Zły dzień :/
Moderator: modTeam
Zły dzień :/
Hej.
Od miesiąca biorę Yasmin. Niestety nie wzięłam pierwszej tabletki pierwszego dnia miesiączki, ale pierwszego dnia plamień. Okresu prawie wcale nie dostałam. Ciągle plamiłam. Minął już miesiąc od tego czasu, teraz zaczęłam 7 dniową przerwę. Czy przez ten zeszły miesiąc byłam zabezpieczona? Proszę o info. Słyszałam, że tabletki w takim przypadku zaczynają działać po tygodniu, ale nie wiem czy w to wierzyć.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
Od miesiąca biorę Yasmin. Niestety nie wzięłam pierwszej tabletki pierwszego dnia miesiączki, ale pierwszego dnia plamień. Okresu prawie wcale nie dostałam. Ciągle plamiłam. Minął już miesiąc od tego czasu, teraz zaczęłam 7 dniową przerwę. Czy przez ten zeszły miesiąc byłam zabezpieczona? Proszę o info. Słyszałam, że tabletki w takim przypadku zaczynają działać po tygodniu, ale nie wiem czy w to wierzyć.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
- ksiezycowka
- Weteran
- Entuzjasta
ja też czekałam na okres, a zamiast tego miałam dość długo(ok.2-3 tygodni) plamienia:( nie mam pojęcia czym mogły być spowodowane,bo tabletek anty nie biorę.to już drugi raz z kolei tak się zdarzyło.robiłam nawet test ciążowy.myślałam,że przejdzie,więc do lekarza nie szłam,potem był na urlopie...no ale wszystko już wróciło do normy.mimo tego i tak się do niego wybiorę.
- milenka112
- Entuzjasta
- Weteran
nie trzeba konsultacji. po pierwsze: bylas zabezpieczona. po drugie: czasem sie zdarza, ze w pierwszym miesiacu przyjmowania tabletek przez caly czas wystepuja plamienia. ja tak mialam i slyszalam jeszcze o kilku przypadkach. od drugiego opakowania wszystko bylo w porzadku, wiec poczekaj jeszcze, a jesli nic sie nie zmieni to wtedy skocz do lekarza.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
aniawcz pisze:wtrakcie brania tabletek nie występuję prawidłowy okres tylko przypominający go w tym przypadku plamienia
Ale pomotalas
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”