OD tygodnia przyjmuje tabletki Harmonet. Mam 21 lat.
1. Czy jest mozliwe ze po przyjeciu pigulki okres powinien ustapic?
2. Boli mnie brzuch i biust - czy to moga byc skutki uboczne?
3. Po jakim okresie zazywania tych pigulek mozna sie kochac bez prezerwatyw?
4.Nadal mam plamienia, czy to normalne?
5.czy po badaniach na :ASPAT,ALAT,BILIRUBINA,TRÓJGLICERYDY lekarz moze juz przepisac pigulki?
6. czasami podczas stosunku boli mnie brzuch i chce mi sie siusiac , jakie moga byc tego przyczyny?
7. zauwazylam
rowniez mniejsza ochote na seks :571:
problem z przyjmowaniem pigulek Harmonet
Moderator: modTeam
- blacknessie
- Pasjonat
1. Nie ma na to reguły i to chyba nie jest kwestia rodzaju pigułek - ja po pierwszym opakowaniu Yasmin krwawiłam cały miesiąc (1 tabletka w 1 dzień okresu)
2. To mogą być skutki uboczne
3. Jeśli przyjmujesz tak jak napisano w ulotce to zabezpieczenie jest już po 1 pigułce, jednak poleca się odczekać tydzień
4. Normalne przy pierwszych 3 cyklach, jeśli będą się przedłużać, lepiej zasięgnąć porady lekarza
5. Jak najbardziej
6. To chyba kwestia indywidualna - może za ostro się kochacie lub jesteś spięta; często występuje parcie na pęcherz przy pobudzaniu punktu G, ale to też nie reguła
7. Niestety kolejny skutek uboczny...
2. To mogą być skutki uboczne
3. Jeśli przyjmujesz tak jak napisano w ulotce to zabezpieczenie jest już po 1 pigułce, jednak poleca się odczekać tydzień
4. Normalne przy pierwszych 3 cyklach, jeśli będą się przedłużać, lepiej zasięgnąć porady lekarza
5. Jak najbardziej
6. To chyba kwestia indywidualna - może za ostro się kochacie lub jesteś spięta; często występuje parcie na pęcherz przy pobudzaniu punktu G, ale to też nie reguła
7. Niestety kolejny skutek uboczny...
"Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi."
- ksiezycowka
- Weteran
Malpeczka, to ja Ci zadam pytanie. Jakim cudem miałabyś miec 21 lat? Jak dla mie jestes podpucha wiekowa ale i tak odpowiem, bo od najmlodszych lat trza młódziez uświadamiać. Poza tym lekarza sie w pierwszej kolejnosci pyta
Nie jest możliwe, zę powinen. Topż to bez sensu. Nie powinien ale w jakich stam paru przypadkach moze na pewno i nie ma co sie stresowac.
Jak najbardziej.
Po 1 tabkletce jesli sie ja przyjęło w pierwszy dzien okresu. jesli w 4-5 to po tygodniu.
Tak. Zdarza sie.
Choelra wie. Ale przypuszczam,że to standardowe badanie hormnalne a nie jakies nie wiadomo co. Wiec po wywiadzie, badaniu, i czesto USG, badaniu hormonów, cytologii lekarz moze przepisac tabletki.
Taka bydowa chłopca i dziewczynki. To normalne.
Może to chwilowe. Jesli nie pzejdzie za jakis czas to zglos to na wizycie lekarzowi i niech Ci zmeini tabletki. Mi Harmonet bardzo obniżył libido
Podsumowując:
Rozmawiajcie z lekarzem!
Czytajcie ulotki od tabletek!
Czyli to co zwykle...
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Malpeczka pisze:1. Czy jest mozliwe ze po przyjeciu pigulki okres powinien ustapic?
Nie jest możliwe, zę powinen. Topż to bez sensu. Nie powinien ale w jakich stam paru przypadkach moze na pewno i nie ma co sie stresowac.
Malpeczka pisze:2. Boli mnie brzuch i biust - czy to moga byc skutki uboczne?
Jak najbardziej.
Malpeczka pisze:3. Po jakim okresie zazywania tych pigulek mozna sie kochac bez prezerwatyw?
Po 1 tabkletce jesli sie ja przyjęło w pierwszy dzien okresu. jesli w 4-5 to po tygodniu.
Malpeczka pisze:4.Nadal mam plamienia, czy to normalne?
Tak. Zdarza sie.
Malpeczka pisze:5.czy po badaniach na :ASPAT,ALAT,BILIRUBINA,TRÓJGLICERYDY lekarz moze juz przepisac pigulki?
Choelra wie. Ale przypuszczam,że to standardowe badanie hormnalne a nie jakies nie wiadomo co. Wiec po wywiadzie, badaniu, i czesto USG, badaniu hormonów, cytologii lekarz moze przepisac tabletki.
Malpeczka pisze:6. czasami podczas stosunku boli mnie brzuch i chce mi sie siusiac , jakie moga byc tego przyczyny?
Taka bydowa chłopca i dziewczynki. To normalne.
Malpeczka pisze:7. zauwazylam
rowniez mniejsza ochote na seks Wsciekly
Może to chwilowe. Jesli nie pzejdzie za jakis czas to zglos to na wizycie lekarzowi i niech Ci zmeini tabletki. Mi Harmonet bardzo obniżył libido
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Podsumowując:
Rozmawiajcie z lekarzem!
Czytajcie ulotki od tabletek!
Czyli to co zwykle...
moon Ci odpowiedziala ladnie na resztę, więc ja tylko na to:
mniemam, że chodzi Ci o pierwsze opakowanie tabletek - jest możliwe, z tego co pamiętam u mnie tak właśnie było.
Malpeczka pisze:1. Czy jest mozliwe ze po przyjeciu pigulki okres powinien ustapic?
mniemam, że chodzi Ci o pierwsze opakowanie tabletek - jest możliwe, z tego co pamiętam u mnie tak właśnie było.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Malpeczka pisze:5.czy po badaniach na :ASPAT,ALAT,BILIRUBINA,TRÓJGLICERYDY lekarz moze juz przepisac pigulki?
Zasadniczo, to lekarze przypisuja tabletki nawet bez jakiegokolwiek badania. Ale domyslam sie, ze chodzilo Ci o to, czy po takich badaniach lekarz moze je odpowiednio dopasowac do organizmu kobiety.
Mi ginekolog mowil ze wlasciwie wybieranie tabletek to loteria, bo nie wiadomo jak organizm zareaguje. I ze badania moga jedynie pokazac ewentualne przeciwskazanai do brania tabletek, lecz nie to jakie tabletki powinno sie brac.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”