chcę być mama
Moderator: modTeam
Andrew pisze:da sie da , ja dziennie poprawiałem tro co zrobiłem , no i udało sie , dzieci mam wspaniale i zdolne !
Poprosimy o zdjęcie muskułów <boje_sie> Andrew?

jak bedziesz w ciazy kremuj brzuszek
W rzeczy samej - kremować, kremować i jeszcze raz - kremować
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"
Joe Cocker
Joe Cocker
-
- Weteran
jak bedziesz w ciazy kremuj brzuszek
W rzeczy samej - kremować, kremować i jeszcze raz - kremować
A czym? Moze cos polecisz.
Mona pisze:Niedawno widziałam zdjęcia USG zrobione najnowocześniejszym sprzętem i płód, który jeszcze parę lat temu byłby właśnie Fasolką w badaniu USG (4ty m-c), teraz ma już widoczny profil z wyraźnie zaznaczonym kształtem nosa.
Moja dwumiesieczna (!) chrzesnica:

off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
złotooka kotka pisze:A czym? Moze cos polecisz.
No wlasnie czym kremowac? Slyszalam, ze nie wszystkie kremy np. na rozstepy moga vyc uzywane przez kobiety w ciazy.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
-
- Weteran
Mona pisze:Proponuję najzwyklejszą oliwkę dla niemowląt
Mojej siostrze na brzuchu pomoglo. Ale na piersiach nie
Mona pisze:Złotooka - Chrześnica niczego sobie
To tak w ramach mozliwosci dzisiejszego sprzetu. Teraz w jakims 8 tygodniu ciazy mozna zobaczyc raczki, nozki, zarys noska. etc.
A niczego sobie to ona jest dopiero teraz. O na przyklad:

off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
-
- Weteran
Wiadomości podstawowe
Najlepszy dla kobiety okres do zajścia w ciążę to czas między 18 a 28 rokiem życia, kiedy ma najwięcej miesięcznych cykli owulacyjnych.
Współcześnie, coraz częściej jednak partnerzy decydują się zostać rodzicami po trzydziestym roku życia. Jeszcze w latach 70 tych pierwsza ciąża przypadała w Polsce statystycznie na 24 rok życia kobiety, w roku 2000 - już na 27 a jak będzie w 2030........? Decyzja o powiększeniu rodziny przychodzi Polakom coraz trudniej.
W 1999 r. po raz pierwszy od bardzo wielu lat w Polsce odnotowano ujemny wskaźnik urodzeń , co znaczy, że urodziło się w naszym kraju mniej osób, niż zmarło.
Planowanie ciąży to nie tylko wybranie takiego momentu w życiu, który według nas, sprzyja pojawieniu się nowego członka w naszej rodzinie. Decyzja o tym wiąże się również z oceną stanu zdrowia przyszłych rodziców, którzy po podjęciu decyzji, powinni poddać się badaniom ginekologicznym, genetycznym i andrologicznym oraz innym, które zaproponuje lekarz. Pozwala to na poddanie się jeżeli zachodzi taka potrzeba, odpowiedniemu leczeniu, często trwającemu wiele miesięcy, związanemu np. z okresową niepłodnością.
Mimo zaleceń lekarzy, by przygotowywać się do ciąży już na 12 miesięcy przed poczęciem, większość rodzących się w naszym kraju dzieci, to efekt ciąży nieplanowanej lub wręcz przypadkowej.
Wiadomości podstawowe
Najlepszy dla kobiety okres do zajścia w ciążę to czas między 18 a 28 rokiem życia, kiedy ma najwięcej miesięcznych cykli owulacyjnych.
Współcześnie, coraz częściej jednak partnerzy decydują się zostać rodzicami po trzydziestym roku życia. Jeszcze w latach 70 tych pierwsza ciąża przypadała w Polsce statystycznie na 24 rok życia kobiety, w roku 2000 - już na 27 a jak będzie w 2030........? Decyzja o powiększeniu rodziny przychodzi Polakom coraz trudniej.
W 1999 r. po raz pierwszy od bardzo wielu lat w Polsce odnotowano ujemny wskaźnik urodzeń , co znaczy, że urodziło się w naszym kraju mniej osób, niż zmarło.
Planowanie ciąży to nie tylko wybranie takiego momentu w życiu, który według nas, sprzyja pojawieniu się nowego członka w naszej rodzinie. Decyzja o tym wiąże się również z oceną stanu zdrowia przyszłych rodziców, którzy po podjęciu decyzji, powinni poddać się badaniom ginekologicznym, genetycznym i andrologicznym oraz innym, które zaproponuje lekarz. Pozwala to na poddanie się jeżeli zachodzi taka potrzeba, odpowiedniemu leczeniu, często trwającemu wiele miesięcy, związanemu np. z okresową niepłodnością.
Mimo zaleceń lekarzy, by przygotowywać się do ciąży już na 12 miesięcy przed poczęciem, większość rodzących się w naszym kraju dzieci, to efekt ciąży nieplanowanej lub wręcz przypadkowej.
Ja rok przed planowaną ciążą rzuciłam ;popalanie; nie był to wielki nałóg ale odtruć organizm trzeba..agna 24 pisze:Mona pisze: i nie palić faj.
rany julek, zupelnie zapomnialam o paleniu...
przeciez to jest nie realne, ja pale 10 lat juz. chyba nie da sie szbyko zucic palenia i odtruc organizamu ...
eh, te planowanie ciazy to trudna sprawa
Parę ciężkich faktów:
Co do oczu - w ekstremalnych przypadkach może dojść do odklejenia się siatkówki.
Co do cesarki - dzieci po cesarce są bardziej podatne na choroby układu oddechowego.
Co do ciąży - cudowna sprawa, jeśli się tego chce....do tego częsty wzrost libido u kobiet (choć bywa zupełnie odwrotnie)...i seks na pełnym luzie
Zapewne inaczej smakuje
Dobra, zamykam sie bo się jeszcze we mnie instynkty macierzyńskie odezwą, hehehehe 
Co do oczu - w ekstremalnych przypadkach może dojść do odklejenia się siatkówki.
Co do cesarki - dzieci po cesarce są bardziej podatne na choroby układu oddechowego.
Co do ciąży - cudowna sprawa, jeśli się tego chce....do tego częsty wzrost libido u kobiet (choć bywa zupełnie odwrotnie)...i seks na pełnym luzie

Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-
- Weteran
Mojej koleżanki siostrze właśnie groziło odklejenie siatkówki w czasie porodu, bo miała bardzo zaawansowaną krótkowzroczność (coś ok. -10 dioptri), ale zrobiła sobie laserowe usuwanie wady wzroku. Właściwie głównie z tego powodu.
A jaką Ty masz wadę, agna?
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
-
- Weteran
agna 24 pisze:ja mam astygmatyzm na lewe oko praktycznie nic nie widze.ale okulary mam na 3,5 na plusie i 1,5 cylindra.
Phi, taką wadę to i ja mam. I przy takiej wadzie siatkówka na pewno Ci nie wyleci w czasie porodu. Napisałam, że chodzi o poważne wady, a nie przeciętne.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
"Miarkuj złość.
-
- Weteran
agna 24 pisze:ciakawe jak by misiek zareagowal, jakby sie okazalo, ze juz jeste w ciazyeh, moze zrobie sobie test
To nie jest "Wyraź to! Cokolwiek to jest!".
A poza tym, jak czytam niektóre Twoje posty, to ciekawa jestem, co by było, gdyby Twój facet trafił na to forum...

"Miarkuj złość.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”