antykoncepcja

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 18 lis 2005, 13:39

Jestem przeciw wszelkiego rodzajom refundowania czegokolwiek ! są na to inne sposoby !
Radomir , czy ty wiesz na czym polega metada naturalna ?? wiesz ?? wiesz jak poznac po kobiecie kiedy ma dni płodne a kiedy nie ? wiesz ? nie wiesz ...dlatego piszesz to co piszesz !
Problem polega na tym , ze metoda ta w wstepnym jej poznaniu potrzebuje wiele uwagi i systematycznosci , zapisywania wyników obserwacji , jak to wszystko poznasz u swojej,podkreslam kobiety ! z którą jestes , bo to metoda tylko dla par które są razem od dłuzszego czasu . (np . mąż i zona , albo narzeczeni ) to bedziesz wiedział kiedy ma dni nie płodne , do tego dodasz informacje która jak Cie to interesuje , to ja znajdziesz , a chodzi o zywotnosc plemników , i masz prawie komplet , zajscie w ciazę w dni nie płodne jest wykluczone ! niemozliwe !
Pytac na ulicy ? kogo ? ta całą leniwa młodziez ? przeciez oni w tym temacie nie mają nic do powiedzenia , bo komu , której z nich bedzie sie chciało przez rok obserwowac siebie dzien w dzien , o zapisywaniu , systematycznosci nie wspomne ! <aniolek2>
po co ? są prostrze metody antykoncepcji , czyli farmakologia , np. oki rozumiem ich
ale nie neguj metod naturalnych , bo sie na tym kompletnie nie znasz ! <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
krzyniu
Maniak
Maniak
Postautor: krzyniu » 19 lis 2005, 16:39

a jestes za refundacja? bo jak tak to bez sensu sie jej fdoagasz a jak nie to wporzadku:)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 19 lis 2005, 17:28

radomir pisze:i zadnych zasiłkow socjalnych ,pomagac nierobom???

mozesz to napisac jeszcze raz, po polsku?
Awatar użytkownika
kinomaniak
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kinomaniak » 19 lis 2005, 18:15

radomir czyba trafiłes tu na czuły punkt andrewa!!!i chyba nie tylko??...bedziesz musiał sie wytłumaczyć!!
W szaleńczej wichurze znajdę Twój szept
W wzburzonym morzu oblicze Twe
W gwieździstym niebie oczu Twój blask
W słodyczy miodu pocałunków smak
Nie ważne kiedy, i tak znajdę Cię
W ślad po twych stopach pójdzie mój cień
Awatar użytkownika
krzyniu
Maniak
Maniak
Postautor: krzyniu » 20 lis 2005, 13:34

jest przeciwko państwu opiekuńczemu zdajsie, liberał ehhh
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 lis 2005, 02:08

kociak pisze:nike 9 zloty a 20 zloty

z góry przepraszam, ale na Boga, złotych, złotych! :)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
kociak
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: kociak » 23 lis 2005, 00:00

Andrew pisze:ten post swiadczy o kolejnej nie wiedzy na to zagdnienie , a twoi rodzice nie uzywali metod naturalnych , a zwykłego kalendarzyka , i ot dlaczego !
metada naturalna to nie kalendarzyk , ale nie mam ochoty po którys raz tu o tym pisac !
Wystarczy wiedzieć kiedy są dni nie płodne , a one sa mimo tego ze okres sie przedłuza czy też wystapił wczesniej , czy sie chorowało , czy ma sie stres ! to nie ma zadnego wpływu na to czy sie ma dni płodne czy sie ich nie ma , ale jak sie stosuje matematykę do poznawania ich , no to mamy klopsa , albo spotyka nas zonk

sorki ale nieprzekonasz mnie do metod naturalnych bo dla mnie sa to bajki

z góry przepraszam, ale na Boga, złotych, złotych!

ja tez z gory przepraszam :) od dzis zlotych :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 23 lis 2005, 09:14

kociak pisze:sorki ale nieprzekonasz mnie do metod naturalnych bo dla mnie sa to bajki

No wierze w to ,ze nie przekonam , dla ograniczonych na wiedze nie mam wpływu ! a tylko nie wiedza powoduje to co piszesz !
dzialanie ludzkiego organizmu jest proste jak drut , ale tylko dla tego co ma o tym jak i dlaczego co sie dzieje , dla innego to czarna magia !
Bajką też by musiało byc przeszczepienie serca , czy nerki ! to dopiero jest skomplikowane , dni płodne ! nie płodne ! smiechu warte ! <browar>
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 23 lis 2005, 19:53

Musze sobie na kominie zapisac!!!...
Zgadzam sie z Andrew O_O
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 23 lis 2005, 23:43

Po to wymyślono to jedno z najbardziej znaczących odkryc XX wieku - tabletkę anty, by ją stosowac:), a nie pieprzyc sie w naturalne metody czy inne "watykańskie ruletki", bo to godne króla Ćwieczka, a nie XXI wieku, prosze państwa:)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 24 lis 2005, 00:00

Tak samo powiedziec by mozna, ze po to wymyslono sztuczne witaminy, mikroelementy i inne takie aby je lykac, a nie pieprzyc sie w swieze, naturalne owoce, warzywa, miesa itp.
Tyle, ze wartosc odzywcza nie ta sama.

Jeszcze nam daleko, zeby codziennie lykac tylko pastylke pelna niezbednych substancji odzywczych i juz nie zawracac sobie glowy zwyczajnym jedzeniem.
Tu jest tak samo...

Kazdy robi co lubi.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
NEDRAG
Bywalec
Bywalec
Postautor: NEDRAG » 24 lis 2005, 00:24

TedBundy pisze:Po to wymyślono to jedno z najbardziej znaczących odkryc XX wieku - tabletkę anty, by ją stosowac:), a nie pieprzyc sie w naturalne metody czy inne "watykańskie ruletki", bo to godne króla Ćwieczka, a nie XXI wieku, prosze państwa:)

calkowicie popieram <browar>

Andrew pisze:No wierze w to ,ze nie przekonam , dla ograniczonych na wiedze nie mam wpływu ! a tylko nie wiedza powoduje to co piszesz !
dzialanie ludzkiego organizmu jest proste jak drut , ale tylko dla tego co ma o tym jak i dlaczego co sie dzieje , dla innego to czarna magia !
Bajką też by musiało byc przeszczepienie serca , czy nerki ! to dopiero jest skomplikowane , dni płodne ! nie płodne ! smiechu warte !

niezdziw sie jak bedziesz rodzicem
Awatar użytkownika
karo_linaRO
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: karo_linaRO » 24 lis 2005, 00:28

przyszla mamusia sie klania hahahah metody naturalne moze ci wiara niepozwala na stosowanie innych metod antykoncepcyjnych

[ Dodano: 2005-11-24, 00:32 ]
NEDRAG pisze:Andrew napisał/a:
No wierze w to ,ze nie przekonam , dla ograniczonych na wiedze nie mam wpływu ! a tylko nie wiedza powoduje to co piszesz !
Bajką też by musiało byc przeszczepienie serca , czy nerki ! to dopiero jest skomplikowane , dni płodne ! nie płodne ! smiechu warte !
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 lis 2005, 00:48

Oj będzie dyskusja będzie. <banan>
NEDRAG pisze:niezdziw sie jak bedziesz rodzicem

Zdaje sie,że już jest 2 czy 3 i to planowanych ;P

Ja myślę,ż enie można dyskredytować metod naturalnych. Tylko dlatego,że ja biorę tabletki nie będę przeciez innym mówić,że tylko to jest ok i metody naturalne sa be. Każdy robi jak uwaza.
Ja zazdroszcze tym kobietą, które aż tak dobrze znają swój organizm. Jak widac to wiedza przydatna :] Mi szczerze mówiąc nie chce sie w to babrać i tabletki sa wygodniejsze. I z tym czuje się pewnie po prostu.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 lis 2005, 02:25

niezdziw sie jak bedziesz rodzicem

Tekst roku <banan> <aniolek2> <banan> <banan> <banan>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 lis 2005, 09:09

NEDRAG pisze:niezdziw sie jak bedziesz rodzicem

No zdziwic sie nie zdziwie , bo nim jestem ! już od 18 lat <aniolek2> a metody zaczołem stosować natyralne po tym jak włozyłem kondoma na mojego wacka a on mi klapnoł ! <aniolek2> czyli gdy mialem lat chyba 18 Po slubie rok czasu zajeło mi badanie tej metody i uczenie sie jej , poznawanie ! swej kobiety , po roku do dziś czyli lat 18 ja stosuje , czyli kcham sie bez zabezpieczenia z żoną i wszystko gra , a dzieci ...oboje są zaplanowane , czyli kochałem sie wtedy gdy zona miała owulację ! <banan>
No małolaty ...do lektór ! <browar>

karo pisze:....................

nie baw mnie prosze ?
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 24 lis 2005, 09:11

Andrew, a kochanke tez na tyle poznales, ze stosujecie naturalne metody :>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 lis 2005, 09:24

To tez pisalem , ze to metoda dla bedących razem non stop ! nie dla par gdy nie ma mozliwosci badania , ale ... gdy bada to facet , gdy zajmnie sie tym kobieta , wtedy znowu jest inaczej ! Ona wszak jest z sobą non stop
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 24 lis 2005, 09:34

Ale tu pełno niedowiarków... <browar>
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 24 lis 2005, 13:23

Yasmine pisze:Ile ciezarnych po cilescie by bylo

Pamiętaj że na zajście w ciągu miesiąca jest ok 20%szans zakładajac że będzie się codziennie uprawiało seks..(moje wyliczenie).Więc nie ma co liczyć tylko na tabletki tak że słowa przytoczone przez andrew to prawda..
Wystarczy sobie policzyć prawdopodobieństwo zajścia w ciąże nie używając pigułek..później prawdopodobieństwo zajścia w ciąże w czasie tych kilku dni z użyciem pigułek które dają 92% wg wskaźnika pearla jak się nie myle ;) to wcale nie tak dużo..
Ale po co ryzykować skoro można sie powstrzymać na te trzy dni przed i 3 po owulacji :) ewentualnie używać gumek zawsze..zamiast trucia się pigułkami :) no chyba że ktoś nie cierpi gumek bardzo :)
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 24 lis 2005, 16:52

Pegaz pisze:Wystarczy sobie policzyć prawdopodobieństwo zajścia w ciąże nie używając pigułek..później prawdopodobieństwo zajścia w ciąże w czasie tych kilku dni z użyciem pigułek które dają 92% wg wskaźnika pearla jak się nie myle

Tabletki maja wzkaznik Pearla 0,2-2,5.

Pegaz pisze:Ale po co ryzykować skoro można sie powstrzymać na te trzy dni przed i 3 po owulacji

jakiej owulacji, skoro owulacja nie wystepuje.

Pegaz nie rozumiem Cie :>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 24 lis 2005, 17:02

Metoda naturalna - i od razu zapala się czerwona lampka - uważaj....chyba że jesteś już zdecydowany/a na wyprodukowanie nowej Polki/Polaka, hehehehe - jak dla mnie -stricte watykańska ruleta i "metoda morska",hehe - czyli "może się uda" - a może nie.... Nikt mi nie wmówi, że tak dokładne obserwowanie organizmu jest możliwe i niezawodne....nie w tych stresujących czasach, zresztą, po cholerę na to czas tracić - życie sobie trzeba ułatwiać, a nie komplikować :)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 lis 2005, 19:00

Yasmine pisze:jakiej owulacji, skoro owulacja nie wystepuje.

powiem krótko ...doszkol sie ! to nie jest tak całkiem jak piszesz , a co za czym idzie ...wiesz!
nie dziwie sie ze metody naturalne są przez Was wysmiewane ! skoro macie taką wiedzę !
Tedi , ty tez ! ?? masz rację ! po co sie wysilać , ale wez pod uwagę druga strone , jesli nie chce brać tabletek , a prezerwatywy też nie ! tak jak np , moja zona ? pozostało mi tylko nauczyc sie metody naturalnej , teraz po sluzie i po zapachu , jak i obserwacji ciała wiem kiedy ma dni nie płodne a kiedy płodne , i na 100% jestem pewen , ale zajeło mi to ponad rok ! <browar>
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 24 lis 2005, 19:24

Andrew pisze:powiem krótko ...doszkol sie ! to nie jest tak całkiem jak piszesz , a co za czym idzie ...wiesz!
nie dziwie sie ze metody naturalne są przez Was wysmiewane ! skoro macie taką wiedzę !
Tedi , ty tez ! ?? masz rację ! po co sie wysilać , ale wez pod uwagę druga strone , jesli nie chce brać tabletek , a prezerwatywy też nie ! tak jak np , moja zona ? pozostało mi tylko nauczyc sie metody naturalnej , teraz po sluzie i po zapachu , jak i obserwacji ciała wiem kiedy ma dni nie płodne a kiedy płodne , i na 100% jestem pewen , ale zajeło mi to ponad rok !

Czyli jak z prawie każdą dziedziną - na początku jest cieżko, a potem już jest lekko. :D <browar>
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.

Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.

Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.

Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 24 lis 2005, 21:29

Andrew pisze:powiem krótko ...doszkol sie ! to nie jest tak całkiem jak piszesz , a co za czym idzie ...wiesz!

owulacja moze wystapic, kiedy tabletki sie zapomni, kiedy sie ja wyrzyga, kiedy biegunka bedzie bardzo silna i dlugotrwala, kiedy wejdziemy w interakcje z roznymi srodkami i lekami(czesto nieswiadomie).
Wiec nie rozumiem, jak owulacja moze wystapic, kiedy tabletka jest prawidlowo wchlaniana, i brana co 24 godziny bez zadnych opoznien ?!
Awatar użytkownika
kociak
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: kociak » 24 lis 2005, 22:11

Andrew pisze: a metody zaczołem stosować natyralne po tym jak włozyłem kondoma na mojego wacka

to wlasciwie kim jestes kobieta czy facetem bo w profilu masz kobieta a moze ty sama niewiesz kim jestes ??:D

[ Dodano: 2005-11-24, 22:13 ]
Yasmine pisze:owulacja moze wystapic, kiedy tabletki sie zapomni,

zgadzam sie owulacja niewystepuje gdy sie stosuje tabletki
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 24 lis 2005, 22:53

kociak pisze:to wlasciwie kim jestes kobieta czy facetem bo w profilu masz kobieta a moze ty sama niewiesz kim jestes ??

<hahaha>

To jest PANI DOUBTFIRE <aniolek2>
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 25 lis 2005, 00:29

Sir Charles pisze:To jest PANI DOUBTFIRE

...vel SINGLEfajer z ... Argentyny :D
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 25 lis 2005, 06:33

Mysiorek pisze:fajer

frajer :D ?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 25 lis 2005, 08:37

Jeszcze raz to wkleje , to cytat z fachowego zrudła na temat antykoncepcji hormonalnej
"
". Dla cilestu i jemu podobnych tabletek istnieje ok 30% szans na wystąpienie owulacji. Jeżeli dojdzie do współżycia w okresie okołoowulacyjnym, może dojść również do zapłodnienia. "
Mozecie ze mną dyskutowac , ale tylko wtedy gdy macie pełną wiedzę ! w innym wypadku prosze ze mnie nie kpić ! <browar>
Kociak ! Ty sie mozesz zgadzac z kolezanką , ale to Twoje zgadzanie wcale nie musi być poprawne

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”