tabletki anty
Moderator: modTeam
- karo_linaRO
- Zaglądający
Pomocy !
Mój problem dotyczy pigułek antykoncepcyjnych razem z chłopakiem używamy tez prezerwatyw ale po raz pierwszy zdarzyło mi się zapomnieć pigułki antykoncepcyjnej zorientowałam się dopiero po kilku dniach ze jej nie zażyłam
Mój problem dotyczy pigułek antykoncepcyjnych razem z chłopakiem używamy tez prezerwatyw ale po raz pierwszy zdarzyło mi się zapomnieć pigułki antykoncepcyjnej zorientowałam się dopiero po kilku dniach ze jej nie zażyłam
- ksiezycowka
- Weteran
- Zaglądający
- Weteran
Radze najpierw zapoznac sie z ulotka dolaczona do tabletek a pozniej pytac
przeciez tam wszystko jest jasno napisane co i jak w razie czego a poza tym nie rozumiem po co bierzesz tabletki 

"Obwiniamy świat o monotonię życia, o wlasne porazki, zapominajac, ze sami pozwolilismy umknac tej poteznej sile, ktora wszystko usprawiedliwia-Agape przyjmujacej postac entuzjazmu
"
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
ehh..no w podenerwowaniu ludzie sa zdolni różne rzeczy wymyślić..jesli bedziesz się stresować to niedlugo dopiszesz że jeszcze ci jakoś nie tak niedobrze a to dziewczyno jest stres..spóźni ci się okres z tego stresu i jeszcze bardziej się stresować bedziesz..najlepiej sobie kup test i zrób i będziesz spokój miała 
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
- karo_linaRO
- Zaglądający
Coby nie smiecic nie zakladam nowego tematu tylko pytam tutaj.
Zgubila mi sie jedna tabletka (nie wazne juz jak po prostu mam o jedna mniej) pojutrze powinnam wziac ostatnia tabletke z opakowania. Normalnie wzielabym dodatkowa z nowego. Problem jednak w tym ze nowego opakowania nie ma bo recepta dopiero jutro poczta bedzie wyslana. Co mam zrobic w takim wypadku?
zrobic przerwe 7mio czy 8mio dniowa? i przez ile czasu mam stosowac dodatkowa antykoncepcje zeby byc pewna ze bedzie ok?
Zgubila mi sie jedna tabletka (nie wazne juz jak po prostu mam o jedna mniej) pojutrze powinnam wziac ostatnia tabletke z opakowania. Normalnie wzielabym dodatkowa z nowego. Problem jednak w tym ze nowego opakowania nie ma bo recepta dopiero jutro poczta bedzie wyslana. Co mam zrobic w takim wypadku?
zrobic przerwe 7mio czy 8mio dniowa? i przez ile czasu mam stosowac dodatkowa antykoncepcje zeby byc pewna ze bedzie ok?
sarah pisze:Problem jednak w tym ze nowego opakowania nie ma bo recepta dopiero jutro poczta bedzie wyslana.
a nie mozesz isc do zwyklego lekarza jak mu przedstawisz sytuacje, to Ci pewnie przepisze ?
Ale jak mimo to nie bedziesz miala nowego opakowania to
sarah pisze:zrobic przerwe 7mio czy 8mio dniowa?
zrob normalnie 7dniowa. Traktuj to jak zapomnienie tabletki. I zapezpieczaj sie tydzien.
Tak mi sie wydaje.
Ja nie widze problemu.....skoro uzywali preerwatyw a zapomniala tabletki tytlko raz......wg mnie niepotrzebne sianie paniki!! Poczytaj "instrukcje" z tabletek ja postapic w czasie kiedy zapomni sie tablety i po sprawie!!
Wszystko przemija,tak chce przeznaczenie
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
sarah pisze: Co mam zrobic w takim wypadku?
moim zdaniem powinnas poradzic sie lekarza a co do dodatkowej antykoncepcji to dla spokojnej glowy po uzywaj prezek bedziesz spokojniejsza
Mi zdarzyło się zapomnieć o tabletce na samy początku (pierwsza tabletka nowego opakowania) zorientowałam się dopiero po zażyciu ostatniej tabletki z opakowania ,w kalendarzu miałam zapisane ze powinnam skończyć dzień wcześniej skończyłam dzień później fakt przez to przesunął mi się okres wiec zrobiłam nie 7 a 6 dniowa przerwę i teraz znowu wszystko wróciło do normy pozdrawiam
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
wiele razy czytalam takie teksty :
przedłużenie przerwy pomiędzy opakowaniami nawet o jeden dzień prowadzi do drastycznego spadku skuteczności antykoncepcyjnej preparatu - poziom hormonów potrzebnych do zablokowania owulacji (a takie jest przecież główne działanie tabletek) utrzymuje się na "skutecznym" poziomie przez 7 dni przerwy. Jednak po tym czasie zaczyna spadać. Jeśli nie zaczniecie nowego opakowania, to może dojść do owulacji. Największe niebezpieczeństwo polega na tym, że wasz błąd działa również wstecz - jeśli w ciągu ostatnich dni doszło do stosunku to na właśnie uwolnioną komórkę jajową mogą już czekać plemniki.
- ksiezycowka
- Weteran