Ciąża po tabletkach

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
kina
Maniak
Maniak
Postautor: kina » 07 gru 2005, 20:25

dziwne nie dziwne ja uwazam ze w ogóle nie powinno sie pytac o takie cos jezeli osoby sie nie zna....wiec reakcja mnie ie dziwi....a ze dopero w tym a nie w innym momencie- ciezko wyczuc dlaczego, widocznie miala zly dzien albo cos :)
Wszystko przemija,tak chce przeznaczenie
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
Grace

Postautor: Grace » 07 gru 2005, 23:08

tak to jak w tym kawale: maz pyta zone ( majaca okres) : "dlaczego gotujesz zupe w 3 garnkach ?" ona:"bo tak"
:) chyba tak to bylo, ale no rosmieszylo mnie jak nam to babka od biologi powiedziala, a teraz to malo smieszne sie wydaje :/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 gru 2005, 00:11

aguśka, ja bym sie z żadną przerwa na Twoim miejscu nie babrała.
Paula
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Paula » 08 gru 2005, 09:08

Co do plam -mi się znowu pojawiły białe placki na skórze. Biore tabsy i opalam się. wyglada to fatalnie.
Awatar użytkownika
Robaczek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Robaczek » 08 gru 2005, 10:14

mi się znowu pojawiły białe placki na skórze
bielactwo? (czy jakos tak). Moja kolerzanka to ma i była na to leczona - wiec przy takich zmianach skórnych najlepiej wybrac sie do lekarza,aby nie bylo zadnych niedowmowiec - bo wbrew pozorom, takie rzeczy sa leczone w szpitalach. No i poza tym moze to byc cos powaznego.
i ciągle zatracam się w tym bagnie...
alle_goria

Re: Ciąża po tabletkach

Postautor: alle_goria » 08 gru 2005, 10:16

kina pisze:Mam pytanko do szanownych forumowiczów!! Jak zabezpieczacie się przed ciążą po zakonczeniu brania tabletek?? Czy sama "gumka " wystarczy?? Podobno jak sie tablety odstawi to jest wieksze ryzyko wpadki....co sądzicie na ten temat??

mówi się, że po odstawieniu można szybciej zajść w ciążę. to troche wypaczone , kiedy odstawiasz, to hormony tracą orientacje i jajeczkowanie nie odbywa sie regularnie, tzn. nie wtedy kiedy sie go spodziewasz. takze generalnie to trudniej, kiedy sie jednak chce zajść. ja juz trenuje 4 miesiąc ale teraz zamierzam kupic testy owulacyjne. podobno niezawodne ;)
Grace

Postautor: Grace » 08 gru 2005, 14:10

chcesz miec maluszka ?:)) fajnie :))
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 08 gru 2005, 14:21

Wszelkie zmiany na skórze od tabletek anty sa paskudne.Moim znajomym się na powiekach jakieś dziwne coś robi.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 gru 2005, 17:04

Ja tam żadnych nie mam.
A jakbym miała pigułki bym odstawiła, bo jak potwór wyglądac nie chce. :]
Awatar użytkownika
Robaczek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Robaczek » 08 gru 2005, 22:00

hmmm a mi po 6 miechach brania pigułek i okresie występujacym w tym samym czasie co do godziny.... spoznia mi sie o 2 dni :(
i ciągle zatracam się w tym bagnie...

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”