Jak długo żyją plemniki?
Moderator: modTeam
Jak długo żyją plemniki?
Mam pytanie, jak długo i czy w ogóle plemniki mogą żyć w wodzie????
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Daniel, łącznie zmieniany 1 raz.
Długość życia dojrzałego plemnika zależy od warunków zewnętrznych i trwa poza ciałem kobiety od kilkudziesięciu minut do 2 godz. Plemniki tracą zdolność zapładniającą po ok. 12 godzinach, tracąc równocześnie właściwą im ruchliwość w drogach rodnych kobiety. Obumierają po ok. 4 dniach.
calosc tutaj: Dlugosc zycia plemnikow
Bo z tylu różnych dróg przez życie, każdy ma prawo wybrać źle...
- ksiezycowka
- Weteran
Umieraja jak muchy. Mozecie spokojnie wskakiwac do wanny
Zalezy jaki wrobel, elemelek daje rade :p

moon pisze:plemniki chyba niemogą żyć w wodzie.
Oczywiscie ze nie. To nie jest ich srodowisko zycia.
To tak jakbys stwierdził ile pozyje wróbel pod woda.
Zalezy jaki wrobel, elemelek daje rade :p

"Polityczny Żołnierz może szanować swego wroga - lecz zdrajcą i dezerterem będzie tylko pogardzał."
Ale niektorzy tu straszne bzdury wypisuja.
Przede wszystkim niektore plemniki potrafia zyc do 2 dni w ciele kobiety.
Plemniki lubia chlodek, wiec w wodzie beda zyly calkiem niezle. Zwlaszcza ze bedzie to raczej odczyn zasadowy niz kwasny.
Przeczytajcie:
Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia.
zrodlo: http://www.zdrowemiasto.pl/modules.php? ... 765&alt=47

Tego w ogóle komentowac nie idzie. Wybacz, ale w gimnazjum jestes z biologii nie miales w szkole??
Ps: A w ogóle to temat na forum juz byl.
Przede wszystkim niektore plemniki potrafia zyc do 2 dni w ciele kobiety.
Plemniki lubia chlodek, wiec w wodzie beda zyly calkiem niezle. Zwlaszcza ze bedzie to raczej odczyn zasadowy niz kwasny.
Przeczytajcie:
Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia.
zrodlo: http://www.zdrowemiasto.pl/modules.php? ... 765&alt=47
Wybacz, ale to jest bzdura. Gdyby tak bylo, to w planowaniu naturalnej antykoncepcji nie braloby sie pod uwage 2 dni ktore plemnik moze przezyc. Cos Twoje zrodlo nawalaLawrence pisze:Długość życia dojrzałego plemnika zależy od warunków zewnętrznych i trwa poza ciałem kobiety od kilkudziesięciu minut do 2 godz. Plemniki tracą zdolność zapładniającą po ok. 12 godzinach, tracąc równocześnie właściwą im ruchliwość w drogach rodnych kobiety. Obumierają po ok. 4 dniach.
calosc tutaj: Dlugosc zycia plemnikow
BoomEr pisze:Plemnik w wodzie zeyje kilka sekund a nie maja napedu hydro wiec mozeciee byc spokojni
Tego w ogóle komentowac nie idzie. Wybacz, ale w gimnazjum jestes z biologii nie miales w szkole??
Ps: A w ogóle to temat na forum juz byl.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
moon pisze:Gdyby nie bylo to bym wysypki nie dostawała. Przynajmniej w wodzie w moim kranie jest go od kiego
W moim kranie podobnie.
Moon, niewatpliwie w wodzie jest chlor i jego niewielkie ilosci mogly spowodować u Ciebie wysypkę, ale wydaje mi się ze jego stężenie jest zbyt małe, aby plemniki byly zabijane.
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
- ksiezycowka
- Weteran
No jesli chloru jest duzo to faktycznie szybko gina. Ale nie od razu. Te pol godzinki pociagna
Poza tym wplyw ma na to tez mydlo i inne bzdury. Ogolnie szansa jest minimalna ze zaplodnia (wlasciwie to jej nie ma) ale chcialem napisac, ze bzdura jest ze plemniki gina od razu i ze nie umieja sie poruszac w wodzie...
Poza tym wplyw ma na to tez mydlo i inne bzdury. Ogolnie szansa jest minimalna ze zaplodnia (wlasciwie to jej nie ma) ale chcialem napisac, ze bzdura jest ze plemniki gina od razu i ze nie umieja sie poruszac w wodzie...
- ksiezycowka
- Weteran
Myć ręce!!moon chodziło mi o to czy jak chlopak ma na rece sperme i póxniej włozy dziewczynie do majteczek i bedzie dotykał jej narządów rodnych to jes jakies ryzyko.chodzi mi o to czy wystarczy tylko reke wytrzec ze spermy do sucha i juz nie bedzie plemników czy najlepiej umyc rece w ciepłej wodzie z mydłem
Misiek 18 pisze:moon chodziło mi o to czy jak chlopak ma na rece sperme i póxniej włozy dziewczynie do majteczek i bedzie dotykał jej narządów rodnych to jes jakies ryzyko.chodzi mi o to czy wystarczy tylko reke wytrzec ze spermy do sucha i juz nie bedzie plemników czy najlepiej umyc rece w ciepłej wodzie z mydłem
qbass17 pisze:Wystarczy tylko wytrzeć ręce w chusteczkę i można działać
Proponuje do spodni
Tak cięzko jest zajajść do łazienki i umyć te ręce ?
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
- ksiezycowka
- Weteran