprawde wiem co czasem maja na mysli mezczyzni ekhmmmmmmmm
*qbass* pisze:Nie było wytrysku, a wcześniej robiąc mu loda zlizała płyn ejakulacyjny, i gdzie tu nasienie??
skąd ja mam wiedzieć czy cały czas jak "powyższy" facet mi pisze że jak zlizałam to już nie ma
czyli jednak jest ryzyko.. ale pewnie to przez ta chorobę okres się spóźnia....

- Wstreciucha
- Weteran
Żabcia pisze:skąd ja mam wiedzieć czy cały czas jak "powyższy" facet mi pisze że jak zlizałam to już nie ma![]()
a dziurke w kutasie to mu czym zatkalas ? po co uzywasz prezerwatywy ? dlatgo zeby nie zajsc w ciaze i nie zlapac jakiegos ustrojstwa , a co za tym idzie ? - dlatego ze plyny ustrojowe przenosza choroby, plyn przedejakulacyjny zapladnia . Ile Ty masz lat ? paska na swiadectwie chyba nie bylo co ?

pochlastac sie

no paska na świadectwie nie
ale 5 z bioli tak
P
qrcze, nie wiem już co o tym myśleć. Bo w różnych źdródłach różnie piszą. To że ten płyn zapładnia i jest cały czas, a to że raczej tam plemników nie ma i że pojawia się pod koniec dopiero, itd, itd. Bądź mądry, pisz wiersze
Ale myśle że raczje nie jestem w ciąży
dzieki wszystkim za info.. 
qrcze, nie wiem już co o tym myśleć. Bo w różnych źdródłach różnie piszą. To że ten płyn zapładnia i jest cały czas, a to że raczej tam plemników nie ma i że pojawia się pod koniec dopiero, itd, itd. Bądź mądry, pisz wiersze

- Wstreciucha
- Weteran
dobra to łopatologicznie- ZAWSZE jak penis (narząd kopulacyjny u samców ssaków) znajdzie się w pochwie (u ssaków mięśniowo - błoniasty, silnie rozciągliwy i elastyczny przewód, stanowiący połączenie między macicą, a przedsionkiem pochwy) ISTNIEJE SZANSA na zapłodnienie.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
"Czy płyn wydzielający się z penisa przed stosunkiem może zapładniać?
Przykro mi, ale nie mogę na to pytanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi, skoro nawet zdania specjalistów są w tej materii podzielone...
Zasadniczo płyn wydobywający się przed właściwym wytryskiem jest tylko płynem z prostaty, który wprawdzie spełnia bardzo ważną rolę, ale TEORETYCZNIE nie powinien zawierać plemników." http://www.durex.pl/preejakulat-k33734.html
i.... ?
Przykro mi, ale nie mogę na to pytanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi, skoro nawet zdania specjalistów są w tej materii podzielone...
Zasadniczo płyn wydobywający się przed właściwym wytryskiem jest tylko płynem z prostaty, który wprawdzie spełnia bardzo ważną rolę, ale TEORETYCZNIE nie powinien zawierać plemników." http://www.durex.pl/preejakulat-k33734.html
i.... ?
- misiucha22
- Pasjonat
- Weteran
- Pasjonat
Jakieśtam ryzyko było. Trzeba było myśleć, zanim 'sobie pojeździliście' a nie teraz nam wypisywać, że NIE JESTEŚ W CIĄŻY PRZECIEŻ, kiedy sama piszesz, że nie wiesz. A jak wiesz to nie pytaj.
Ja tam nie dałabym mojemu bez zabezpieczenia wsadzić, więc nie miałabym stresu. Poczekaj na okres i zrób test, to będziesz miała [prawie] pewność. Ale ryzyko BYŁO.
Swoją drogą po co zaczynaliście bez gumki, jeśli ją mieliście to już nie rozumiem, ale to akurat nie ten temat![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ja tam nie dałabym mojemu bez zabezpieczenia wsadzić, więc nie miałabym stresu. Poczekaj na okres i zrób test, to będziesz miała [prawie] pewność. Ale ryzyko BYŁO.
Swoją drogą po co zaczynaliście bez gumki, jeśli ją mieliście to już nie rozumiem, ale to akurat nie ten temat
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
megane pisze:Swoją drogą po co zaczynaliście bez gumki, jeśli ją mieliście to już nie rozumiem, ale to akurat nie ten temat
zawsze tak robiliśmy na początku, bo jemu to większą przyjemność daje no nie? tylko że to było zawsze na koniec cyklu. Tym razem mówiłam mu zeby lepiej tak nie próbował, ale pewnie czuł że szybko nie dojdzie dlatego wsadził. Myślę że chyba wie o tym że to się wytwarza cały czas

- Wstreciucha
- Weteran
no jak kupię testy ciążowe tak w razie co, to to jest tylko jeden w pudełku czy kilka?
no ja teraz jestem tak dziwnie chora. Bo w sumie nie czuję dreszczy, i czuję się ogólnie dobrze tylko troszkę osłabiona. Gardło po chorobie już też przestaje boleć bo brałam silny antybiotyk. jednak nie mogę pozbyć się gorączki. Rano jest 37,5 wieczorem 38,8. I nie wiem czy jakbym coś teraz próbowała sprawdzać to ta gorączka nie zakłuci jakoś w tych testach czy jak? Tylko nie krzyczcie
Nie znam sie przeciez nigdy ich nie używąłam.
no ja teraz jestem tak dziwnie chora. Bo w sumie nie czuję dreszczy, i czuję się ogólnie dobrze tylko troszkę osłabiona. Gardło po chorobie już też przestaje boleć bo brałam silny antybiotyk. jednak nie mogę pozbyć się gorączki. Rano jest 37,5 wieczorem 38,8. I nie wiem czy jakbym coś teraz próbowała sprawdzać to ta gorączka nie zakłuci jakoś w tych testach czy jak? Tylko nie krzyczcie
- Wstreciucha
- Weteran
- Weteran
- Weteran
wiecie co, doszlam do wniosku, ze wcale nie jest tak latwo zaciazyc kochajac sie bez zabezpieczenia.
nieprawda, wpadka jest uzalezniona od wielu czynnikow, jednmu wpasc latwo drugiemu gorzej przy braku zabezpieczenia, zeby potwierdzic swoja teze musialabys brac pd uwage kobiety bez zadnych zaburzen, w tym samym dniu cyklu wspolzyjacych z rownie zdrowym facetem o podobnej ruchliwosci plemnikow i takie tam inne bzdety- pleciesz agusia
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”