anty anty
Moderator: modTeam
anty anty
otóż wybieram się do ginekologa po tabletki i tak się zastanawiam: ok przepisze mi je i ok...z tego co się orientuje wystarczają one na miesiąc..po miesiącu znów będe musiała isc do lekarza po nie? jak z tym jest...
poczatkowo po przepisaniu pigulek chodzilam co miesiac (przez 3 pierwsze miesiace) a potem co pol roku - lekarz przepisywal mi 2 recepty po 3 opakowania i spokoj
dobra rada - przeznacz jedno opakowanie na tzw. "zapas" na wypadek gdyby jakas pigulka Ci sie kiedys zgubila albo cos
wtedy nie bedziesz musiala sie denerwowac co zrobic. Przynajmniej ja mam taka "strategie" 

Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
gosia pisze:Teraz przepisuje mi recepty na 6 miesięcy, a potem znowu ją musze odwiedzić i znów badanie
To masz badanie 2 razy w roku? A nalezysz do grupy ryzyka zachorowania na raka szyjki macicy czy jak?
Mojej dizewczynie tez chcieli wypisac na 6 miesiecy ale wolala co dwa miesiace bo kupic 6 opakowan od razu to lekki problem. A receptywypisuje nie lekarz tylko babka co tam siedzi, telefony odbiera i pacjentki zapisuje
Maverick pisze:A receptywypisuje nie lekarz tylko babka co tam siedzi, telefony odbiera i pacjentki zapisuje
powiedzmy

'skladasz zapotrzebowanie' u pani w recepcji i przychodzisz po odbior na drugi dzien. w tym czasie pani lekarz hurtowo wypisuje kilka recept dla pacjentek.
to bardzo wygodna forma, tylko trzeba pamietac o badaniach kontrolnych.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
Maverick pisze:gosia napisał/a:
Teraz przepisuje mi recepty na 6 miesięcy, a potem znowu ją musze odwiedzić i znów badanie
To masz badanie 2 razy w roku? A nalezysz do grupy ryzyka zachorowania na raka szyjki macicy czy jak?
Mojej dizewczynie tez chcieli wypisac na 6 miesiecy ale wolala co dwa miesiace bo kupic 6 opakowan od razu to lekki problem. A receptywypisuje nie lekarz tylko babka co tam siedzi, telefony odbiera i pacjentki zapisuje
Naleze do takiej grupy -to wcale nie jest smieszne, niestety

Badania mam czesciej niz 2 razy do roku, a recepty wypisuje mi moja lekarka zawsze przy mnie.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
- ksiezycowka
- Weteran
Mi przepisano od razu 2 opakowania a potem miałam się zgłosić.
W jakim systemie będa mi przpisywać nie wiem.
Ale standardowo do tej pory jak brałam Duphaston i Parlodel [to nie tabletki anty ale tez hormony] to kontrole miałam co 3 miesiące i na ten czas mi wypisywano tabletki.
Oczywiście miałam sytuacje "o cholera!mam 2 tabletki i nieumowiona wizyte!" ale wtedy zawsze jakis inny miły lekarz mi przepisywał <aniolek2>
I co 3 miechy chodziłam nawet nie po kolejne recepty, ale po prostu na kontrolę.
Swoją drogą jakby mi od razy 6 opakowań walneli [ 35 zł. * 6 = 210 zł] to bym się chyba nogami zakryła. <boje_sie>
W jakim systemie będa mi przpisywać nie wiem.
Ale standardowo do tej pory jak brałam Duphaston i Parlodel [to nie tabletki anty ale tez hormony] to kontrole miałam co 3 miesiące i na ten czas mi wypisywano tabletki.
Oczywiście miałam sytuacje "o cholera!mam 2 tabletki i nieumowiona wizyte!" ale wtedy zawsze jakis inny miły lekarz mi przepisywał <aniolek2>
I co 3 miechy chodziłam nawet nie po kolejne recepty, ale po prostu na kontrolę.
Swoją drogą jakby mi od razy 6 opakowań walneli [ 35 zł. * 6 = 210 zł] to bym się chyba nogami zakryła. <boje_sie>
foxy_lady pisze:'skladasz zapotrzebowanie' u pani w recepcji i przychodzisz po odbior na drugi dzien. w tym czasie pani lekarz hurtowo wypisuje kilka recept dla pacjentek.
Zwykla pielegniarka tez moze zdaje sie wypisywac recepty. Mi tak wypisali recepty w Korvicie. Wiec raczej mysle ze to tamta babka wypisuje
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”