Jak pozbyc sie schizy ciazowej? ;/

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 28 kwie 2006, 21:07

Ona_Mika, jakby nie patrzec masz problemy z psychika albo nie dojrzalas do sexu. Innej mozliwosci ni widu ni slychu. Albo czekasz az dojrzejsz albo naprawde idź sie leczyc.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 28 kwie 2006, 21:29

Ona_Mika pisze:Sory ja cię ale

Kskiuz mni?
Ona_Mika pisze:A co psychiatra robi przeprowadza terapie, dociera do wnętrza człowieka??

Moj psychiatra neurolog, pan profesor Mikolaj Slizewski z poradni Eskulap w Bialymstoku, jak dla mnie i mojej mamy, jak najbardziej. Mam wrazenie, ze traktuje tak wszystkich pacjentow. To zalezy od lekarza. Mi od samej rozmowy z nim zawsze robilo sie lepiej.
Ona_Mika pisze:A właśnie że tylko troche pogada i poźniej faszeruje ludzi lekami i wmawia im że muszą je zażywać żeby normalnie funkcjonować

Czy Ty jestes N-I-E-D-O-R-O-Z-W-I-N-I-E-T-A czy tylko czytac nie umiesz?
Wiesz co staloby sie ZE MNA bez podania leku w odpowiedniej chwili? NIE UDZIELALABYM SIE JUZ NA TYM FORUM. Wbrew wlasnej woli byc moze popelnilabym samobojstwo. W najlagodniejszym przypadku zeswirowala. Jestes jednym z tych czarnogrodzkich moherow? Czy moze scientysta, ktorzy nie wierza w dzialanie lekow?
Dziewczyno, wez ksiazke do reki, poczytaj o tym. Moja mama miala depresje poporodowa, ktorej slady utrzymuja sie do teraz, przez tyle lat. Pozniej miala powypadkowy wstrzas mozgu. I PROSZE POWIEDZ MI, ZE PSYCHIATRZY, NEUROLODZY NIE SA POTRZEBNI, ze nie sa potrzebne leki, ktore ratuja zycie, zdrowie, pamiec, steruja twoja rownowaga, podnosza cie z lozka, kiedy nie masz sily zyc i POZBAWIAJA CIE CHOREGO LEKU PRZED CZYMS CZEGO NIE MOZESZ OKRESLIC. Tak jak mnie. Czemu tak sadzisz? Bo nie wiesz co to jest. Najgorszemu wrogowi nie zycze czegos takiego ale Tobie...czemu nie? Moze bys zmadrzala. To jest przezycie w stylu- nie miales- nie wiesz.
Ona_Mika pisze:Przybliżyłam tu fakt, mojej kumpeli matka garściami zażywała różnego rodzaju psychotropy i była już jak wrak czlowieka, a miała chyba ze 27 lat.

Przyblizasz mi fakt cioci Edka matki z poczty. Ja Ci przyblizam SWOJE zycie. Juz napisalam- jak ktos zazywa garsciami bo mu sie WYDAJE, ze musi to prosze bardzo- jego wola. Ja tez nie zre lekow zawsze. Tylko wtedy, kiedy musze. Kiedy demony sie odzywaja, kapujesz? I nie, nie mam schizofrenii, te "demony" to tylko takie okreslenie.
Ona_Mika pisze:I jak widzisz trochę się znam na życiu, dużo widziałam i przeżyłam więc mi nie wciskaj

Pierwsze primo: nigdzie nie widze, zebys sie znala na zyciu. Znasz sie bo co? Masz dwa lata wiecej ode mnie? A moze trzy? To wybacz, moja ty wcielenie Ghandi'ego, juz Cie nie obrazam.
Ona_Mika pisze:a nie tego że się w młodym wieku wpadnie i runą wszystkie palny

Jak sie boisz, ze w mlodym wieku wpadniesz to po raz n-ty od nie pierwsze juz osoby w tym temacie : NIE PIEPRZYC SIE NA PRAWO I LEWO TYLKO WON DO NAUKI.
a w wieku 30 lat to wydaje mi się że jest się już człowiekiem statecznym i wiele planów już się zrealizowało

Ale co ma piernik...?

Tez jestem ze wschodu Polski. Ty jednak chyba jestes z tego wschodu nizej. Wiesz, cyganeria i te sprawy, ziolka? Kapi o jaki region biega? Swoja droga napisalam cos gdzies o dzialaniu kozlka lekarskiego. ZADEN psychotrop tak z nog nie scina jak te lecznicze ziolo.

[ Dodano: 2006-04-28, 21:40 ]
A i zapomnialam dodac: od dzis przestanmy tez leczyc: chorych na padaczke, schizofrenie i psychoze maniakalno- depresyjna. Moze jeden z tych ostatnich Cie dopadnie.

Boshh...Jak bedziecie przyznawac tytul najbardziej 'psychicznego' forumowicza to nie zapomnijcie o mnie...
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Ona_Mika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Ona_Mika » 19 maja 2006, 16:17

runeko pisze:I PROSZE POWIEDZ MI, ZE PSYCHIATRZY, NEUROLODZY NIE SA POTRZEBNI, ze nie sa potrzebne leki, ktore ratuja zycie, zdrowie, pamiec, steruja twoja rownowaga, podnosza cie z lozka, kiedy nie masz sily zyc i POZBAWIAJA CIE CHOREGO LEKU PRZED CZYMS CZEGO NIE MOZESZ OKRESLIC. Tak jak mnie. Czemu tak sadzisz? Bo nie wiesz co to jest. Najgorszemu wrogowi nie zycze czegos takiego ale Tobie...czemu nie? Moze bys zmadrzala. To jest przezycie w stylu- nie miales- nie wiesz.

Kobieto, ja wcale nie uważam, że on nie są potrzebni dla ludzi, ale akurat dla mnie to NIE!!! Może ty znasz jakiegoś normalnego lekarza, bo ja to nie.

runeko pisze:Jak sie boisz, ze w mlodym wieku wpadniesz to po raz n-ty od nie pierwsze juz osoby w tym temacie : NIE PIEPRZYC SIE NA PRAWO I LEWO TYLKO WON DO NAUKI.

Co to tego to nie P*****e się na prawo i lewo, bo zrobiłam to jedynie z moim kochaniem,
A co do spóźniejących się okresów to się okazuje, że mam niedożywiony organizm i następują zaniki miesiączkowania i za 3 - 4 miesiące nie mialabym już okresów, co prowadzi oczywiście do bezpłodności.. To jest straszne, bo mieć dzieci to moje marzenie. Tak na to patrząc to już wole teraz zajść w ciąże niż nigdy- nie zrozumcie mnie źle, że niby teraz będe robić wszystko żeby w ciąże zajść
http://skocz.com/Katalog/ - klikajcie, pomóżmy potrzebującym
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 21 maja 2006, 04:10

Ona_Mika pisze:A co do spóźniejących się okresów to się okazuje, że mam niedożywiony organizm i następują zaniki miesiączkowania i za 3 - 4 miesiące nie mialabym już okresów, co prowadzi oczywiście do bezpłodności..

Pozajaczkowalo Ci sie. Oczywiscie, ze okresy trzeba regulowac ale to nie znaczy, ze jak pare razy nie masz okresu przez pare miesiecy to juz jestes bezplodna. To troszke inna dziedzina jest.
Ona_Mika pisze:Tak na to patrząc to już wole teraz zajść w ciąże niż nigdy- nie zrozumcie mnie źle, że niby teraz będe robić wszystko żeby w ciąże zajść

Nie rob tego bo tylko skrzywdzisz dziecko i siebie. Ktos, kto boi sie samego stosunku dziecka miec nie powienien :/
Ona_Mika pisze:Kobieto, ja wcale nie uważam, że on nie są potrzebni dla ludzi, ale akurat dla mnie to NIE

Tak to jest, ze ci, ktorzy najbardziej potrzebuja pomocy, najglosniej krzycza, ze wszystko ok :]
Ona_Mika pisze:Może ty znasz jakiegoś normalnego lekarza, bo ja to nie.

To Ty musisz naprawde blisko rosyjskiej granicy miszkac. Albo chodzic caly czas do tego samego lekarza, nie patrzac czy Cie kaleczy czy nie <chory>
Awatar użytkownika
Ona_Mika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Ona_Mika » 24 maja 2006, 19:59

runeko pisze:Pozajaczkowalo Ci sie. Oczywiscie, ze okresy trzeba regulowac ale to nie znaczy, ze jak pare razy nie masz okresu przez pare miesiecy to juz jestes bezplodna. To troszke inna dziedzina jest.

To nie o to chodzi, że mi się okres spóźnia i z tego powodu mam być bezpłodna, tylko o to że mam nieodżywiony organizm (bo w ogóle mało jem, rano kawa, później po 15 coś przegryze i tak codzień bo nawet głodu nie czuje, tylko jem bo trzeba) teraz mam zacząć normalniej jeść i zażywać witaminy, magnez, cynk, a jakby mi miesiączka ustała to mam jak najszybciej zgłosić się z tym do ginekologa, bo jak wiadomo zanik okresu, powoduje ustanie funkcji jajników co może doprowadzić do bezpłodności.

A co do tego lekarza to może i masz racje, ja znam takiego, co dla mnie wygląda na takiego co powinien sam się leczyć.

A do tej schizy to dodam, że już te obawy przed ciążą mniej odczuwam, prawie w ogóle. Niewiem czy to zasługa czasu, sama niewiem. Jak tak się nasłuchałam to laski ze swoimi partnerami zabezpieczają się tylko tym, że uprawiają stosunek przerywany, to dlaczego ja mam się bać, skoro wszystko jest ok. No nie wiem może w końcu to sobie uswiadomiłam.
http://skocz.com/Katalog/ - klikajcie, pomóżmy potrzebującym
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 27 maja 2006, 03:35

Ona_Mika pisze:A co do tego lekarza to może i masz racje, ja znam takiego, co dla mnie wygląda na takiego co powinien sam się leczyć.

Powiem Ci tak: ten moj najlepszy, najbardziej trafny lekarz, o ktorym pisalam wyzej i calym sercem tego pana kocham za to dla mnie przez te siedem lat zrobil...sam zachowuje sie, wyglada i rozmawia jak persona nadajaca sie tylko do leczenia elekrtowstrzasami. Oni wszyscy tacy sa. Tylko trzeba rozpoznac kto jest nienormalny z powolania a kto po prostu bredzi.
No nie wiem może w końcu to sobie uswiadomiłam.

No to nic tylko pogratulowac :]
<brawo>

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”