anty anty

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

.

anty anty

Postautor: . » 18 lip 2005, 19:00

otóż wybieram się do ginekologa po tabletki i tak się zastanawiam: ok przepisze mi je i ok...z tego co się orientuje wystarczają one na miesiąc..po miesiącu znów będe musiała isc do lekarza po nie? jak z tym jest...
Madzik23
Bywalec
Bywalec
Postautor: Madzik23 » 18 lip 2005, 19:02

Mi pani gin przepisała na 2 miesiace, ale po tym czasie lepiej pokazać sie lekarzowi,zeby sprawdzić czy wszystko ok, czy tabletki dobrze dobrane itd.
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 18 lip 2005, 19:06

Wiesz, ja także poszłam na badanie kontrolne, to dobra spawa - takie badania więc dobrze, że Ci tak zaleciła. Teraz przepisuje mi recepty na 6 miesięcy, a potem znowu ją musze odwiedzić i znów badanie :)
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 18 lip 2005, 19:14

poczatkowo po przepisaniu pigulek chodzilam co miesiac (przez 3 pierwsze miesiace) a potem co pol roku - lekarz przepisywal mi 2 recepty po 3 opakowania i spokoj :) dobra rada - przeznacz jedno opakowanie na tzw. "zapas" na wypadek gdyby jakas pigulka Ci sie kiedys zgubila albo cos ;) wtedy nie bedziesz musiala sie denerwowac co zrobic. Przynajmniej ja mam taka "strategie" :)
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 19 lip 2005, 04:49

gosia pisze:Teraz przepisuje mi recepty na 6 miesięcy, a potem znowu ją musze odwiedzić i znów badanie

To masz badanie 2 razy w roku? A nalezysz do grupy ryzyka zachorowania na raka szyjki macicy czy jak? :)
Mojej dizewczynie tez chcieli wypisac na 6 miesiecy ale wolala co dwa miesiace bo kupic 6 opakowan od razu to lekki problem. A receptywypisuje nie lekarz tylko babka co tam siedzi, telefony odbiera i pacjentki zapisuje :)
zielona
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: zielona » 19 lip 2005, 06:45

Maverick pisze:A receptywypisuje nie lekarz tylko babka co tam siedzi, telefony odbiera i pacjentki zapisuje

ObrazekObrazek
"Nie boję się obietnic / Nie lękam się zazdrości /Nie dbam o nagrody / Kpię z przyzwoitości"
[Akurat- "O dziewiątce"]
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 19 lip 2005, 10:04

Maverick pisze:A receptywypisuje nie lekarz tylko babka co tam siedzi, telefony odbiera i pacjentki zapisuje

powiedzmy ;)
'skladasz zapotrzebowanie' u pani w recepcji i przychodzisz po odbior na drugi dzien. w tym czasie pani lekarz hurtowo wypisuje kilka recept dla pacjentek.
to bardzo wygodna forma, tylko trzeba pamietac o badaniach kontrolnych.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 19 lip 2005, 23:26

Maverick pisze:gosia napisał/a:
Teraz przepisuje mi recepty na 6 miesięcy, a potem znowu ją musze odwiedzić i znów badanie

To masz badanie 2 razy w roku? A nalezysz do grupy ryzyka zachorowania na raka szyjki macicy czy jak?
Mojej dizewczynie tez chcieli wypisac na 6 miesiecy ale wolala co dwa miesiace bo kupic 6 opakowan od razu to lekki problem. A receptywypisuje nie lekarz tylko babka co tam siedzi, telefony odbiera i pacjentki zapisuje

Naleze do takiej grupy -to wcale nie jest smieszne, niestety :(
Badania mam czesciej niz 2 razy do roku, a recepty wypisuje mi moja lekarka zawsze przy mnie.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 19 lip 2005, 23:50

pierwsze recepta byla na 3 miesiace aby zobaczyc czy mi beda te tabletki pasowac.Teraz dostaje recepte od razu na 6 opakowan :).
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 20 lip 2005, 00:10

Maverick pisze:bo kupic 6 opakowan od razu to lekki problem.

... sie rozmawia w aptece i aptekarka sprzedaje na 1 receptę 6 sztuk - 2 sztuki co 3 miesiące.
Tylko idzie się do rodzinnej apteki, a nie do molochów w marketach.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 20 lip 2005, 00:14

Mi w aptece robia odpis...co miesiac jedne opakowanie jest wydawane :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 lip 2005, 00:06

Mi przepisano od razu 2 opakowania a potem miałam się zgłosić.
W jakim systemie będa mi przpisywać nie wiem.
Ale standardowo do tej pory jak brałam Duphaston i Parlodel [to nie tabletki anty ale tez hormony] to kontrole miałam co 3 miesiące i na ten czas mi wypisywano tabletki.
Oczywiście miałam sytuacje "o cholera!mam 2 tabletki i nieumowiona wizyte!" ale wtedy zawsze jakis inny miły lekarz mi przepisywał <aniolek2>
I co 3 miechy chodziłam nawet nie po kolejne recepty, ale po prostu na kontrolę.
Swoją drogą jakby mi od razy 6 opakowań walneli [ 35 zł. * 6 = 210 zł] to bym się chyba nogami zakryła. <boje_sie>
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 22 lip 2005, 16:24

foxy_lady pisze:'skladasz zapotrzebowanie' u pani w recepcji i przychodzisz po odbior na drugi dzien. w tym czasie pani lekarz hurtowo wypisuje kilka recept dla pacjentek.

Zwykla pielegniarka tez moze zdaje sie wypisywac recepty. Mi tak wypisali recepty w Korvicie. Wiec raczej mysle ze to tamta babka wypisuje

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”