Karmienie piersia

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 20 maja 2006, 14:55

z tym sikaniem to nie ma rady, jak jest w parku, to musi tam zrobic. Mozna w krzak go wysadzic a nie tak na srodku. Małe dziecko nie ma jeszcze w mózgu odpowiednio rozwinietych połaczeń nerwowych odpowiedzialnych za załatwianie sie. z czasem one sie tworza, przez co czas trzymania u dziecka jest krótki, ten swiadomy czas trzymania.
ale fakt wiela matek mysl, że skoro maja bachorka to wszystko im wolno <chory>
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 21 maja 2006, 04:03

misiucha22 pisze:Pewnych rzeczy nie robi sie w miejscach publicznych. Kurcze, nie do pomyślenia.

Poczekamy az bedziesz miala dziecko. 3- miesiecznemu niemowlakowi nie wytlumaczysz, ze jestes w autobusie jak on jest akurat glodny. A jak bedzie sie darl, jakbys go katowala, z glodu, to sie dopiero ludzie beda patrzec... <zalamka>
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 22 maja 2006, 00:41

Mona pisze:"chcesz być chory - pij mleko". Oczywiście chodzi o mleko krowie. Wiecie, że tylko człowiek, jako jedyny ssak na ziemi pije mleko, jako dorosły osobnik i to te przeznaczone dla cielaka?

<hahaha> ... a jak to jest z kotkami i kocurami <hahaha> , z psami i psowatymi i z innymi sierściuchami, jak dorwą michę mleka cielęcego <hahaha>
Ufff... chce być chory ;P
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 maja 2006, 08:57

Mysiorek pisze:... a jak to jest z kotkami i kocurami , z psami i psowatymi i z innymi sierściuchami, jak dorwą michę mleka cielęcego

Bo to czlowiek nauczyl je pic mleko. Same z NATURY powinny pic wode.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 22 maja 2006, 10:04

runeko pisze:Bo mleko to mleko, niewazne czy od krowy czy czlowieka. Wapn ma.
I tu sie mylisz, bo wapn z mleka krowiego jest wlasciwie nie przyswajalny i w praktyc to picie mleka krowiego odwapnia kosci :)
Andrew pisze:Ale o dobrej kielbasie to Wy teraz pomarzyc mozecie , o miesie tak samo ! a wtedy to była normalka
Zgadza sie. Nieraz pamietam jak mi rodzice opowiadali ze mieso jedli w niedziele... A przez reszte tygodnia... no wlasnie.
runeko pisze:Ale z drugiej strony wapn musielbysmy zrec w tabletkach ewentualnie szamac krede. Wiem, wystepuje tez w innych produktach ale za to przeciez w mniejszych ilosciach:/
Nie chodzi o to ile czego jest w produkcie, a ile sie z tego przyswaja.
guli pisze:A ja rozumiem co Cajmer miał na myśli. Matki z małymi dziećmi zachowują się jek święte krowy. Np ile razy widzieliście jak matka pozwala dzieciakowi sikać na środku parku "bo dziecku się zachciało"
Ja to nawet widzialem nie w parku ale w centrum miasta przy krzaczku jednym. I to dziewczynka byla! Dodam ze do najblizszej restauracji z wc bylo moze 100m.
runeko pisze:A jak bedzie sie darl, jakbys go katowala, z glodu, to sie dopiero ludzie beda patrzec...
Nie ma nic gorszego niz ryczace dziecko w autobusie. Tak mnie to wkur.wia ze najchetniej wzialbym takie i przez okno wywalil. Juz lepiej zeby ta matka go chocby toples karmila niz zeby mialo sie drzec. A jak cyca dostanie to przynajmniej te krzykliwa jadaczke zamknie :D
Mysiorek pisze:... a jak to jest z kotkami i kocurami
One pija bo im czlowiek daje.
Mysiorek pisze:z psami i psowatymi i z innymi sierściuchami, jak dorwą michę mleka cielęcego
Moj piesek po mleku cielecym zawsze wymiotowal...
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 22 maja 2006, 20:41

Maverick pisze:Tak mnie to wkur.wia ze najchetniej wzialbym takie i przez okno wywalil

Bezuczuciowy jestes :D
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”