do stosujących stosunek przerywany

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
szogun
Bywalec
Bywalec
do stosujących stosunek przerywany

Postautor: szogun » 25 kwie 2006, 16:13

czy jest na forum osoba która stosowała stosunek przerywany po czym sobie wpadła i jest pewna że wpadka była wynikiem stosunku przerywanego?????
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 25 kwie 2006, 18:18

Szukasz potwierdzenia glupoty?
To teraz takie wymagania?
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
<sex> -> ta też jest fajna
<hahaha> -> często sie śmieję...ze wszystkiego...
<fuckoff> -> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 25 kwie 2006, 18:35

Osobiscie znam wiele par stosujacych stosunek przerywany i ani jednej pary ktora by wpadla stosujac ta metode, choc wiadomo zdarza sie, ale nie sluchaj "kondoniarzy" ktorzy twierdza ze 90 % osob stosujacych ta metode w krotkim czasie dorobi sie dzidziusia, bo znam za to wiele wpadek wsrod znajomych soposbem "peknietej gumki". No ale jak niemota w lozku to fakt, niech lepiej trzyma sie z dala od takich praktyk. Ale i tak ostatnio wole pigulki.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
kknd
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kknd » 25 kwie 2006, 19:08

To jest juz nas dwoch :)
Jednak wiekszy komfort, bezpieczenstwo mozna sie skupiac na czym innym ;] a nie myslec o pekajacej gumce.
http://aneta.ulotka.biz/ Salon Fryzjerski Aneta W Olsztynie
Awatar użytkownika
szogun
Bywalec
Bywalec
Postautor: szogun » 25 kwie 2006, 20:25

sadi pisze:Szukasz potwierdzenia glupoty?
To teraz takie wymagania?

nie pytam czy to jest głupie czy mądre pytam tyko dla relatywnie realnej oceny sytuacji którą opisałem wyzej
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 25 kwie 2006, 20:29

Ja znam jedna pare ktora wpadla. Podobno wlasnie przez przerywany, ale na 100% nie wiem, materacem nie bylam.
Ja bym w kazdym razie za nic nie chciala tego stosowac. Same minusy :/
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 25 kwie 2006, 20:35

ja tam stosowalem stosunek pzrerywany i nigdy nie wpadłem , ale to w wielkim skrucie pisze <aniolek>
i nie nazwał bym tego głupotą , głupotą jest takie pisanie i nazywanie tego , ale to też w wielkim skrucie , znajacy temat wiedxza co trzeba napisać wiecej , by to mialo całosc <aniolek>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Rebeca2006
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Rebeca2006 » 26 kwie 2006, 09:32

No wlasnie a co ze stosunkiem przerywanym ale z gumka? czyli jak chlopak nie konczy we mnie ale ma gumke ? wtedy chyba nie moze dojsc do zaplodnienia ? no chyba ze peknie gumka ;(
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 kwie 2006, 09:46

rany julek , po diabła wyciagac fiuta na którym jest gumka z cipki ?? to po co jest ta gumka ??? <mlotek>
Awatar użytkownika
Lahminar
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Lahminar » 26 kwie 2006, 12:27

Ja stosuję, ale nigdy nie zdarzyło się coś niespodziewanego. Trzeba uważac ;)
In that time a burglar could have his way with your wife, smoke a cigarette, flip her over and start again.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 28 kwie 2006, 20:52

Rebeca2006, ja Cie tak czytam i naprawe poczekaj Ty z te 2 lata jeszcze co?Bo masz tyle watpliwosci co ja w wieku 13 lat nie mialam.
Stosunek przerywany uwazam tez za glupote, ale robta co chceta.
Tez znam wpadki z przerywanego.
Ale najwiekszym debilizmem jest uzywanie gumki i przerywanego.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 29 kwie 2006, 01:34

Rany nie sadzilam ze jeszcze ktos stosuje przerywany. Brrrr. W zyciu :P
Awatar użytkownika
phoenix
Początkujący
Początkujący
Postautor: phoenix » 29 kwie 2006, 18:39

Rozumiem że to kwestia zaufania do partnera, że nie skusi się na zostanie tatusiem. Ale nigdy nie ma 100% pewności że wpadki nie będzie. Stosuję tą metodę już około 3 lat i jakoś się udaje. Tylko że u nas jest tak, że jak będzie dziecko to i tak pokochamy jak własne i tragedii nie będzie. Dla innych, mających inne podejście, nie polecam!!!!
Jednakże stosowanie prezerwatywy, stosunku przerywanego, kapturka, spirali, pigułki i czego tam jednocześnie to lekka przesada. Szkoda zachodu.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 29 kwie 2006, 18:46

Mia pisze:przerywany

od takich wynalazków to się można jedynie nerwicy nabawić. A po co? <diabel> <diabel>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 29 kwie 2006, 18:49

TedBundy pisze:
Mia pisze:przerywany

od takich wynalazków to się można jedynie nerwicy nabawić. A po co? <diabel> <diabel>

trzeba wiedziec jak to ma wygladac <fuckoff>
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 29 kwie 2006, 18:52

phoenix pisze:Rozumiem że to kwestia zaufania do partnera, że nie skusi się na zostanie tatusiem. Ale nigdy nie ma 100% pewności że wpadki nie będzie. Stosuję tą metodę już około 3 lat i jakoś się udaje

jakos?? super ;) dzieki ale wole tabletki :)

phoenix pisze:ylko że u nas jest tak, że jak będzie dziecko to i tak pokochamy jak własne i tragedii nie będzie

to po co przerywany?? w ogole tego nie rozumiem,nie stac Was na gumki albo tabletki?

przeciez to kwestia zupelnie innych przezyc.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 29 kwie 2006, 19:55

moon pisze:Rebeca2006, ja Cie tak czytam i naprawe poczekaj Ty z te 2 lata jeszcze co?Bo masz tyle watpliwosci co ja w wieku 13 lat nie mialam.

Przypominam, że świat nie składa się z samych ideałów, jak Ty. I dziewczyna ma prawo mieć takie obawy nawet w wieku lat 30, jeśli tak czuje.

Rebeca potrzebuje po prostu partnera, któremu w tej sferze w pełni zaufa. Ja w Jej wieku też miałam schizę na punkcie ewentualnego zapłodnienia i z tego powodu przede wszystkim bałam się pierwszego razu.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 29 kwie 2006, 22:18

Nawet jak ktos nie stosuje zadnej metody antykoncepcyjnej i zawsze konczy w srodku, to wg statystyk w ciaze - stosujac taka "metode" przez rok zachodzi "tylko" jakies 80 kobiet na 100. Czyli 20 sie teoretycznie powinno udac. A stosunek przerywany zwieksza te szanse, powiedzmy to 40.

Tu nie chodzi o to czy zna sie kogos kto wpadl przez to czy nie wpadl, bo jedna osoba o niczym nie swiadczy. Liczy sie matematyka i rachunek prawdopodobienstwa.

Moze masz slabe plemniki i te znajdujace sie w plynie przedejakulacyjnym nie beda w stanie zaplodnic kobiety chocby miala supe plodny dzien? A moze nie sa takie slabe, moze to sprinterzy-maratonczycy i bez problemu ja zapyla? Sa pary ktore nie moga w ciaze zajsc mimo ze chca i kochaja sie bez zabezpieczen, obliczaja dni plodne zeby w nie uprawiac seks.

To wszystko trzeba brac pod uwage sluchajac opowiadan innych.
szogun pisze:czy jest na forum osoba która stosowała stosunek przerywany po czym sobie wpadła i jest pewna że wpadka była wynikiem stosunku przerywanego?????
Co Ci da ta wiedza?
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 29 kwie 2006, 22:46

Olivia pisze:Rebeca potrzebuje po prostu partnera, któremu w tej sferze w pełni zaufa. Ja w Jej wieku też miałam schizę na punkcie ewentualnego zapłodnienia i z tego powodu przede wszystkim bałam się pierwszego razu.
A przeczytalas reszte jej postow?O podejsciu do badan ginekologicznych czy wlasnego ciala?nie biore takich rzeczy z sufitu.
Olivia pisze:Przypominam, że świat nie składa się z samych ideałów, jak Ty. I dziewczyna ma prawo mieć takie obawy nawet w wieku lat 30, jeśli tak czuje.
Prawo prawem, j atam tylko radze. Albo jest sie gotowym albo nie. Po prostu. A jak sie nie jest gotowym w wieku lat 30stu to moge tylko wspolczuc ;)
Awatar użytkownika
Sylwunia24
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Sylwunia24 » 30 kwie 2006, 11:31

Ja stosuje stosunek przerywany od 9 lat i nigdy mnie nie zawiódł. Do tego dochodzi jeszcze fakt że znam swój organizm i zawsze wiem kiedy mam płodne dni , po prostu wtedy lekko pobolewa mnie brzuch i jestem bardziej uwazna.
Miłość jest sztuką produkowania czegoś, dzięki możliwościom kogoś innego. »
Awatar użytkownika
Rebeca2006
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Rebeca2006 » 03 maja 2006, 11:51

Przypominam, że świat nie składa się z samych ideałów, jak Ty. I dziewczyna ma prawo mieć takie obawy nawet w wieku lat 30, jeśli tak czuje.

Rebeca potrzebuje po prostu partnera, któremu w tej sferze w pełni zaufa. Ja w Jej wieku też miałam schizę na punkcie ewentualnego zapłodnienia i z tego powodu przede wszystkim bałam się pierwszego razu

Dzieki za zrozumienie :) kazdy jest inny, a chyba lepiej sie obawiac zaplodnienia jak przeginac w druga strone i zafundowac sobie dzidziusia ??
A od czego zalezy to ze nie potrafie tego zrobic to nie mam pojecia , przeciez inen laski to juz w wieku 15 lat to robia ...
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,

możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,

nowy dzien zawsze daje nowe życie,

słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”