ile potrzeba

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
szogun
Bywalec
Bywalec
ile potrzeba

Postautor: szogun » 06 mar 2006, 23:11

Mam pytanie do bardziej doświadczonych i obytych w literaturze antykoncepcji a mianowicie:

-jaka ilość plemników w spermie jest niezbędna do zapłodnienia czyli inaczej mówiąc jaką ilość plemników powinien posiadać mężczyzna żeby można było mówić że jest zdolny do zapłodnienia
*qbass*
Weteran
Weteran
Postautor: *qbass* » 07 mar 2006, 08:48

Zmniejszona liczba plemników nie powinna być traktowana jako ostateczne rozpoznanie niepłodności, a raczej jako czynnik sygnalizujący problem z płodnością. Obecnie uważa się, że ilość poniżej 20 milionów plemników w mililitrze sugeruje niepłodność, niemniej ciąża jest czasem możliwa nawet przy tak małych ilościach plemników.
Źrodło : http://www.mediweb.pl/mens/wyswietl_vad.php?id=82

3 min. pobyt na google <browar>
Awatar użytkownika
szogun
Bywalec
Bywalec
Postautor: szogun » 07 mar 2006, 12:09

spokojnie qbass17 jeszcze nie wiesz do czego zmierzam :)
otórz chodzi mi o to że do zapłodnienia niezbędna ilość plemników to jak pisało wyżej 20 milionów, poniżej tej liczby bardzo trudno o zapłodnienie, jak wiemy w płynie przedejakulacyjnym czyli w tej szklistej mazi wydobywającej się przed wytryskiem na pewno nie znajduje się taka ilość plemników powiem więcej jest zdecydowanie mniejsza, więc w obliczu powyższych faktów będe pełen uznania dla tego który/ra udowodni mi że przez ten płyn przedejakulacyjny można zajść w ciążę co usilnie prubują wmawiać niektórzy psełdo fachowcy na tym forum

Pytacie dlaczego założyłem ten temat? chodzi mi o to żeby wyjaśnić tą lekko mówiąc nieścisłość i otwożyć oczy niektórym naburmuszonym forumowiczom którzy straszą młodych dopiero zaczynających współżycie ludzi i pogłębiają niedoinformowanie i strach tych laików którzy zakładają tutaj tematy typu " mój chłopak dotknoł penisem mojej pochwy nie doszło do wytrysku czy moge być w ciąży"
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 07 mar 2006, 18:43

szogun pisze:będe pełen uznania dla tego który/ra udowodni mi że przez ten płyn przedejakulacyjny można zajść w ciążę co usilnie prubują wmawiać niektórzy psełdo fachowcy na tym forum

Skoro nie wierzysz, przejdz sie do ginekologa...

szogun pisze:" mój chłopak dotknoł penisem mojej pochwy nie doszło do wytrysku czy moge być w ciąży"

A tym przykladem polozyles mnie na lopatki :] Co to ma w ogole do rzeczy?
piotrek20
Bywalec
Bywalec
Postautor: piotrek20 » 08 mar 2006, 13:23

a ja sie wtrace nie na temat, zreszta moze i troche na temat.... wiele razy na forum było pisane do osób-sprinterów zeby przed stosunkiem przeprowadziło masturbacje...moje pytanie jest skierowane i do pan i do panów , jestesmy juz po masturbacji chwila odpoczynku i co akcja? bez umycia penisa i bez zabezpieczenia ? sperma na pewno bedzie gdzies na czonku w niewielkiej ilosci chyba ze ktos jest amatorem konczenia na własne jajka to bedzie wszystko co z siebie wydusił <aniolek> wiec prosiłbym o przybliżenie tego zjawiska co i jak trzeba robic, bo wiem ze jak bym zaproponował takie cos mojej dziewczynie to zaraz by powiedziała ze sie boji stosunku bo ja juz raz trysnołem i moze dojsc do zapłodnienia;] wiec napiszcie jak to ma wygladac
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 09 mar 2006, 18:07

Eeeee? Piotrek?? Jak bez zabezpieczenia?
Robisz swoje (przeciez nie musi byc doslownie przed, moze byc kilka minut wczesniej :/) mozesz sie isc umyc, albo wytrzec czyms chociaz, zakladasz gumke (albo tabletki/plastry/metod naturalne etc. ) i "odbywacie normalny stosunek.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
szogun
Bywalec
Bywalec
Postautor: szogun » 09 mar 2006, 22:04

wytłumaczy mi ktoś moje wątpliwości czy dalej będziecie pisać bzdury w tym temacie

A może was zaskoczyłem i nie wiecie co napisać...
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 09 mar 2006, 22:20

szogun, czego jeszcze chcesz? Przeciez qbass17 napisal.
I tak, zaplodnienie jest mozliwie przy np. stosunku przerywanym.
piotrek20
Bywalec
Bywalec
Postautor: piotrek20 » 09 mar 2006, 23:11

złotooka kotka pisze:Eeeee? Piotrek?? Jak bez zabezpieczenia?
Robisz swoje (przeciez nie musi byc doslownie przed, moze byc kilka minut wczesniej :/) mozesz sie isc umyc, albo wytrzec czyms chociaz, zakladasz gumke (albo tabletki/plastry/metod naturalne etc. ) i "odbywacie normalny stosunek.

no w tym problem ze moja dziewczyna nie bierze tabletek czy czegos innego a ja nie zakładam gumek(to nie odemnie wyszło tylko od mojego misia,powiedziała to takie sztuczne ze guma i inne doznania itp a mi tak juz zostało ze bez gumek
Awatar użytkownika
szogun
Bywalec
Bywalec
Postautor: szogun » 09 mar 2006, 23:23

złotooka kotka pisze:szogun, czego jeszcze chcesz? Przeciez qbass17 napisal.
I tak, zaplodnienie jest mozliwie przy np. stosunku przerywanym.

to wspaniale ale wytłumacz mi jak do tego może dojść skoro liczba plamników jest niewystarczająca. A swoją drogą to gdzie się dowiedziałaś że zapłodnienie w ten sposób jest możliwe? z tego forum?
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 09 mar 2006, 23:25

piotrek20, to kiedy na chrzciny zapraszasz? Rozumiem ze chcecie miec dziecko, prawda. Bo to juz wkrotce prz takim zachowaniu. Ale przeciez nie ma problemu, ze nasienie zostaje. W koncu i tak sie staracie.

...bo jezeli nie chcecie, to... Chlopie, poczytaj troche o skutkach stosunku. W ciaze mozna zajsc nawet nie konczac w srodku.

szogun, sluchaj. Czytaj ze zrozumieniem:
Zmniejszona liczba plemników nie powinna być traktowana jako ostateczne rozpoznanie niepłodności, a raczej jako czynnik sygnalizujący problem z płodnością. Obecnie uważa się, że ilość poniżej 20 milionów plemników w mililitrze sugeruje niepłodność, niemniej ciąża jest czasem możliwa nawet przy tak małych ilościach plemników.

szogun pisze:A swoją drogą to gdzie się dowiedziałaś że zapłodnienie w ten sposób jest możliwe? z tego forum?

Wyobraz sobie, ze istnieja rozne inne zrodla. Ze mam troszke inne podejscie do tematu, najpierw sie przygotowuje, czytam zanim zdecyduje sie na cos tak waznego jak wspolzycie.
Dowiedziala sie z wileu ksiazek/czasopism/stron medycznych/przygotowania do zycia w rodzinie/rozmowy z ginekologiem. Starczy?
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 09 mar 2006, 23:49

szogun pisze:to wspaniale ale wytłumacz mi jak do tego może dojść skoro liczba plamników jest niewystarczająca

Gdzie jest kerwa mac niewystarczajaca??????
Ile plemnikow jest potrzebnych do zaplodnienia?
Znasz odpowiedz? Jak nie to poszukaj.
I masz juz swoja odpowiedz. Reszta zalezy od wielu czynnikow ktorych sam Chuck Norris nie zna dokladnie i tyle.

EDIT: do posta ponizej: przepraszam ;) Juz drugi raz dzisiaj co mi sie pierdaczy przy cytowaniu bezposrednim :/
Jak zdazysz to skasuj swojego posta ;)
Ostatnio zmieniony 10 mar 2006, 00:06 przez sadi, łącznie zmieniany 2 razy.
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
<sex> -> ta też jest fajna
<hahaha> -> często sie śmieję...ze wszystkiego...
<fuckoff> -> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 09 mar 2006, 23:52

sadi pisze:złotooka kotka napisał/a:
to wspaniale ale wytłumacz mi jak do tego może dojść skoro liczba plamników jest niewystarczająca

Gdzie jest kerwa mac niewystarczajaca??

Ja tego nie napisalam!!! sadi zlituj sie i popraw, bo ja nie chce, zeby wygladalo, ze ja takie herezje glosze.
piotrek20
Bywalec
Bywalec
Postautor: piotrek20 » 10 mar 2006, 00:07

złotooka kotka pisze:piotrek20, to kiedy na chrzciny zapraszasz? Rozumiem ze chcecie miec dziecko, prawda. Bo to juz wkrotce prz takim zachowaniu. Ale przeciez nie ma problemu, ze nasienie zostaje. W koncu i tak sie staracie.

...bo jezeli nie chcecie, to... Chlopie, poczytaj troche o skutkach stosunku. W ciaze mozna zajsc nawet nie konczac w srodku.

ja niegdzie nie napisałem ze stosuje takie metody, czyli ze przed stosunkiem masturbacja i potem sie kochamy.... tylko zdziwił mnie fakt ze jakies tam osoby pisza zeby przed stosunkiem "zwalic konia" i na tym sie konczy wiec sie pytam jak to wyglada dalej , ok zwale konia i co ? bez gumy bez mycia wytrcia itp

ps a o dziecko sie nie staramy <browar>
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 10 mar 2006, 00:12

Jak sie ma gume/tabletki to mozna bez wytarcia. jak sie nie ma gumy/tabletek/o dziecko sie nie stara to nie mozna wcale. Niczego. Bo nawet bez masturbacji przed z "czystym" penisem mozna dziecko zrobic.
ggg
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: ggg » 12 mar 2006, 04:34

a propos, poczytajcie sobie to:
http://www.npr.prolife.pl/prezerwatywa_hiv_aids.htm

i od razu pytanko, jesli juz sie zapoznaliscie z tą stronką:
Jesli chodzi o te mikropory w prezerwatywie, to czy to jakas propaganda czy fakt?
I zeby nie odbiegac od tematu, to czy jesli zeczywiscie tak jest to ile plemników moze sie przes taki mikropor wydostac? Wiadomo, że jeden wystarczy do dzidziusia :|

Jestem stałym uzytkownikiem gumek i uważam tę stronke za propagande anty-antykoncepcyjną, ale mimo wszystko prosze o rozwianie moich wątpliwości...
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 12 mar 2006, 09:06

Gumki sa mniej skuteczne od np tabletek. Patrzac chociazby na indeks Pearla, ktory dla prezerwatywy:
wynosi od 3,9 do 13,8 w zależności od marki producenta, tego, czy jest ona pokryta środkiem plemnikobójczym, jak też, czy jest właściwie założona przed stosunkiem.

Za to index Pearl'a dla tabletek, np Yasmin to: 0.41-0.71.

Spora roznica na korzysc Yasmin.

Btw. Co to mikroporow, cytat z Portalu Medyczno-Farmaceutycznego:

nie jest prawdą, jakoby nawet przez mikropory w prezerwatywach mogło dojść do zapłodnienia. Ze wszystkich badań wynika, że stale i fachowo stosowane prezerwatywy zapobiegają ciąży.

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”