Knajpy - Katowice
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- watikashii
- Początkujący
piszcie gdzie spedzacie wolny czas
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2007, 21:51 przez watikashii, łącznie zmieniany 2 razy.
- watikashii
- Początkujący
Mia pisze:Atanazy pisze:Zdecydowanie "Hipnoza". Nie znam lepszego miejsca na Ziemi.
i drozszego ale faktycznie klimat fajny, szkoda ze kawalek od centrum.
Droższego? hmm, znam : d. I wcale nie tak daleko od centrum. Zresztą studiuję pięć metrów obok, więc potrafię bywać tam dwa, trzy razy dziennie. A co do wieśniactwa - fakt, tam nie zagląda. I alleluja.
Jesteśmy przecież nowi, lepsi. Lajfstajlowi, trendy, cool, k*rwa, sprawdzeni, jak najbardziej sprawdzeni na Zachodzie.
Mati_00 pisze:to dobrze, że jest dalej niż bliżej...przynajmniej całe "bydło" wieśniackie się tam nie zlatuje tak jak u mnie ma to miejsce...cały zwierzyniec kręci się zawsze po centrum
Mati nie wiem gdzie mieszkasz, ale do Hipnozy bydlo nie ciagnie, wierz mi.
Atanazy pisze:Droższego? hmm, znam : d. I wcale nie tak daleko od centrum.
Zdecydowanie jedna z drozszych knajp w Katowicach. Jezenie za to przepyszne, saltaka owocowa no ale z drinkami to przesada zeby Bialy Rosjanin 21zl kosztowal. No nie tak daleko, gdzie kluczowe jest tak - dla mnie jak na spacerek z centrum za daleko.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2007, 15:39 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sir Charles
- Weteran
Mati_00 pisze:u mnie piwo 0,5L za 5zł jest
piwo jest zawsze w znosnej cenie tylko ze ja piwa nie pijam
Mati_00 pisze:no to elegancko
mhm tak z klimatem, a jeszcze jak jakis koncert jest
o drozej jest w Sky Barze gdzie sie placi za sam wstep do knajpy
ja lubie Burgudnie, Kredens, Ojoj (choc mnie wkurzyli ostatnio), Zart, Szmyre, Reda
[ Dodano: 2007-09-10, 15:51 ]
Atanazy pisze:Z Rynku spacerkiem to tylko 15 minut, więc kompletnie nie jest to daleko. A ceny? Nie drożej niż w "Dekadencji", "Bellmerze", a na pewno nie drożej niż w "Gaudi Cafe".
subiektywna ocena odleglosci z tym, ze jak ktos jest w centrum to rzadko wybiera sie do Hipnozy wlasnie z powodu odleglosci, raczej do innej knajpy ktora jest blizej
oczywiscie ze drozej niz Bellmerze, z Gaudi porownywalnie, ale mowie to wszystko zalezy co sie pije na piwie nie bedzie takiej roznicy, jak przy drinkach czy napojach bezalkoholowych.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2007, 15:56 przez Mijka, łącznie zmieniany 2 razy.
Mia pisze:tylko ze ja piwa nie pijam
yhym...jak nast. razem będziemy z Kamilą na jakiś baletach to specjalnie zamówię sobie drinka i Ci dam znać za ile
Mia pisze:o drozej jest w Sky Barze gdzie sie placi za sam wstep do knajpy
o bleah
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Fuck everything that you stand for!...
"Kredens" jest tani, choć w dzień nie polecam tam iść. Bo ani klimatu, bo widno, a tylko panowie z politechniki tam siedzą : p. Natomiast "Ojoj" jest strasznie drogi. Powoli - nie wiem jak teraz, bo od dłuższego czasu nie ma mnie w Katowicach - zaczyna rozwijać się całkiem miły pubik na Os. Paderewskiego - "Fenomem". Rzut beretem do akademika Akademii Muzyczej - stąd sporo tam koncertów. I ceny też w normie.
Jesteśmy przecież nowi, lepsi. Lajfstajlowi, trendy, cool, k*rwa, sprawdzeni, jak najbardziej sprawdzeni na Zachodzie.
- watikashii
- Początkujący
Atanazy pisze:"Kredens" jest tani, choć w dzień nie polecam tam iść. Bo ani klimatu, bo widno, a tylko panowie z politechniki tam siedzą : p.
w dzien tam nie chodze ale maja kawy smakowe pyszne
Atanazy pisze:Natomiast "Ojoj" jest strasznie drogi
Fakt. Wina drogie. Ale herbatka czajniczkach mmm
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2007, 16:00 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.
- watikashii
- Początkujący
Lub znajomość skrótów .
watikashii pisze:do fenomena mam 2 minuty
Heh, kilka miesięcy temu też miałem dwie minuty : p.
Mia pisze: Ale herbatka czajniczkach mmm
Yea, ale i tak nic nie przebije grzanego wina z pomarańczami w Hipnozie .
- watikashii
- Początkujący
watikashii pisze:Atanazy pisze:Heh, kilka miesięcy temu też miałem dwie minuty
a gdzie mieszkales przeprowadziles sie?
Na Os. Paderewskiego, przy ul. Krasińskiego. Teraz jestem za granicą.
watikashii pisze:[ Dodano: 2007-09-10, 16:11 ]Mia pisze:Manekin?
ja nie bylem a gdzie to
Ja też nie. Ale przypomniała mi się "Maska". Miejsce dobre, choć osobom niepalącym nie polecam.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2007, 16:16 przez Atanazy, łącznie zmieniany 3 razy.
- watikashii
- Początkujący
i brak 10cm szpilek
Atanazy pisze:Yea, ale i tak nic nie przebije grzanego wina z pomarańczami w Hipnozie .
ale jak mozna grzane wino z herbatka porownywac
ja nie bylem a gdzie to
na przeciwko Gaudi niemalze.
watikashii pisze:no ja na krasinskiego mieszkam, City Pub jest git, od czasu jak parkiet na dole jest
zgadzam sie, bardzo dobre rozwiazanie.
- watikashii
- Początkujący
- Maniak
ja sie tam za dobrze nie znam na katowickich pubach, ale jesli chodzi o kluby to lubie inq i Dekadencja tez calkiem fajna- podoba mi sie zwlaszcza wnetrze, stare schody na ktorych mozna skrecic kark i inne stare elementy
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons